dodo_96 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 dobry dnes som dal dole kryt z agregatu a pozeram a spopod jedneho vstrekovača tečie olej čierny ako smola a trošku nafty neviem čo to može byť či praskla nejaka gumička tesniaca alebo čo to je ale to určite len dnes sa stalo lebo pred tyždnom to tam ešte nebolo poradte čo mam robiť či je v riti vstrek alebo len treba niečo dotiahnut alebo servis a ktomu je ešte auto take lenive netaha musim na nho šlapať [upravil dne 3/1/11 11:37 dodo_96] Citovat
mxmen Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 to není olej,ale podfukuje ti vstřikovač. Měl jsem to taky a už byl cítit občas výfuk v kabině, když jsem třeba zastavil na křižovatce. sice mi to dělalo na 206ce ale je to stejný motor. stačilo vzít imbusový klíč tuším že č. 6, nebo 8 a dotáhnout. Pokud se to nezlepší tak za chodu motoru lehce povolit aby si odfoukl a vyfouklo to nečistoty(karbon) a zase dotáhnout s citem nebo nejlépe momentovým klíčem na předepsaný moment. Jinak je k tomu bezva přístup Citovat
dodo_96 Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 takže po dalšom zistení som zistil že to nebude olej čo bol pod vstrekovačom ale nejake tesnenie čo utesnuje vstrekovač muselo ho nejak roztaviť alebo čo a tlak ho vytlača spopod vstrekovača lebo je to huste a lepkave ako smola takže to nemože byť olej a potom čo by tam robil olej takže neviem čo s tym dotiahnu asik nepomože ked tam tečie niečo take asik niečo vymeniť alebo niekto kto s tym už mal skusenosti že čo to vlaste je pište pište čakam na vaše uvahy Citovat
janci.b989 Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 To čierne je nafta a s podfukovaním to nemá nič spoločné.Musíš vytiahnuť vstrekovače a dotiahnuť ich.Sú zhotovené z dvoch častí to uvidíš pri spodnej časti vstrekovača. Ďalej na vstrekovači pod okulárom sa nachádza sylonové tesnemie ktoré sa prytláča na simering čo je na hlave motora pod tryskou ( čierne tesnenie )Simering a sylikonový okružok slúži len ako prachovka a zachytávač špiny. Ja mám 1,6hdi a toto isté som mal i ja.Aj by som ti poslal obrázok kde čo sa má utiahnuť ale neviem ako sa sem vkladajú obrázky. Citovat
pastorek Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Tu je obrázok, môžeš popisovať. Citovat
janci.b989 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 č8. je sylonové tesnenie a č9. je simering na hlave valcov a 10 je okulár.Nad č6. je prvá polovica vstrekovača na ktorom je spravená akoby matica na 15ku očkový kľúč. O kúsok vyššie je taká väčšia drážka to je miesto kade uniká nafta.Nad tou drážkou je druhá časť vstrekovača sú na ňom dve strany sfrézované.Na obrázku vidieť len jednu.Tam buď z oboch strán dáš guľatinu a zatiahneš celý vstrekovač do zveráku alebo to zachytíš silným vidlicovým kľúčom a tú prvú časť vstrekovača dotiahneš očkovým trhákom.Nikdy na tú prvú časť vstrekovača nepoužívaj vidlicoví kľúč ani ju nedávaj do zveráka na zachytenie ! Je tam totiž dosadacia plocha na medenú podlužku a mohlo by sa stať že ju poškodíš. Doťahuj to ak bude vstrekovač studený a doťahuj riadne.Ak tomu nebudeš rozumieť, načmáram ti to na ten obrázok a prepošlem ti ho.Z neho skôr budeš vedieť. Citovat
dodo_96 Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 takže motor mam 2.0 hdi 66 kw a podla toho čo som sa dočital to bude tak že sa asik roztiekol ten semering alebo to silonove tesnenie a vstrekovač bol slabšie dotiahnuty a vytlačilo to na povrch takže asik bude zbytočne to dotahovať bude to chce asik vymeniť ten semering alebo silonove tesnenie aj ja som si najprv myslel že to bude nafta ale ež ked som to utrel handrou som zistil že to nie je nafta pretože to nechcelo ist dole bolo to ako guma čiže asik roztavene tesnenie musim zavolať kamošovy že kedy bude mať volne termin nech sa na to pozrie a keby ste niečo chceli posielať nejake obrazky alebo skice tak možte na meila dodo_96@azet.sk a ešte taka vec kolko by to asik stalo to tesnenie aj s tym semeringom please zistite my blbne net a nemam nervy to zisťovať Citovat
Koča Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 dod_96 nemá se tam co roztéct! Měl jsem tam to samé jako ty něco jako asfalt! Vyměnil jsem měděnou podložku pod vstřikem a je to OK Citovat
dodo_96 Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 no ja si tiež myslim že ten semering je stavany na taku teplotu že by sa nemal roztiecť ale čo to potom je ten hnusny čierny sajrajt ved ale logicky ked sa do dostalo na povrch tak to znamena že asi nebude dobre dotiahnuty vstrekovač nie ved ako by sa to pretlačilo na povrcha okrem toho je tam aj trochu nafty čiže to netesni asik velmy dobre Citovat
Koča Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Mrkni na obrázek co poslal Pastorek. Je to podložka pod číslem 7 Citovat
dodo_96 Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 takže to musi isť cely vstrek von a vymeniť podložku a kolko to taka medena podložka stoji Citovat
Koča Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Jojo vstřik ven a pořádně očistit dosedací plochy! Podložky jsem kupoval v Elitu za 5kč kus Citovat
dodo_96 Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 aha takže volam kamošoj a nech sa na to pozrie a nech objedna čo treba a vymenime Citovat
janci.b989 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 To tesnenie nemá nič spoločné s tým tečením nafty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Môžeš tam dať najdrahšie tesnenie sveta a nepomôže ti to. Tú trysku musýš dotiahnuť inak tým nič nevyriešiš.Ja som menil i medené podložky pod vstrekovačmi a nepomohlo.Ak by ti to podgukuvalo pod medeným krúžkom naspod vstrekovača, tak by si to vydel, počul a cítil dym. A to tesnemie sa ti zroztopiť nemohlo bo je to guma. To slúži len ako prachovka.Čierna tekutina je nafta.Je ako smola.Už som to vydel na iných značkách aút a to samé bolo i tam.Nafta ktorá sa dlhší čas nahrieva na motory skaramelizuje a nakoniec tvrdne do skupenstva smoly. Citovat
dodo_96 Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 aha takže proste my to stači iba dotiahnuť a vlastne by mal byť broblem vyriešeny ale neviem ako silno to možem dotiahnuť lebo nemam doma momentovy kluč Citovat
janci.b989 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Asi tak o štvrť otáčky až o pol otáčky.Viac to zrejme ani nepôjde a neryskoval by som tým roztrhnutie vstrekovača.Momentový kľúč to ťažko odhadne bo zrejme sa nikde neuvádza moment toho dotiahnutia.Ak by to nepomohlo tak sa to dá ešte vyriešiť namiesto silného doťahovania rozobrať vstrekovač a na závit namotať oceľovú bavlnu, konope alebo ho potrieť tmelom čo vydrží vysoké teploty a tlak.Alebo kombinácia konope + tmel.Nie je tam taká vysoká teplota aby ti zhorelo konope alebo tmel.Mňa čaká ešte jeden vstrekovač čo mi i po dotiahnuť trocha tečie.Tri som tak zachránil ale štvrtý je trucovitý. [upravil dne 25/12/10 19:17 janci.b989] Citovat
dodo_96 Odesláno 26. prosinec 2010 Autor Odesláno 26. prosinec 2010 aha no neviem ja uvidim že či to bude ta medena podložka problem alebo tesnenie sa rozoberie a hned bude všetko jasne lenže mne už od septembra trapi slaby tah motora a väčšia spotra okolo 7,5 litra na stovku a som si to aj overil prepočitanim bez palubneho počotača takže neviem čo moťe byť chyba filtre su OK a bol aj na diagnostiku a nenašlo nič ta neviem čo je to za problem Citovat
janci.b989 Odesláno 26. prosinec 2010 Odesláno 26. prosinec 2010 Okolo 150 000km už odchádzajú tieto CR vstrekovače.Samozrejme nie je to čísko ktorým sa to presne uvádza bo každý má iný spôsob jazdy.Neviem koľko máš najazdené ale dal by som prekontrolovať i tie vstrekovače.Ktovie aké hodnoty už máš na prepadoch vstrekovačov. Citovat
dodo_96 Odesláno 27. prosinec 2010 Autor Odesláno 27. prosinec 2010 tak ja ma najazdene 100 000km a už som rozmyšlal že dam auto do servisu nehc sa na to mrknu oni to napichnu a zistia chybu alebo aspon by mali ale dufam že vstrekovače buduv poriadku že to bude len niečo menej podstatne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.