Radek P 307 Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 Netuším jak chceš dostat dvě čočky do jednoho světla, aby to bylo Bi-xenonové světlo, dále řídící jednotku a ty dva snímače na přední a jeden na zadní nápravu. Jinak držím palce Jaké 2 čočky.....????????? Víš co to je bi-xenon???????? To je xenonová čočka kde se elektromagnetem sklápí clonka mezi výbojkou a čočkou.......a tím jak se sklopí tak udělá dálkové světlo....tak nepiš o čem nevíš?????? Promiň, ale nevěděl jsem že bi-xenon je xenonová čočka. Asi se budu muset ještě hodně učit. Citovat
shark734 Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 .... rozhodně na ně nedoděláš žádné naklápění a o to ti šlo. Dále ti tam zbydou ty dálkové H1, ale odpojené. Leda nějaký vypínač či tlačítko ..... preco by nedorobil naklapanie? šošovky budu upevnene v parabolach a na nich motorceky su:aut...no a tie dialkove bude mat ako pridavne Citovat
Přema Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Já mám taky bi-xenony a původní dálkové sem nechal zapojené.......není potřeba rušit původní dálkové....... Citovat
kajvet Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 tak teď mi doporučit nějakou sadu, klidně dražší ale kvalitní Citovat
jaudax Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Odkdy xenon hřeje víc jak žárovka???????? a jestli normál xenon nebo bi-xenon je uplně jedno.....výbojka je pořád jedna.... Ve vší úctě Přemo, ale měřil jsem teplotu na HID xenonu a na H7 a teplota xenonu byla vyšší. 270°C oproti 306°C. Mám je na skůtru a krásně se to natavilo. :-) Originál žarovka P26s měla 120°C :D:D [upravil dne 29/12/10 13:30 jaudax] Citovat
Přema Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 35W xenon a topí víc jak 55W halogen????? Nikdy sem to neměřil ale když sem jel v chumelenici s autem s xenony tak se sních vůbec neroztápěl ze světel a na halogenech bylo krásně suché světlo......čím to asi ??????? Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 tak teď mi doporučit nějakou sadu, klidně dražší ale kvalitní Na tejto stranke http://www.bixenony.com/hid-xenon-sady/ maju sadu Philips takze kvality sa netreba bat Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 Lom svetla šošovkou Schéma svetlometu s vrúbkovaným sklom Pri tomto systéme sa opäť využíva hladká parabola, avšak svetelný zdroj nie je umiestnený v ohnisku, ale je umiestnený tak, aby sa svetelné lúče pretínali v jednom bode na osi svetlometu pred svetelným zdrojom. Viac vpredu pred týmto bodom je umiestnená šošovka, ktorá zmenší rozbiehavosť lučov. Aby sa dosiahlo správneho osvetlenia vozovky a súčasne neoslňovania protiidúcich vodičov, je medzi parabolou a šošovkou vložená clona vhodného tvaru, ktorá odcloní nežiadúce lúče. Vzhľadom k tomu, že lúče vychádzajú zo šošovky značne rozptýlené, je možné silne osvetliť veľkú plochu pred vozidlom aj za použitia pomerne malého svetlometu, čo zásadným spôsobom zmenšuje zástavbové rozmery svetlometov, prípadne umožňuje tento typ svetlometu kombinovať so svetlometmi s vrúbkovanou parabolou. Prvý krát pri tomto usporiadaní došlo k masovému nasadzovaniu iných svetelných zdrojov a to poväčšinou Xenónových výbojok. Tieto výbojky majú malú spotrebu elektrickej energie, vyžarujú však oveľa intenzívnejšie svetlo, pretože len malá časť energie sa premení na teplo. To umožňuje v niektorých prípadoch skonštruovať parabolu z plastických materiálov, na ktorých je nanesená tenká odrazová vrstva. Výbojky majú dlhú životnosť, ale vadí im časté vypínanie a zapínanie, čo znemožňuje použitie výbojok v konfigurácii namiesto halogénovej žiarovky s dvoma vláknami, preto sa využívajú prakticky len v kombinácii so šošovkou, kedy prepínanie medzi tlmenými a diaľkovými svetlami je riešené buď elektrickým naklápaním celého telesa paraboly a šošovky, alebo posúvaním clony smerom nahor (väčšie clonenie - stretávacie svetlá) a nadol (menšie clonenie - diaľkové svetlá). Malé zástavbové rozmery tohto typu svetlometov umožňuje výrobcovi automobilu vytvoriť funkcie, ako napríklad prisvetľovanie zákrut, kedy sa do svetlometov vstavajú dve dvojice Xenonových výbojok. Jedna dvojica, typicky vonkajšia, je pevná a svieti vždy v ose vozidla. Druhá dvojica svetlometov je otočná, pričom pri prejazde zákruty dostatočne malou rýchlosťou je svetlomet, ktorý je bližšie k vnútornému okraju zákruty, natočený tak, aby osvetlil cestu v zákrute. Citovat
Leos Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Nevyplatilo by se spíše už koupit originál xenonová světla? Už nejsou tak drahá jak bývala. http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0 Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 To su svetla na facelift model Keby sa vyrabali origo na moj model tak nic neriesim a hned ich kupim Citovat
Radek P 307 Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 preco by nedorobil naklapanie? šošovky budu upevnene v parabolach a na nich motorceky su:aut...no a tie dialkove bude mat ako pridavne [/rquote] U origo xenonů se naklápí clonítko mezi čočkou a výbojkou dle zatížení a houpání auta. Tento proces je v činnosti po celou dobu kdy jsou světlomety v provozu. Pokud se někomu povede zapojit snímače zatížení přímo na originální motorky ovládání světel, tak si myslím, že ty motorky nevydrží déle než H7 které často praskají. Rychlost motorků je podle mně moc pomalá, aby to stačilo naklápět. Cena motorku je kolem 8stovek:myslim. Celá tato debata je stejně utopie, takže nazdar bazar. Raději budu občas měnit H7 po stovce a nemusím řešit STK, Policii a taky na mně nebudou ostatní řidiči blikat jako na debila co vypaluje sítnice. Citovat
Přema Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Cože????? [upravil dne 29-12-10 23:17 Přema] Citovat
Přema Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Radek P 307: Jaké clonítko mezi výbojkou a čočkou při náklápění?????........ , při naklápění světel se naklápí celá parabola na které je čočka a i s dálkovou parabolou zárověn.......toto zajištují servo motorky nic víc nic mín , motorky na origo xen.světlech jsou uplně jiné konstrukce než motorky přes kolečko v kabině............ clonítko o kterém mluvíš mezi výbojkou a čočkou se sklápí při bixenonové čočce. Clonítko když se sklopí tak pustí tok světla do dálky tudíž dálkové...... nezlob se ale o xenonech a bixenonech toho moc nevíš........sorry [upravil dne 29-12-10 23:12 Přema] Citovat
Radek P 307 Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Přémo, všechny dobastlené rádoby xenoeny, bixenoty nebo HID přestavbové sady které nemají elektronické naklápění OSLŇUJÍ, NEJSU SCHVÁLENY PRO PROVOZ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH a proto nepatří na silnici. O xenonech toho asi vím méně nežli ty, to se nehádám. Já zase osadil dálkový světla povolenejma H1 NIGHT BREAKER (O 90% vyšší svítivost, o 10% bělejší světlo) a všem dodo xenonářům dávám ochutnat jak svítěj. Jelikož se nechci hádat nebo dohadovat, tak ukončuji debatu xenony, clonítko i naklápění Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 30. prosinec 2010 Autor Odesláno 30. prosinec 2010 Kaslite na to ludia.. Nehadajte sa a ty si Radek trosku nastuduj problematiku.. Xenonmi samozrejme nebudem nikoho oslnovat pretoze ich dam riadne nastavit na regloskope a automaticke sklapanie tam dam takisto. Premo: Nevies nahodou ci sa daju servo motorceky prerobit na krokove motorceky ako maju origo xenony? A poprosim ziadne hadky len sa pytam Citovat
Přema Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 Já se tady nikdy nehádal.....jen sem vše uváděl na správnou míru......a psal jak to vlastně je a funguje.....a když radek napíše něco co není pravda tak to sem napíši ne??? Nebo to mám nechat tak??? Jestli se dají zaměnit normál motorky za motorky z xenonů to opravdu fakt netuším........ale vše řídí ŘJ co bere signály od zadní nápravy (u 407 je jen vzadu na nápravě senzor) signál a podle toho nastvuje světla.........no nic jednoduchého to určo nebude.....ale jde vše...... Jedině dát světla origo xenon a tam už ty správné motorky jsou ale na 307 před face asi těžko...na toto auto se xenony nedělaly...jen na 307 po face.... Citovat
Schreek Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 m3t4L_m4n: automatické nastavení lze vyřešit, dělají to zde http://www.cybertronic-labs.cz/product/detail?id=19 , je otázkou čeho tím chceš dosáhnout, nastavit si kolečko když víš, že máš něco vzadu naloženýho není přeci žádný problém a legalizace stejně nedosáhneš... Být Tebou, dám tam prostě čočkouvou bixenonovou sadu a máš klid, pokud se na to necítíš, jsou firmy který Ti to prostě udělaj... Citovat
Radek P 307 Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 Peugeot service box uvádí přední světla na modely před faceliftem pouze s mlhovkami nebo bez. Soudruzi z NDR ale momentálně nabízejí dva kousky http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING〈=cz&scopeId=C&_features=on&bodyStyleRadio=on&categories=Limousine&makeModelVariant1.makeId=19300&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.modelDescription=&makeModelVariant2.makeId=&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2004-12-31&numberOfPreviousOwners=&minMileage=&maxMileage=&minPowerAsArray=&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=&maxPowerAsArray=KW&minPrice=&maxPrice=&export=ALSO_EXPORT&vatable=&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=&zipcode=&climatisation=&numSeats=&doorCount=&emissionClass=&emissionsSticker=&airbag=&features=XENON_HEADLIGHTS&adLimitation=&daysAfterCreation=&usageType=&usedCarSeals= tak to nechápu. [upravil dne 11/1/11 21:45 Radek P 307] Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 31. prosinec 2010 Autor Odesláno 31. prosinec 2010 Prema: Nechcel som sa ta nijako dotknut Samozrejme ked niekto pise bludy tak je forum od toho aby si to ludia vysvetlili len som nechcel aby sa tu strhli nejake hadky Samozrejme s nastavovanim svetiel koleckom nemam problem a poctivo ho aj vyuzivam ale dam tam radsej predsa tu automatiku a budem mat aspon o starost menej. Zatial mi s tej firmy neodpisali ci by mi vedeli prerobit svetla takze sa nechap prekvapit.. Keby nieco tak tam proste hodim tu sadu s 4300 K vybojkami a bude to stale lepsie ako lampiony co tam mam teraz Len ma trochu trapia tie hmlovky.. Su totalne na nic a v pripade instalacie HID tam budu len zavadzat Daju sa nejako odstranit alebo sa to da riesit len novymi svetlami? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.