Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

prosim o radu, pri lavotocivych zakrutach mi huci az drnkoce prave zadne koleso (niekedy v ostrych zakrutach je ten zvuk ako keby drelo koleso o plechy), zadnu napravu mam cerstvo po renovacii, takze uvazujem, ci to nie je lozisko zadneho kolesa. Najviac to robi do kopca v lavotocivej. Po rovine klud, mierne zakruty klud.

Odesláno

Čupni si ku kolesu, chyť ho hore a zamykaj k sebe a od seba. Ak je vôľa na ložisku tak ju budeš cítiť a zrejme i počuť ako tupé klopkanie. Keby tam vôľa nebola tak to môžu robiť brzdy a to by bolo treba rozobrať a skontrolovať.

Odesláno

mykat som to uz skusal, no ziadna vola sa mi tam nezdala, ani nebolo nic pocut. Co na brzdach by to mohlo robit? Nebolo by to pocut potom aj na rovine alebo neprehrievalo by sa koleso - bolo by citit smrad?

Odesláno

Ak máš bubnové brzdy tak môžu byť zle zložené. Napríklad môže chýbať pružinka ktorá pakne pritláča k štítu.

Každopádne chybu nájdeš jedine po rozobratí, minimálne po demontáži kolesa.

Odesláno

Ono mi to par krat urobilo este pred tym repasom, no myslel som si, ze to bude v tej naprave, no servisaci vraveli, ze repas je OK, silentbloky tiez, tak preto tipujem to lozisko kolesa a kuknem aj tie brzdy. Pri repase zaves kolesa asi neriesili (hoci za tie prachy mohli :) ) Neviete aka je cena toho loziska aj so snimacom ABS - ci co to tam ma byt?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak problem vyriešený. Neuveríte, no bol to vyfuk :) . Tiez mi ho robili a asi trosku pozmenili smer, tak ked sa auto nahlo na pravu stranu oprel sa o ten plech, co je popri rezerve (aby na nu nesalalo teplo) a drnkotalo to, klapalo... No a ja som nevedel identifikovat spravne miesto... Az napokon som zobral do auta mladeho mechanika a ten to po 3 min kruzenia autom identifikoval - a spravne. Som rad, ze ma to nestalo nic ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...