stanik007 Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Dobrý den, chtěl bych si u vás, zkušenějších uživatelů vozu 406 ověřit několik informací... předem díky za potvrzení, případně další postřehy 1.Páčka blinkrů Občas se stává, že při sepnutí levého blinkrů se ozývá rychlé cvakání a blinkry nejspíše nefungují, dočetl jsem se, že to nejspíše bude samotnou páčkou, případně ještě kostrou u zadních světel, což je také možné, protože občas samotná zadní světla při přejezdu přes nerovnost- nadskočení auta na chvíli zhasnou takže určitě projdu konektory zadních světel a kostru a vyzkouším páčku,což je pravděpodobnější.... pokud budu objednávát náhradní, zvolím podle výbavy auta, to je mě jasné... 2.Ostřikovač předního skla Nefungující ostřikovač, zdá se mi, že je nějak zaseklý spínač, nejde správně stlačit, když jsem zkoušel měřit napětí na konektoru čerpadla, bylo tam stále 5V...což mi také přijde divné takže určitě zkusím vyndat páčku a proměřit jestli spíná příslušné kontakty, a vyzkouším také samotné čerpadlo na stejnosměrném zdroji je čerpadlo připojeno přes relé? případně kde bych ho našel? pojistky byly všechny v pořádku a teď nejzásadnější problém 3.Samovolné spouštění sahar Už delší dobu se stává, že při se se stále větší četností samy spouští sahary. Několikrát se to stalo i při delší dobu stojícím autě. Zkoušel jsem zapnout klimu, nebo odpojit hnědé čidlo a jednotka reagovala správně - spuštěním sahar, vyčistil jsem konektor k \"bitronu\" a samovolné spouštění při jízde spolu s rozsvícením STOPky je stále častější. Je možné,že je problém způsoben hnědým čidlem u termostatu? Za 12 let může být nějak \"shnilé\" atd.... Jediná další varianta by byly dráty, čehož se bojím Takže mám zkusit koupit čidlo a provést výměnu? Vůz je 1.8 16V 81kW s klimou, rok 1998 Najeto cca 145t, ale s autem jezdí každý den táta krátké trasy, takže opotřebení je znát... [upravil dne 8/11/10 00:59 stanik007] Citovat
regius Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 měl jsem problém s tím cvakaním tak jsem dal páčku novou a je po problému . Citovat
lubokpz Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Páčka blinkrov mi robila to isté. Rozobral som ju a koľajničky v ktorých sa pohybuje kolík na pružinke som spolu s kolíkom poriadne vyčistil do sucha. V prípade záujmu to môžem nafotiť. Po vyčistení to funguje dobre. Citovat
zolco Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Nová páčka ti pomôže vyriešiť tvoj problém!Ale sáhni do vačku lebo nieje taká lacná! Citovat
zolco Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Skús to čidlo vymeniť,a daj mi vedieť!Ja mám ten istý problém!Kúpil som čidlo,a robí to ďalej.Napríklad dnes ráno mi na tri krát blikla stopka,a sahara sa zapla.Už ma to ani ne..re!Som sa dočítal že treba tam vymeni´t nejaký odpor v sahare. Citovat
zolco Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Pritom ostrekovači,by tam malo byť 12V,ale pozri sa v knižke Jak na to! Citovat
stanik007 Odesláno 8. listopad 2010 Autor Odesláno 8. listopad 2010 Co se týče ostřikovače,mám podezření na zaseklý spínač na páčce a špatný kontakt někde.... to je ten nejmenší problém. Knížku Jak na to mám, ješte prostuduju, jen je problém že některá schémata zase tak úplně nesedí... Příští týden objednáme čidlo a uvidíme, nejspíš rovnou i páčku, ať pak nepřekvapí. Prý ty problémy se spouštěním sahary začaly při přejezdu přes nějakou hroudu sněhu, potom co jsem vyčistil konektor u jejich řídící jednotky a trochu lépe zaizoloval dráty to ale nepřestalo. Doufám že to není nalomený drát někde ve svazku.... Citovat
Haryk Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 rychlé cvakání blinkrů také může znamenat vadnou žárovkunebo jen špatný dotek Citovat
stanik007 Odesláno 8. listopad 2010 Autor Odesláno 8. listopad 2010 Tak hnědé čidlo koupím tento týden, ještě bych se chtěl zeptat jaké těsnění pod něj?? Citovat
Argot69 Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 Mam uplne ten sami problem.Objevi se STOP a zapnou se sahary .Nevim jaky to ma vliv,ale po zmacknuti klaksonu stopka vetsinou zmizne.Zitra servis snad mi ktomu neco reknou Citovat
zolco Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 Čakám na výsledok,že čo ti povedia múdri automechanici!!!??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.