Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak to je špatné. Takže pokud to je Bendix:

Veškerá elektrika, co je k tomu potřeba vede do jednoho z těch konektorů na vrchu toho relé. Předpokládám, že pojistku máš zkontrolovanou. Je to 30A pojistka na krabičce v motorovém prostoru. Teď z hlavy přesně nevim, která to je. Pokud je OK, tak na tom konektoru musíš nají těch 12V přímo z baterie. Je to ten nejsilnější drát (u mě je, myslím, hnědej, ale to je bez záruky) na pinu číslo 1. Těchto 12V je tam pořád bez ohledu na klíček. Dál musíš najít 12V na pinu 4 po zapnutí klíčku. Sem jde napětí přímo - v cestě není žádná pojistka. Tím je napájeno relé. To jestli je sepnuté nebo ne, je už potom záležitost těch dvou tlakových snímačů na vývěvě. Víc už není k funkci natlakování brzd třeba. Zbytek drátů je vstup pro řídicí jednotku ABS, ovládání kontrolek na přístrojovce a mínus.

Jenom pro upřesnění: na tom deklíku od relé jsou tři konektory, dva větší a jeden dvoupinový. Ten dvoupinový vede k motoru vývěvy. Pak tam je ještě 7 pinový, ten vede k tlakovým sondám a nás zajímá ten 6 pinový. Pin číslo 6 je nevyužitý.

Já jsem měl problé s relé: zoxidované kontakty odmítaly za určitých klimatických podmínek převádět proud a já jsem měl ze života peklo, než jsem to odhalil.

Hodně štěstí při opravě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...