Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, přátelé,

někde jsem tu na fóru viděl obrázek vedení kabelu ABS nad nádrží, ale zaboha jej nemůžu najít ani přes \"Hledání\":myslim

Nevíte prosím někdo o něm?

Zítra se chystám na výměnu, tak abych byl připravený.

Díky moc!

Odesláno

Což to už jsem zjistil. Jen potřebuju vidět, jak se tam ten kabel kroutí, kde je ta drážka. Nechce se mi vyndavat celá nádrž, jen jí zkusím popustit na šroubech a očekávám tam přístup jak do pr....:)

Díky

Odesláno

uvidíš přece kde vedou staré snímače, stačí jen povolit nádrž a trochu ji na šroubech spustit......jde to už sem to dělal........dá se to v poho , nejhorši je vymontovat snímač, povoliš šroubek ale i tak může jít blbě vykroutit ven.

Odesláno

Já jsem tedy musel nádrž pustit dolu tak asi 10 cm, abych se tam rukama dostal. Senzor se většinou při demontáži zničí, je tam jakoby zarostlý. Ten obrázek je tady

post-25780-14109613184788_thumb.jpg

Odesláno

Tak to mám za sebou a byl to pěknej \"vopruz\". Nádrž šla popustit max 5cm, což bylo strašně málo na to, abych tam strčil ruku a mohl uložit kabel do drážky vedení. Na pravé straně nádrž po vytočení 3 šroubů třmenů visela na trubce k plnícímu hrdlu, což se mi teda rozebírat nechtělo. Na levé straně jsem žádné uchycení nenašel. Navíc ten obrázek neodpovídá zcela realitě, to vedení mi tam vycházelo jinde. Nakonec jsem to vyřešil silnostěnou průchodkou(hadička), kterou jsem navlékl na kabel a do původní drážky jsem to už neukládal.

Hrůza mne obchází, jestli odejde i to druhé čidlo:roll

[upravil dne 17/10/10 od PPK]

Odesláno

A to ti kabel dosáhne, když to táhneš kolem nádrže? Dneska jsem těžce nechápal toho vola, kterej vymyslel toto uložení. Proč ty smyčky, když by to mohlo jít nad nádrží krásně napřímo??? :grr Mě kabel vycházel z nad nádrže přesně v místě písmene \"d\".

Jo jinak dodatečně díky za obrázek.

Ale abych tady neplašil ty, kteří se do toho chtějí taky pustit - bylo by fajn, kdyby tu někdo uvedl PODROBNĚJŠÍ správný postup, na který jsem já tedy nepřišel :( Fakt je, že se mi nechtělo rozebírat \"půlku auta\". Ale povolit 2 hlavní třmeny taky opravdu nestačí.

[upravil dne 17/10/10 od PPK]

Odesláno

Jelikož jsem zjistil v service boxu co to obnáší, tak jsem koupil rovnou obě čidla abych to nemusel za chvíli dělat znovu. Prvně jsem zkusil nádrž také popustit jenom na šrouby, dal jsem i delší, ale bylo to pořád málo. Tak jsem musel vyndat plastový kryt v podběhu PZ kola, abych se dostal k uchycení hrdla nádrže. To jsem povolil, uvolnil, pak posadil nádrž na hever a sundal cca 10 cm. To už jsem tam dostal ruce a šlo to vyměnit. Staré sensory se musely vykroutit kleštěmi z uchycení. Byly tam zarostlé. Kablíky jsem dostal do těch drážek v nádrži, sensory mázl silikonovou vazelínou (v SB píšou, že se mají máznout určitým mazivem) a přišrouboval. Samozřejmě jsem toto vše dělal při zvednutém zadku podloženém na stojkách.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...