Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vložka se závitem na svíčku do hlavy

Recommended Posts

Odesláno

Tak se mi dnes při výměně svíček podařilo jednu vytočit i se závitem. Připadá mi, že je tam jakási ocelová vložka. Ta se komplet rozpadla. Na svíčce zůstalo jen takové osazení úplně nahoře a závit jsem vyndal namotaný na svíčce. Má někdo tip jak to opravit? Dá se koupit ta vložka samostatně? :fnuk

Odesláno

Nemám tušení, je možný, že už to tam někdo dával.

Pata : Na to jsem koukal, je k tomu třeba nástroje, to by bylo drahý:aut Spíš jsem přemýšlel a hledal samořezný vložky se závitem.

Neví někdo z hlavy typ závitu na svíčce?

Odesláno

závit svíčky je tuším 14*1,25 mám tu někde závitník. V práci jsem v katalogu viděl opravnou sadu s pouzdrem na svíčku, ale co to koštuje nevím,mohl bych se podívat po novém roce.Jestli znáš šikovného soustružníka tak ti pomůže, kdysi jsem to taky dělal, problém byl že se vytáčelo pouzdro i se svíčkou, ale v dnešní době různých speciálních lepidel bych v tom neviděl problém.

Odesláno

Závit je opravdu 14 x 1,25 nejlevnější řešení je ta vložka, samotná stojí v koncové ceně do 100,- vetšinou si v servisu počítají tak 250,- i s prací. Soustružnímk ti to vytočí z bronzu taky a když se to zaprtluje a zalepí tak to bude držet taky, jen se říká, že není ideální ten přechod materiálů, ale já myslím, že to není takový problém. Nebo samozřejmě můžeš nechat díru zavařit a říznout nový závit což je asi nejlepší oprava. Ovšem to už hraničí s cenou jetý hlavy.

Odesláno

Díky za rady a tipy;) Nechce se mi právě sundavat hlava. Jsem rozhodnutej to opravit tou vložkou, samořeznou + lepidlo Loctite 3450 a musí to držet. Jdu hledat, jestli se dá tedy koupit hotová.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...