Jump to content
  • Aktuální cíle darů

problem s rozvodom

wlado345

Recommended Posts

ahojte

potrebujem poradit, mam 307 2.0hdi 79kW r.v2003, najazdenych ma 125000km. Dal som si menit komplet rozvod, cize kladky, vodna pumpa, remen. po vymene isiel od rozvodu brutalny zvuk ako keby bolo pridrete nejake lozisko alebo nieco podobne, clovek sa bal aj pridat plyn. Na to mechanik zacal experimntovat, objednal komplet novu sadu (okrem remena (contitech)) a vsetko vymenil, lenzve ten skaredy zvuk tam bol stale.nakoniec vymenil aj remen (uz neviem aku znacku tam dal) a prekvapujuco sa to zlepsilo. Lenze nejaky zvuk to stale vydava, je to ako keby take bzucanie a meni sa to s otackami. mate s tym niekto skusenost? ja uz vazne neviem co s tym, auto ide normalne len ten zvuk ma se...

ozaj a menil zaroven aj pomocny remen k alternatoru, ale predpokladam, ze tym to nebude lebo sa mi zda ze ten zvuk ide len od rozvodu

Ahoj,

jednou nám přišla do firmy reklamace, vyrábíme vodní pumpy pro auta. V automobilce jim také řemen drhnul, vrzal atd.

Nakonec jsme testovali pumpu kvůli ložisku a vrzání těsnění. Při plných otáčkách a napnutí řemene na maximum dle výkresu. Zkoušeli a nic to čerpadlo nedělalo.

Po týdnu nám přišla omluva, že byla špatná napínací kladka. Řemen prostě blbě seděl a vydával vrzání.

:)

je to na 99 procent moc napnutej remen :D delalo mi to samy a zhorsovalo se to kdyz se motor ohral na provozni teplotu uz se to tu resilo a shodou okolnosti jsem zakladal vlakno ja :papa opravdu nestaci napnout podle oka ci pruhybu remenu musi se to udelat na predepsanou hodnotu davam link ...

Lví-ček : hmm kladky aj pumpu sme menili za ine aneverim, ze by boli dve rozne kladky chybne (ale mozne je samozrejme vsetko :-))

dyno : dik za odkaz, aj som hladal, ci tu nieco podobne nie je ale nic som nenasiel. Mechanik mi rozpraval ze on meral napnutie remena nejakym pristrojom hmmm. skusim sa ho na to este opytat, ked tak si to este pojdem dat nastavit do nejakeho servisu, dufam ze problem bude len v tom. Tebe to prestalo ked si to nastavil podla toho meradla?