godzila.01 Odesláno 2. listopad 2010 Autor Odesláno 2. listopad 2010 Ukončíme to... Mně se prostě za jeden leták zdá 2000kč strašně moc, můj osobní názor a prostě já osobně tohle sponzorovat nebudu ... Pokud se vám to zdá adekvátní nikdo vám nebrání jim to zaplatit a zůstat u nich, mně se to takové nezdá.... Dneska jsem dostal nějaké návrhy a ceny se pohybují okolo 500-700kč za kus, při dalších v podobném stylu se dostanu na cenu 400kč za jeden návrh... Proto to více neřeším, návrhy se mi líbí a je to podstatně levnější než co jsem platil já ... Nemá vesměs cenu o tom polemizovat vyhrála podstatně levnější nabídka a je pravda nepoznám nezi tím rozdíl, ale kdo říká že návrh od grafika za 2000kč musí nutně být lepší než ten za 500kč..... Já taky prodávám nějakou věc třeba za 2000 a jiný to prodává za 3000, já prodám dvě do měsíce on třeba padesát.... Je to o tom co všechno jsou lidi ochotní za co zaplatit..... Citovat
Vvitty Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 Dle zvyklosti se v nasich koncinach oddeluji tisice mezerou, carka se pouziva v koncinach anglosaskych, kde se tecka pouziva na oddeleni desetin. U nas k tomu slouzi carka. Kdyz na jednom letaku vidim splacano 124,- Kc (mineno 124 korun), 4206 Kc (mineno 4tisice a nejake drobne) a 1,000 Kc (mineno 1000 korun), tak ma smysl premyslet o tom, jestli je odmena autorovi opravnena. Pak se nediv, ze se na to nekteri ptaji... Kdyz uz nedodrzovat ZAKLADNI typograficka pravidla a zvyklosti, tak systematicky a s nejakym ucelem. Z dalsich jen namatkou to, ze Kc se oddeluje mezerou od ciselneho udaje, totez pro °C. Deiselove motory je uz jen preklep, ktery unikl jakekoliv kontrole... Ze by takovy obrazek mel mit max. 0.5MB jsem jiz zminil, vzhledem k velikosti - ale co, zatezujes zbytecne jen svuj server a asi nemas tolik pristupu, aby to vadilo. Ale nepotesi to, kdyz clovek ceka nez se nacte obrazek zbytecne dlouho. Bohuzel je to dusledek toho, ze pocitace a kreslici programy se staly levnymi, a tak se do toho pousti kazdy kdo si precte jak se zachazi s Photoshopem, pripadne PowerPointem a \"prece si to zvladne nakreslit\", bez nejakych hlubsich znalosti. Ale to neni jen pripad letaku, je to videt vsude. [upravil dne 2.11.10 20:44 Vvitty] Citovat
godzila.01 Odesláno 2. listopad 2010 Autor Odesláno 2. listopad 2010 No vidíš to a dělal to kluk co si za to řekl 2.000, má dvě vysoký školy a pár let se tím živí.... Pak at se mi někdo diví že se mi 2.000 kč zdá přehnaná částka.... Citovat
aka Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 hele a nemyslel Pata tu vetu o tom, ze mas soft z prace? - tzn. zda je tento legalni, respektive jehouzivani pro soukrome ucely? ucit se s programem ma smysl, kdyz mas napady, protoze bez nich v tom stejne nic moc nebude.... Citovat
.mycTD Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 velikost obrazku je spis prasarna webmastera, ze neprovedl (nenechal provest) resize na konkretni rozmer. grafikovi asi nelze vicitat, ze odevzdal podklady v co nejvyssi kvalite. ale ta typografie je vazne tristni Citovat
.mycTD Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 hele a nemyslel Pata tu vetu o tom, ze mas soft z prace? - tzn. zda je tento legalni, respektive jehouzivani pro soukrome ucely? ucit se s programem ma smysl, kdyz mas napady, protoze bez nich v tom stejne nic moc nebude.... taky jsem to pochopil tak, ze ma nekdo vlastni business v rezii zamestnavatele a jeste place nad naklady na propagaci, ale neznam situaci, tak jem nechtel rypat Citovat
godzila.01 Odesláno 2. listopad 2010 Autor Odesláno 2. listopad 2010 rejpat tu rejpe každej... Ale vcelku nevím o co vám jde, já chci jen ušetřit náklady... Zajímalo by mne kdo z vás by platil za reklamu 2-3* víc než opravdu musí... ? Citovat
Pata Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 Vendulko trefila jsi to přesně Dobře to vystihl i zbytek, jak s cenou a legálností, tak s obsahem letáku Citovat
godzila.01 Odesláno 2. listopad 2010 Autor Odesláno 2. listopad 2010 tyhle řeči jsou na mne po 16-ti hodinách práce trochu moc.... Citovat
maturantka Odesláno 3. listopad 2010 Odesláno 3. listopad 2010 To rejpání se tak trošku dalo čekat, když jsi začal s tím, že je ti jedno, jaký soft autor používá :-). Ale to je OT, máš pravdu. Chápu, že chceš za reklamu dát co nejmíň, to je logické, většina lidí hledá co nejmenší cenu. Ale ptát se na to na fóru bylo možná trochu nešťastné v tom, že já ti můžu říct, že ti ten leták udělám, pak zjistíš, že sice trochu umím s photoshopem, ale třeba pro to nemám cit, vůbec nemám tušení, jak by reklamní leták měl vypadat, aby zaujal co nejvíc lidí, atd. To je stejně jako s tvorbou webu-stránky dnes udělá každej, ale udělat je tak, aby uživatel nemusel při jejich používání přemýšlet, bylo to pro něj pohodlné a stránky byly přehledné. Ve finále by se mohlo stát, že se tu s někým domluvíš, on udělá práci, na které stráví určitý čas, a ty mu řekneš, že se ti to nelíbí a že půjdeš jinam. Tak by mohla vzniknout další zbytečná debata, kdo komu co měl splnit e nesplnil. Každopádně máš pravdu, že to, že s někdo naúčtuje za plakát 2000, neznamená, že je pak kvalitní. Možná by bylo nejlepší řešení najít nějakou reklamku, která má ukázky prací někde zveřejněny. Jenomže tam je zase asi problém ta cena, aby si reklama vůbec na sebe \"vydělala\". Ale pokud jsi to už vyřešil a jsi spokojený, tak už tu o tom tlachat nemusíme :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.