Kakamil205 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Ahoj chalani,zeptam se vás jak je to se spolehlivostí pohonu 4x4 u 405tky a když to má hydraulicky zvedanou nápravu,zda taky drží a nekazí se. Dají se na to ještě sehnat díly? Děkuji moc za každou radu a docela by se i nutně hodila:) Citovat
Capy Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Ahoj většina dílů se již nevyrábí a nedodává. A spolehlivost pohonu sama o sobě je pochybná. rozvodovky toho moc nevydrží. zadní náprava jako taková je spolehlivá jako většina citroenů. Citovat
Lordmajkl Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 Já stím žádné problémy nemám a funguje to jak má... Kouli na hydrauliku ještě seženeš ale zbytek dílů už moc sehnat nejde vtom má Capy pravdu no... Citovat
myšut Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 viděl jsem p405 4WD co měl nalítáno 270tis a rozvodovka ok. mám na ní 240 a taky ok.spíš předchozí majitel jak jí trápil.....ji dělá životnost. sehnal jsem k tomu svýmu 2 zadní diferáky a komplet nápravu bez brzdičů na wd405 a kardanku.foto na bxclub.com. myšut capy- leží mi v hlavě renovace drážkování rozvodovky.je to bomba. Citovat
Capy Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 je to možný ale třeba já mám doma už dvě rozvodovky s vyčesaným soukolím. a jedna má i roztrženej diferák a skoro všechny z těch co mám maj skoro KO to drážkování. Zadní diff dávám akorát do kupy a nápravu těžko sháním snad se povede Citovat
myšut Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 dělal jsem dle Tvý předlohy kardan,i ložisko z mercky,ale shodou náhod jsem získal za hubičku jiné prakticky nové.uvažuju o náhradní hřídeli z rozvodovky do budoucna ,díly na wd praticky nejsou.a vzdávat se ho nechci za nic na světě.navíc je to auto na zimu,léto jezdím v kombi. silně jsi mě potěšil,že český ručičky umí i tu debilní hřídel z rozvodovky .myšut Citovat
myšut Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 pokud v diferáku najdeš něco ko ,můžu se podívat doma ,jeden kuchnout ať máš předlohu. mám i poloosy zadku. Citovat
Capy Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 zatím snad vše mám. Poloosy na sadek mám taky druhé jen na jedné musím vyměnit manžetu. výměna bude najednou s difem. Protože ty moje už jsou skoro KO maj už velkou vůli. Citovat
myšut Odesláno 8. leden 2011 Odesláno 8. leden 2011 se s tebou domluvit na nějaké i poškozené hřídeli rozvodovky za něco? Citovat
Capy Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 měl bych tam jedni sadu s navařeným materiálem. až bude v práci čas zkusil bych je osoustružit do požadovaného tvaru a to by se i vidělo jestli je to dostatečně provařený. pak už jen ozubení a kalit. pravděpodobně by byli volné k prodeji. nebo jestli si je chceš dodělat sám. Jo a ty sháníš na mi16 nebo gri a jiné. jsou totiž jiné? Citovat
myšut Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 tak teď jsi mě doopravdy dostal.Měl jsem za to ,že jsou praticky stejné. Mám motor ddz 80 kw jednobod,ten se dával myslím do p405 shodný.Tak jen podle toho mít vodítko. podle vinka to taky neřeknu , nezávisle na servisech mi potvrdili ,že moje bx 4WD neexistuje . Citovat
Capy Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 A ty máš mechanickou uzávěrku středovýho diffu? jestli jo tak máš nemi16 hřídel a ta je o něco jednoduší nemá ozubení pro hnací kolo čerpadla a pro visco spojku. Citovat
myšut Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 bxa nemaj střed .jen nápravy,řízeno elektonicky přes čudl,na 50x50. pežoti jsou na tom líp. http://www.diopan.cz/citroenbx/index.htm Citovat
Capy Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 ted jsem to čet a mají ho jako ne mi16 modely tj. diferenciál s elektronickou uzávěrkou která to zablokuje 50:50. mi 16 mají místo toho viskózní spojku která by to měla ovládat sama. což znamená že máš ty jednodušší hřídele. Citovat
myšut Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 o to by to mělo být snazší,ne? podle technického výkresu by to šlo porovnat. Citovat
Capy Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 to ano. jinak pokud by jsi chtěl nějaké výkresy tak něco mám dělali mi podle toho ty nové na mi16. Beru je spíš jako orientační ale vyrobit se to podle toho dalo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.