Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím fórum,

plánuju koupi 307ky v kombíku HDI 1,6 , cena 150 - 190 tisíc a prosím o doporučení, jestli stačí 66 kW nebo mám koukat jen po 90 kW. Do teď mám 405 1,6 benzín 65kW. Je to na \"normální\" ježdění, zhruba stejný poměr dálnice/okres/město. A také se chci zeptat na doporučení, jestli SW nebo break.

Dík moc za každou odpověď!

Odesláno

když jsi spokojen s benz. 1.6 s 65kw, budeš spokojen i s dieselem HDi 66kw, dá se s tím jezdit slušně i po dálnici, diesel lehce udrží zvolenou rychlost oproti benzínu...:myslim

verze HDi 90 neexistuje,zda break nebo SW snad poradí jiní

[upravil dne 26/10/10 od ozzy56]

Odesláno

já si před 2 měsíci vybral SWčko, páč mě uchvátila ta variabilita...čert vem prosklenou střechu,ale když můžu odvést předměty dlouhé až k sedadlu řidiče (nebo spolujezdce) a za náma sedí pohodlně další 2 lidé (nebo další jeden ve 3tí řadě - beru však jako nouzovku).

S naftovým motorem neporadím, sám jsem si vybral 1.6 benzín....Dálky jezdím za cca 6,5l a po městě tak 8-9l, dálnici jsem ještě neměl příležitost...pro mne ideální rodinné auto :papa

Odesláno

Motor nejdem komentovat, aj ked myslim, ze 405 je lahsia ako 307, tak mozno by som bral ten silnejsi.

Co sa tyka Break vs. SW tak hlavne rozdiely su:

- plechova strecha / sklenena strecha

- cierne / strieborne lyziny

- cierne / lakovane ochranne listy

- kryt / roletka kufra

- rovny kufor / kufor so \"schodom\"

- 5 / 7 miest na sedenie v TP

- zadna lavica / 3x samostatna sedacka v druhom rade a tym padom velka variabilita

Dalej modely Break byvaju obvykle menej vybavene oproti SW. Cenovy rozdiel jazdenych je velmi zanedbatelny.

Tak a teraz bud mudry :D

[upravil dne 26.10.10 od DanculD]

Odesláno

ahoj mám dva roky 307SW 1,6HDI 80KW (rv2005), mohu popsat následující zkušenosti.

Plusy:

1/ spotřeba po cca 50tis prům dle pp 4,9 (takže skutečných asi 5,3L/100km)

jezdím z 80% Praha a mám pořád zaplou klimu

2/ variabilita sedaček

3/ spolehlivost...??? zatím ťuk,ťuk,ťuk! vše ok, jenom leju naftu a jezdím :-)

4/ vzhled (subjektivně) to auto se mi pořád moc líbí :-)

Mínusy:

1/ podvozek je tvrdej a všechny nárazy strašně přenáší do kabiny, ale jízdní vlastnosti to paradoxně nezlepšuje, auto se při prudším zatočení naklání a tak nějak v něm řidič nemá jistotu co vlastně provede.

2/ skleněná střecha (subjektivní názor) mám jí pořád zataženou, když něco dávám na zahrádku tak musím dávat pozor abych jí nerozbil a to hlavní je že ve vnitř pořád něco vrže a drnčí :-(

3/ ovládání stěračů - hlavně cyklovač je na palici, sám si určuje rychlost cyklů podle rychlosti jízdy a vůbec ho nezajímá jak moc prší. A funkce automatického stírání ani nebudu zmiňovat, prostě katastrofa!

4/ když vyndáš zadní sedadla tak podlaha není rovná, ale pod 2řadou sedadel je propadlá cca 10cm

5/ ... nic mě už nenapadá.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...