Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, pežota som kúpil pred pár dňami s už nainštalovanými dvoma repro Sony Xplod XS-F693R na zadnom plate. Inak mám origo rádio aj predné repro. Čo ma ale prekvapilo najviac, bola basová stránka Xplodov. Predné origo majú aké-také basy, ale zadné Sony ich nemajú takmer žiadne. Sú ozaj tak skúpe na basy, alebo origo rádio nemá dostatočný výkon?

Odesláno

A co jsi čekal, že když koupíš \"ixploud\", že Ti exploduje hlava? :roll

Je to jenom další debilní marketingová bublina, nic víc. Reproduktor nedělá značka, ale použité materiály a zpracování. :bojim

Navíc, co jsem tak pochopil, je máš napojené na autorádio. Někdy mám chuť z toho všeho blít... :blicismajlik

[upravil dne 20/10/10 od peugeot09]

Odesláno

V autohifi sa nevyznám - preto sa pýtam. Ako som spomenul, auto som kúpil už s týmto hifi, teda som nič nezapájal, ani nijak do toho nezasahoval. Išlo mi len o to, že som čakal trochu lepší výkon :). A rád by som si prečítal pár rád, ako z nich dostať čo najviac.

[upravil dne 20/10/10 od tulox]

Odesláno

Aha, to jsem nevěděl, omluva. :)

No, poradit toho v tomhle případě příliš mnoho nejde. Pokud jsi vyloženě \"basový maniak\" a potřebuješ aby se Ti auto klepalo strachem před puštěním libovolné písničky...a zbytek frekvenčního pásma vyjma basů Tě nezajímá pak se nevyhneš instalaci kvalitního monobloku a subwooferu. :myslim

Pokud ale chceš vyšší kvalitu a o dost větší výkon kompletně v celém frekvenčním spektru včetně basů, pak by bylo lepší zainvestoval do kvalitního čtyřkanálového zesilovače. Ten myslím, že se sem vzhledem ke Tvojí stávající instalaci hodí mnohem víc.

Problém ale nejspíš bude s autorádiem. Co vím, tak originál v 306 nemá výstupy pro externí zesilovač, takže by se buď musely dodělat, nebo by ses nevyhnul koupi jiného autorádia, které už tyhle výstupy má \"z výroby\".

Kdybys to chtěl řešit i nějak víc, klidně napiš SZ. Něco už vymyslíme. ;)

Odesláno

Basový maniak nie som, a už tobôž nechcem nejaký subwoofer, čo mi bude zavadzať v kufri :-). Tiež nie som hudobný fanatik, jednoducho chcem pekný zvuk s basami (napr. ako pri Koss Porta Pro sluchátkach, alebo 2.1 creative repro k pc). Ako vidím, tak mám asi 2 možnosti: kúpiť nové rádio, ktoré bude mať postačujúci výkon pre repro, alebo skúsiť zapojiť zosilňovač. Nové rádio mi príde ako rozumnejšia alternatíva, ale obávam sa, že to nebude to pravé orechové - že sa nezvýši basový výkon Xplod-ov. Alebo sa mýlim? Jasné, že najlepšie by bolo aj nové rádio, aj zosilňovač, ale to si veľmi dovoliť nemôžem, keďže som študent :roll

Odesláno

ja myslim ze to mas tak na 60 procent prefazovane - staci kdyz das na radiu jen zadni repraky a bak jeste balancem na nejakou stranu pokud zacnou hrat lip tak je to jasne. To je to nejjednodužsi co muzes udelat

Odesláno

Jestli teda dobře chápu tak chceš po všech stránkách plnohodnotný zvuk a to za co možná nejmenší peníze...no tak pak nezbývá než \"dorobiť\" výystupy na autorádiu, nebo využít možnosti toho bazmeku viz výše. I když ho nemám rád, tak je funkční a pak doplnit stávající instalaci o čtyřkanálový zesilovač. Vyhneš se tak nutnosti investice do autorádia a získáš dobrý, moc dobrý zvuk, v podstatě zhruba to co požaduješ. Jednoduššeji to bohužel udělat nelze. Jakékoliv jiné autorádio nemá takový výkon aby dostatečně dobře \"ukočírovalo\" celé frekvenční spektrum, u spousty jiných je to s basy ještě horší než u Tvého stávajícího autorádia. ;)

Vítku, nevím...nemyslím si, nebo doufám, že ten původní majitel nebyl takový jelito, aby se mu povedlo zapojit reproduktory v protifázi. :)

Odesláno

ja delam ve firme kde mame montazku na muziku a to by jsi se divil kolik takovejch jelit k nam jezdi :) treba nedavno prijel kluk mel myslim sonku radio nejaky ovaly taky sony a privezl si extra aktivni basak sencor :) tak jsme mu to zapojili prehodily zapojeni zadnich repraku protoze byly prefazovany a sencor si ani neskrt. myslim ze kdyby si prvne poradne zapojil ty ovaly tak basak ani nechce.

Odesláno

No vidíš to a to tady na fóru máme ještě spoustu lidí, kteří tvrdí, že když ten \"reprák jakože přehodili na vopačnou polaritu, tak to hrálo stejně jako předtím\". Extra aktivní basák Sencor...no jo, škoda slov, známe. :)

Odesláno

Tak či tak som uvažoval nad kúpou rádia, pretože mi chýba usb vstup a naše rádiové stanice ma neoslovili :). Tak to vidím na investíciu do rádia+zosilňovača. No načas sa asi uspokojím s tým, čo mám. A skúšal som dávať len zadné repro a hrali dosť mizerne, skočím vyskúšať ešte ten balance na jeden repro. Inak Vám ďakujem za rady, veľmi ste mi pomohli. :)

Odesláno

Ou, tak teda je to jasné. Ako náhle som nechal hrať iba jeden, tak hral úplne v pohode. Keď som dal balance na oba, zvuk bol hrozný. Čo teraz? :)

Odesláno

Ten jeden, co hrál tak hrozně...jednoduše přehodíš na něm ty dva drátky. Zkus ještě dát balance na jednu stranu, pak na druhou...jeden reproduktor bude mnohem méně hrát středy a basy a bude mít takový \"čudný\" zvuk. Přehodit drátky a nic víc. :)

Odesláno

Práveže, ono každý samostatne hral OK. Tak to teda skúsim porovnať ešte raz. A tie drôtiky len dať naopak - správne som pochopil? Snáď to zvládnem :mad:

Odesláno

zkus to jeste zaroven s prednima a ta strana co bude hrat hur je spatne zapojena tak tam prehodis na repraku +a-

to peugeot09: vidis lidi jsou jelita a porad se pletou do toho co nemaji :)

Odesláno

Moje řeč, jenom musím říct, že jsem ještě nikdy nic podobného neviděl, aby za mnou týpek přijel s reproduktory u kterých by byla přehozená polarita. To by kolego jeden blil. Asi si po jejich vzoru \"doinštaluju\" do motoru turbo. Koupím tamto na \"ýbeji\" za patnáct klacků, namontuju to tam a bude... :)

Odesláno

Takže, problem solved. Precehádzajúci majiteľ musel odlomiť koncovky tých káblikov a naletoval ich opačne. Paráda. Tak som to dočasne prepóloval, ešte to priletujem a bude všetko ako má byť :). Vítek1 máš pravdu, časom aj to bude. Tak Vám teda ešte raz ďakujem - konečne mi v aute hrá hudba normálne :).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...