Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takže COM nemáš. Máš tam kroužek na snímání úhlu volantu. Než začneš něco řešit, podívej se na pojistky v motorovém prostoru a to na MF 3 a MF 17 - to jsou velké pojistky, a na F26 a F32 - to jsou normální poj.

Odesláno

Tak ještě poslední možnost, sundat a nasadit konektory na ŘJ ESP (je pod levým př. světlem, konektor 88 pinů černý - pin 64 a 66) a na snímači polohy volantu (konektor 7 pinů černý - pin 3 a 4). Tam jdou vodiče datové lajny a odtud do ŘJ motoru a BSI. Samozřejmě toto provádět při odpojené baterii.

[upravil dne 8/11/10 20:29 HonzaZ]

Odesláno

Takže jestli to dobře chápu, tak jen odpojit a zapojit, popřípadě prostříknout kontaktolem.... A vypadá to podle toho co píšeš, pokud by to nebylo v konektorech, tak by mohl bejt problém od kroužku k řídící jednotce a k BSI...??

Odesláno

Ano, sundat konektory, popř. několikrát sundat nandat (aby se otřela případná zoxidovaná vrstva). S kontaktolem nemám moc dobré zkušenosti. Radši čistý líh nebo isoprophylalkohol. Pokud to bude stejné, tak to může být jak kroužek, tak i ŘJ ESP. V každém případě zajeď na origo dia, aby jsi nesháněl něco zbytečně. On totiž nový snímač pol. volantu stojí přes 11t, ŘJ ESP 26t.

Odesláno

Nooo. tak to je pěkný....snad to bude jen na konektorech, nebo třeba přerušenej drát... každopádně povytahuju a zandám kolikrát bude třeba a i prostříknu....snad mi to zejtra někdo tím PP2000 přečte a bude to sdílnější než ten MultiDiag, kterej toho dokupy moc nedal...

Odesláno

Tak vyřešeno....A hlavně všechno jinak...snad to dobře vysvětlím...byl jsem na diagnostice PP2000 a hlavně za jiným mechanikem, kterej v podstatě věděl o co jde...hned mi vysvětlil, že absolutně není možný, aby ESP hodilo motor do nouzáku, že je chyba někde v motoru, kterej se hodí do nouzáku a tím přeruší veškerá spojení s okolím, takže i s ESP, které se ozve ve stejnou dobu jako ta chyba, která se objeví v motoru...a jak řekl, tak tak bylo...napíchl to, přečetl a byla tam chyba \"Vysoký tlak turba\" - ta hodí motor do nouzáku.A postup byl následující...v podstatě šel na jisto, prej to není nic neobvyhlého...zjistil podtlakovou pistolí, že podtlaková membrána, co ovládá tyčku, která hýbe s ventilama výření, tedy swirlem je děravá a tedy tamtudy podtlak přisává vzduch a už nemá sílu tak regulovat turbo a to v určitých otáčkách natlačí více tlaku a snímač tlaku to vyhodnotí, že je to hodně, tak shodí motror do nouzáku.Odpojil tedy dvě podtlakové hadičky, ucpal šrouby a jel jsem testovat...najel jsem cca 100 km a nic nepíplo, nic se nerozsvítilo, přesně tak jak říkal...oprava tedy jasná a pokračování následující....koupit podtlakovou membránu s tyčkou ovládání swirlu za 750 Kč!!! Nečekal jsem, že na tomto motoru může bejt i něco levnýho....samozdřejmě všem zúčastněným moc děkuju za rady, moc si toho vážím. A hlavně další zkušenost navíc pro všechny. :papa

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...