jjjirkaaa Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Tak se mi dnes při výměně svíček podařilo jednu vytočit i se závitem. Připadá mi, že je tam jakási ocelová vložka. Ta se komplet rozpadla. Na svíčce zůstalo jen takové osazení úplně nahoře a závit jsem vyndal namotaný na svíčce. Má někdo tip jak to opravit? Dá se koupit ta vložka samostatně? Citovat
Benžík Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 To je v tý hlavě originál, nebo se to dává jen při opravě závitu? Citovat
jjjirkaaa Odesláno 20. prosinec 2010 Autor Odesláno 20. prosinec 2010 Nemám tušení, je možný, že už to tam někdo dával. Pata : Na to jsem koukal, je k tomu třeba nástroje, to by bylo drahý Spíš jsem přemýšlel a hledal samořezný vložky se závitem. Neví někdo z hlavy typ závitu na svíčce? Citovat
Pata Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Benžík: jako oprava jjjirkaaa: sorry, ale jestli se ti tohle zdá moc, tak si sežeň jinou hlavu Citovat
jjjirkaaa Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 Ja to myslel jinak, je k tomu potřeba special vercajk, a to se mi kupovat nechce. Citovat
jjjirkaaa Odesláno 22. prosinec 2010 Autor Odesláno 22. prosinec 2010 Tak mám ještě jeden dotaz: Dá se demontovat ta ochraná trubka ve který je schovaná svíčka a ta gumová izolace? Nebo je to tam napevno? Citovat
mxmen Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 závit svíčky je tuším 14*1,25 mám tu někde závitník. V práci jsem v katalogu viděl opravnou sadu s pouzdrem na svíčku, ale co to koštuje nevím,mohl bych se podívat po novém roce.Jestli znáš šikovného soustružníka tak ti pomůže, kdysi jsem to taky dělal, problém byl že se vytáčelo pouzdro i se svíčkou, ale v dnešní době různých speciálních lepidel bych v tom neviděl problém. Citovat
koblih69 Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 Závit je opravdu 14 x 1,25 nejlevnější řešení je ta vložka, samotná stojí v koncové ceně do 100,- vetšinou si v servisu počítají tak 250,- i s prací. Soustružnímk ti to vytočí z bronzu taky a když se to zaprtluje a zalepí tak to bude držet taky, jen se říká, že není ideální ten přechod materiálů, ale já myslím, že to není takový problém. Nebo samozřejmě můžeš nechat díru zavařit a říznout nový závit což je asi nejlepší oprava. Ovšem to už hraničí s cenou jetý hlavy. Citovat
jjjirkaaa Odesláno 22. prosinec 2010 Autor Odesláno 22. prosinec 2010 Díky za rady a tipy;) Nechce se mi právě sundavat hlava. Jsem rozhodnutej to opravit tou vložkou, samořeznou + lepidlo Loctite 3450 a musí to držet. Jdu hledat, jestli se dá tedy koupit hotová. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.