Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Digitální telefon na pevnou linku

Recommended Posts

Odesláno
Jako člověk nepracující pro Slovak Telkom musím upřesnit Lubka - O2 sice má dynamickou IP adresu, ale já ji mám už cca 3 roky stejnou. Za tu dobu jsem restartoval mnohokrát a několikrát vyměnil ADSL modem. Takže výhody, které uvádí, u O2 obvykle nefungují. Ale nevím, jestli ve velkých městech náhodou IP adresu nemění častěji. A navíc ta hlavní odlišnost, jak Lubk0 píše, není v dynamické IP adrese, ale v asymetrickém přenosu dat (rychlý download, pomalý upload).

A ještě ho musím opravit (i když to pro Tebe není důležité) - klasická analogová linka jde po dvou drátech (jeden pár), nikoli po čtyřech, jak Lubk0 uvádí. A tak to je určitě i u Slovak Telkomu ;)

- u nas sa adresa meni vzdy, tak neviem, ako to ma O2 v cechach, i ked mi to prijde trocha divne ... Nekoukas nahodou na svoju IP adresu co mas nastavenou v PC ? Ta sa totiz naozaj nemeni :D

- proc pises a asimetrike ? To povazujes za hlavni rozdil ? U nas ma pro bezneho uzivatele rovnakou velkost uploadu ako downloadu iba jeden operator - SWAN ... Orange a T-Com, 2ja najvecsi hraci na poli internetu, a po nich nasledujuce spolocnosti ako UPC, GTS, NExtra atd, kazdy z nich ma znacne slabsi upload, od downloadu, takze by som moc toto ako hlavny rozdiel nerozlisoval ... Jedine ze u vas, vsetci krom O2 ponukaju rovnaky UP ako DOWN , co si myslim, ze ne ...

- ja som takysto nepisal, ze data tecou 4 zilami, ja sem jen psal, ze tam de 4 zilovy kabel s koncovkou RJ 11 ... Ci sou zapojene jen 2 zily, nebo kabel je jen dvojzilovy, je uplne v pohode jasne a bezne ... U nas totizto jede ze zasuvky zasadne 4 zilovej kabel, ktery jede do splittra, ktery deli telefonni signal od internetoveho ... Odtamtud pokracuje 4 zilovej kabel do telefonu, a 4 zilovej kabel do modemu nebo routeru :) Ale opakuji, nikde som nepovedal, ze data do telefonu tecu 4 zilami :)

Odesláno

Pata: Trošku jsem Tě nepochopil. Trvám na tom, že moje ADSL přípojka má cca 3 roky stejnou IP adresu, přestože si za pevnou IP adresu neplatím. Moje domácí LAN používá jiný IP prostor než 192.168... ;) Všimni si, že jsem ale nevyloučil možnost, že na jiné ústředně O2 IP adresu skutečně mění při každém připojení.

Lubk0: Tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Subscriber_Line si nastuduj, proč se nejběžnější domácí přípojka (nepočítám-li WiFi) jmenuje ADSL. Rozhodně to není proto, že má dynamickou IP adresu, jak jsi napsal:

... Technologia ADSL alebo ADSL 2+ sa lysi od inej, hlavne pre to, lebo ma dynamicku IP adresu ...

Co se počtu drátů týká, upřesnil jsem Tvoji informaci, protože jsem se mnohokrát setkal s plochým kabelem, který měl jenom 2 žíly. Výrobce prostě šetří náklady. Zrovna tak jsem se několikrá setkal s UTP kabely (PATCH kabely), které měly jen dva páry. Opět výrobce šetřil, i když podle mě na nesprávném místě.

PS: Na jaké pozici jsi byl (jses) u Slovak Telkom?

[upravil dne 30.11.2010 17:48 Peta]

Odesláno

Peta

Byl sem na pozici prodejce na t centru, supervizor t centra, a ted sem Business SME partner pro stredne velke firmy ... Pred tym sem pracoval jako IT Outsorcinovy technik, IT manager a chvili i jako vedouci PC prodejni ... Jedine, co se s toho vymika, je Sales developer u coca coly :D

Co sa tyka rozdielu :) Nemyslel som ze ma chytis za slovicko s pismenkom A pred DSL, myslel som technologiu DSL ako celok :) Nakolko snad ziadny iny internet, dynamickou IP adresu neposkytuje, tedy u nas na SK rozhodne ne ... Nejde mi tak ci tak do hlavy, jak muzes mit adresu stale rovnakou, instaloval, nebo prodaval sem tech internetu kvantum, a vzdy byla po restartu IP adresa jina, a nezalezalo ci je do DSL ko v hornej dolnej alebo v centre hlavniho mesta ...

Ci mi nedko da internet po kablovce, optike, nebo podobne, rozslisuje se vetsinou jen rychlosti a cenou (laicky pro koncoveho uzivatele, kteremu je casto jedno, po cem internet de ) ... Ked si tohleto odmyslime, DSL technologie je jina hlavne IP adresou, a mozna tym, ze na to treba zariadenie, ktore technologiu DSL podporuje ...

Vyrobci na kablej setri, to je pravda, nic se nemeni vsak na to, ze kabel ktery jede do splitru, je 4 zilovej ... Od splitru vetsine zakazniku tovarensky jeden a pul metrovy kabel nestaci, a tak si kupujou na mieru, priamu napriklad na t centru, kde se cvaka jen 4 zilovej ... Opakuju, hovorim o bezne praxe u nas ...

Otazka u mne zni ? Da se vubec platit za pevnou adresu u ADSL ? Ja sem o tem neslysel, mi prodavame jedine VEREJNOU IP adresu, coz je troska rozdil ...

Naozaj netusim, jak funguje O2 u vas v cechach, ale u nas, co restart, to nova IP adresa ... Mnel sem treba soft, kde sem nahadzel 30 linku s rapidu, a vzdy po stahnuti jedneho, mi samo restartovalo router, pro novou IP adresu, a stahovalo dalej ... Nevim teda jak je celkove mozne, ze v cechach ADSL technologie funguje jinak, a ze za 3 roky se ty IP adresa nezmenila :)

Odesláno

Víš, já jsem se ptal na tu pozici, protože mám špatné zkušenosti s operátory na infolnkách, s prodejci, s manažery,... Kdykoliv jsem něco potřeboval, vždy mi pomohlo až jednání s technikem, který problém řeší. Tím se Tě nechci nijak dotknout.

V podstatě to začíná být debata o ničem. Já si prostě trvám na své neměnné IP adrese, jsem ochotný to komukoliv předvést u mě doma. Netvrdím však, že to je normální stav, nemám to s kým porovnat. Všichni okolo mě jsou připojeni WiFi, ne ADSL. A v zaměstnání ADSL nemáme, používáme výhradně symetrické okruhy. Jinak pevnou IP adresu O2 nabízí: http://www.o2.cz/osobni/2971-doplnkove_sluzby/40771-pevna_ip_adresa.html

peace

Odesláno

Ono je jasne, ze kazdy ma zle skusenosti z niekym :) Technici sa vyhovaraju na predajcov, a su medzi poslednymi v styku zo zakaznikom, takze nazor ostane casto taky :) Bez prodejcu a manageru, by zas technici nemneli praci, a tak dale :) Technik aspom u nas nevidi absolutne do dat, ktere zakaznik nejcasteji potrebuje ...

Inak firmy u nas skorej ako symetriku vyuzivaju garantovane internety :)

Pevna IP adresa, s tymto pojmom sa zase stretavam iba u O2, u nas vsude se to nazyva VEREJNA IP adresa ... Tak same zaujimavosti ...

Pastorek, pre tu zaujimavost, nemas doma nahodou T-Mobile mobilny internet ?

Odesláno

To síce mám ale tam je IPčka nastavená priamo na zariadení. Popisovaná skúsenosť je z pripojenia Palmsoft. Po reštarte routera vždy dostane tú istú IP ktorú vidím i na stránkech ktoré IP zobrazujú.

Mimochodom, pojem VEREJNA IP a PEVNA IP sú naozaj rozdielne pojmy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...