Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

chci Vás poprosit o radu. Potřebuji vypustit chladící směs a mám vypouštěcí ventil na chladiči, jak na tom obrázku. Nevím však, jestli se vypouští otočením klasicky doleva nebo je to nějaký bajonet ? Jde mi o to, abych to nepoškodil, nejde povolit nebo pootočit rukou...

post-10983-14109613259263_thumb.jpg

Odesláno

Děkuji za rady...

Chladící kapalinu jsem vypustil, ale zarazilo mě, že i kkdyž jsem otevřel oba odvzdušňováky, jak se píše v servisní příručce, tak mi vyteklo jen kolem 6l a zpět nevleze taky více ? V knize \" Jak na to Peugeot 406\" se píše o přibližně 8,8l. Motor jsem zahřál na provozní teplotu a po vychladnutí šlo dolít asi tak 1/4l. Z odvzdušňovaků při povolení teče jen voda. Stalo se to taky někomu z Vás a když ano, tak jak jste to řešil?

Odesláno

Já mám mit 6 litrů chl. kapaliny a dostal jsem ven jenom 4 litry. Stejně jako nádrž má podle údaju 70 lirtů a natankuji max 56 litrů.

Odesláno

No, mě by ještě zajímalo, jak se dostane voda z radiátoru topení, ( viz obrazek), protože potrubí od chladící kapaliny je přijedeno na horní část a tak při vypouštění asi voda nevyteče. Nezůstávají v tomto radiatoru ty 2l co se nevypustily? To by při nalití nové nemrznoucí směsi došlo k znečištění okolo 20% starou směsí...

Nebo že by to z toho radiátoru vytahnul podtlak vypouštěné kapaliny?

Jak to vlastně funguje ??? :(

[upravil dne 26/10/10 od Zbyňa1]

post-10983-14109613300962_thumb.jpg

Odesláno

Při nalévání se asi musí počítat s tím, že když naléváme směs namíchanou na -30°C, tak při proplachování a zůstatku 2l v radiatoru je takto rozmíchána na -24°C. Nejlépe asi nalévat namíchanou na 35°C a tak zůstane naředěna na -28°C což by asi mělo na zimu stačit.

Odesláno
Při nalévání se asi musí počítat s tím, že když naléváme směs namíchanou na -30°C, tak při proplachování a zůstatku 2l v radiatoru je takto rozmíchána na -24°C. Nejlépe asi nalévat namíchanou na 35°C a tak zůstane naředěna na -28°C což by asi mělo na zimu stačit.

ono je v podstatě jedno, jestli je namíchaná na -28 nebo -35, při větším mrazu (což je tady velice zřídka), ta směs mírně zrosolovatí a nic se neděje, nikde nic nepraskne atd.--je to moje dlouholetá zkušenost

• O 1 rok později...
Guest Džůny
Odesláno

Taky bych potřeboval odpustit trochu chladicí kapaliny, kvůli výměně zeleného čidla. Obrázek:

406_chladic.jpg

Z čeho to tam poteče, až to vyšroubuju? Resp. na co je tam napravo ten čůrament trčící do boku?

[upravil dne 28/1/12 15:48 od Džůny]

Guest Džůny
Odesláno

Když nepůjde v 90°, tak půjde ve 180°. :) Spíš mě zajímá jak tam narvu nějaký trychtýř, abych to tam zbytečně nepolil...

Odesláno

já sem třeba zmenšil plastovej kýbl tak aby se my vešel pod auto a pak už jen povolil, ono to neteče moc prudce jen takovej pramínek, než vyteče všechno tak to trvá tak 5min a ještě takovej 1litr zůstane dole v chladiči a trubkách.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...