Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim Vas vsetkych. Viem ze sa to tu rozoberalo velakrat, aj som skusal citat forum, ale nedocital som sa o tom co potrebujem vediet. Vo vacsine to nebolo na takom type auta aky mam ja. Niekto zainteresovany, kto sa vyzna by mi mohol pomoct?

Pri nastartovani vybehne kontrolka Antipollution faulty,

zacalo to asi pred 4 mesiacmi, nijako sa to neprejavovalo vsetko islo tak ako vzdy (kontrolka nesvietila neustale, zasvietila ak bolo malo benzinu, ak som dotankoval zasa nesvietila, ak klesla hladina tak znova sa rozsvietila, to vsetko pri nastartovani). Nerobil som si z toho nic, nakolko mi bolo povedane ze je to pravdepodobne len nieco prechodne. No pred mesiacom uz nezhasla ani po natankovani. Asi pred tyzdnom pri vyssej rychlosti zacala blikat a citil som ze auto nema vykon. Isiel som s tym do servisu, kde to dal na diagnostiku. Vyhodilo mu poruchu s lambdou sondou a vynechavanie 3 valca.

Povedal mi ze treba vymenit nejaku jednotku (neviem presne o co ide nachadza sa to pod krytom a je to take podlhovaste... nieco co elektronicky riadi tie vstreky alebo take nieco) v hodnote cca 200 eur a ze lambda to zlosti v kazdom aute,

chyby z PC odstranil.

asi 200 km kontrolka nesvietila teraz zasa zacala ale motor ide normalne, necitit stratu vykonu.

Cital som tu ze to moze byt cokolvek, tak Vas prosim o radu, co by som mal s tym robit? Su chyby 2 alebo co treba vymenit aby to tam nesvietilo?

Takisto ak nastartujem auto a ide na volnobehu tak rucicka otacok sa mierne kolise asi plus minus 1 mm hore a dole pomaly. Je to niejaky problem?

Peugeot 207, 1,4 66kW

[upravil dne 12/3/11 09:18 Domino_B]

[upravil dne 16/5/11 13:27 Domino_B]

[upravil dne 9/6/11 06:41 Domino_B]

Odesláno

A to ti delali diag nekde ve stodole???

Rekl ti ze je potreba vymenit indukcni civku(modul zapalovani tomu nekdo rika)nebo ???

S tou lambdou to byl urcite odbornik.

Mas tam klasiku 8ventilu a el.klapku plynu.

Takze

1.)Zkus tankovat 98 benzin nebo 100 oktanu.

2.)A vymenit svicky.

Pak dej vedet.

Odesláno
A to ti delali diag nekde ve stodole???

Rekl ti ze je potreba vymenit indukcni civku(modul zapalovani tomu nekdo rika)nebo ???

S tou lambdou to byl urcite odbornik.

Mas tam klasiku 8ventilu a el.klapku plynu.

Takze

1.)Zkus tankovat 98 benzin nebo 100 oktanu.

2.)A vymenit svicky.

Pak dej vedet.

Ta indukcna cievka sa nachadza pod krytom motora a je to take podlhovaste asi cca 30 - 40 cm? On mi to ukazoval a aj myslim ze to je to ... Usudil to z diagnostiky, kde mu jednu chybu vypisalo ako vynechavanie 3 valca

Chybu lambdy mu takisto vyhodila diagnostika.

Auto je 207 1,4e 16V 65kW

Tankujem na Shell klasicku 95

Mam natankovat to V-power, alebo 98? 98 neposkodi nejako motor, kedze predpisana je 95?

Tak je to len jedna vada, alebo su chyby 2?

Odesláno

Jsou to dve zavazne chyby.

Ikdyz si myslim ze mu vypsalo jeste neco vic a to ti nerekl.

Lambda si myslim ze ti nevyhriva a proto to rozsvecuje kontrolku.

A ten treti vallec je klasicka chyba P0300 protoze jenom takhle pozna ECU chveni motoru kdyz je napriklad spatny benzin nebo vynechava svika nebo nedoseda ventil.....

Kolik mas najeto??

Odesláno
Jsou to dve zavazne chyby.

Ikdyz si myslim ze mu vypsalo jeste neco vic a to ti nerekl.

Lambda si myslim ze ti nevyhriva a proto to rozsvecuje kontrolku.

A ten treti vallec je klasicka chyba P0300 protoze jenom takhle pozna ECU chveni motoru kdyz je napriklad spatny benzin nebo vynechava svika nebo nedoseda ventil.....

Kolik mas najeto??

Najazdene mam 67tis km. Pri diagnostike som bol, lebo to bolo tak narychlo, videl som tam aj ja 2 chyby, takisto spominal ze ta lambda bolo asi to ze kontrolka svietila a ked zacala blikat tak to vynechavanie valca ... to ze siel na 3 valce som pocul pri jazde a pri vykone ... no ale ked som dosiel do ciela tak potom siel normalne s normalnym vykonom... teraz zatial len kontrolka sa pri starte rozsvieti s napisom antipollution faulty ale vykon je normalny.

S lambdou je potrebne nieco robit? Ak ano tak co?

Cital som tu niekde ze mozu byt uz aj sviecky mimo po tolkych km...

Preco si myslis ze by mala byt chyba v benzine?

Odesláno

Vymen svicky.

Potom uvidis.

Chyba na tretim valci neznamena ze je chyba na tretim valci.

To je chveni motoru.U 8V to ECU nepozna.

EDIT: Aha az ted jsi dopsal ze mas 16V....nenene...tytyty...:D

[upravil dne 30/12/10 22:17 straki007]

• O 3 týdny později...
Odesláno
A to je jina pisnicka.

Takze zatim svicky.

Pak ale taky lambadu protoze muzes si dohnojit kat.

:potleskSviecky vymenene, zvuk ovela zdravsi. Vykon ovela lepsi. Po vymene som natankoval V-power. Chyba svietila nadalej. Na druhy den rano som sadol nastartoval a uz tam chyba nebola :):) :potlesk. Veeelmi ma to potesilo. Teraz ide ako sip :) parada.

A to vdaka Vam tu na fore :) To forum sa mi paci cim dalej viac a viac :) spolu zvladneme vymenit aj brzd. dosticky :D:D:roker

Inac tak ako som sa pytal v inom vlakne, po kolkych km odporucate menit sviecky? Bolo mi povedane ze je lepsie skor ako po 60tis

Odesláno

Ach jaj ... zasa mi vybehla ta porucha antipollution faulty. Co mam s tym spravit? Bude to lamda sonda? Alebo indukcna cievka? Ked to dam na diag. tak mu tam vyhodi aj poruchy ktore boli pred vymenou sviecok alebo tam bude mat len aktualne?

:grr

Odesláno

Mám takí pocit že to bude jedna a tá istá chyba ako pred výmenou sviečok :grr jednoznačne treba zbehnúť to napichnúť na DIAG ale na origo PP a tam by to mali 100% zisťiť čo mu je :papa

Odesláno
Mám takí pocit že to bude jedna a tá istá chyba ako pred výmenou sviečok :grr jednoznačne treba zbehnúť to napichnúť na DIAG ale na origo PP a tam by to mali 100% zisťiť čo mu je :papa

Tak pred vymenou bol na diag. a boli tam dve chyby to vynechavanie 3 valca a lamda sonda... tak teraz neviem :myslim. moj nazor je ze to vynechavanie mohlo byt tymi svieckami ... tak som za lamdu ... ale isty si niesom :(

Odesláno

Ach jaj poradte mi prosim.

Telefonoval som do origo servisu. Za lamdu sondu chcu 250 eur + vymena (vraj urcia presne ktora sonda to je). V inom servise (neautoriz) mi povedali ze su tam nejake 2 sondy ale tak to on nevie presne urcit ktora je chybna, takisto vravel ze sondy su nejake orig. cca 150 eur a neorig. cca od 25 eur... teraz neviem co mam spravit. Dat to do autoriz. servisu na diagnostiku a potom to dat vymenit niekde inde? Bol by som nerad keby som dal peniaze za sondu a to by problem nevyriesilo ... Alebo ako mam postupovat?

Diki za rady:myslim

Odesláno

Tak VIN: VF3WCKFUC33533448; kedze tam nieje BMW motor, riesi to nieco? Som z toho nestastny, nemam akosi chut do toho vrazit 300 eur a pritom nieje zarucene ze sa chyba odstrani ... a netusim preco to nerobilo po vymene sviecok a teraz zasa sa objavila ta porucha ...

[upravil dne 20/1/11 10:04 Domino_B]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...