Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no ja jsem rad za nazor. ja teda mam ted 4 asus s amd a je pravda, ze vetrak se toci porad jako das. no necham si to projit hlavou,ale asi vyhraje ta toshiba s amd.

Odesláno

moje zkušenosti...

ber radši lepší značky, radši se vyhni Acerům, Asusům a jim podobným, lákaj dobrou cenou, ale kvalita je mizerná

Zkus si vybrat radši od Lenova, HP nebo ta Toshiba, jsou to kvalitní značky a jejich výrobky tomu odpovídaj! Dell je taky dobrej, ale co se týče servisu, tak v ČR to neni zrovna nejlepší!

Na AMD radši zapomeň a jdi do Intelu. AMD má větší spotřebu, víc topí a výkonově je na tom o dost hůř než Intel na parametrově stejnym procesoru.

Osobně mam Lenovo a nemůžu si ho vynachválit, při dennim používání a úplně v poho. (ostatně jako všiuchni u nás co maj NB.

Jinak asi všeobecně jako postupem času u všeho platí, že čí,m dražší, tím lepší, ale myslim, že uděláš líp, když půjdeš do Lenova než do parametrově lepšího Aceru nebo Asusu ...

Odesláno

No nevím kde bereš že AMD topí víc jak intel.... :D AMD pokud vím má skoro vždycky menší watáž jak intel a z toho plyne že i mín topí... :) Zrovna ten co jsem ti posílal je turion 2 s lepší architekturou a je to posazený na novým chcipsetu takže z toho bych fakt strach neměl...:) Spíš bych se bál intelu, kterej má vyžší spotřebu..... :aut

oni : Já tu mám Phenom II x4 965 Black Edition ten má 125W a s mnou řešeným chlazením i s tím že mám v kompu šest disků a výkonou grafiku ATI radeon HD5770 k tomu 750W zdroj a taktovací(žravou desku) ASUS , dvě sítovky, TV kartu , WIFInu a hromadu dalších kravin se komp naprosto v klidu uchladí i při maximálním výkonu.... V běžném režimu ten komp není slyšet ani když jdu spát a mám ho metr od hlavy.... Mám tu dva další servry a ani tak o ničem nevím.... Je to prostě o tom jak si to chlazení uděláš, to tvoje by zřejmě chtělo poštelovat :)

Odesláno

Toschiba vs Asus ... to se ani neda srovnat... Jednoznacne toshiba... asus je ve srovnani srot...

K tem jeste notebookum, si myslim ze oba jsou vyhozeny prachy, ale tvoje.... protoze chces pomoct ale nenapsal si na co to mas... chapu na hry a na co dal?

Do notebooku je lepsi AMD, jelikoz jako zaryty outsider AMD musim priznat ze intel je na tom mnohem lepe v mobilnich cipech i v serverovich...

Jak pise Radek tak opravdu Packard Bell je odnoz Aceru, zabiva se trosku jinym ntb. A nevim co ma spolecneho s armadou, ale IT urcite ne, treba panasonic delal suprovi ntb pro armadu, ale to je o jine debate.

Pokud chce na hry neni spatny MSI.

Tady mas vypich trosku necoho sorvnatelneho....

http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-sony-vaio-eb3e1e-wi-15-6-p6100-4gb-320gb-hd5470-s-512mb-dvd-rw-wifi-bt-cam-w7hp-64bit_d110592.html

http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-hp-pavilion-dv6-3030-15-6-led-core-i3-350-4gb-320gb-ati-hd5470-s-512mb-dvd-rw-wifi-bt-cam-w7hp-64bit_d108417.html

http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-lenovo-ideapad-g560a-15-6-led-core-i3-370m-4gb-500gb-gf-gt310m-s-512mb-dvd-rw-wifi-bt-cam-w7hp-64bit_d108908.html

Hlavne jsou to kvalitni znacky, a za nemalo penez vice muziky... Procaky vyjdou pomalu nastejno... ale grafiky jsou na tom lepe. HP vypada asi nejelep.. ma i 7k2rpm disk... takze si vyber z tohodle... :-] a taky ledkove podsviceni setri baterku a oci... Promysli co vlastne chces.

Ty AMD vzdicky vice topily... jak destop tak ntb... je to jina architetura.... resp. v ntb to je vice poznat tam se kazdy wat meri... intel bezkonkurencne ma svuj atom a spol... potom uz rozdi neni tak tragicky, ale sice sme zarytej do AMD v ntb je lepsi intel... AMD je lepsi pomer cena vykon.. ale u mobilnich nee. ;)

[upravil dne 4/10/10 od Chepp]

Odesláno

Nikdo nepopírá že intel dělá výkonější procesory, ale procesor za stejnou cenu třeba 4000 je vždycky lepší od AMD.... Protože procík co má AMD za 4000kč , tak intel má srovnatelnej nejlépe za 6000.... A já nehodlám sponzorovat to jejich divadlo..... :)

Asus jsem zmínil jen jako desky, což jak jsem zjistil není na foru oblíbená značka, ale nikdo mi neřekl co výkonějšího použít pro AMD.... :)

Asus ani acer bych si taky jako ntb. nekoupil..... :aut Do toshiby nebo lenova bych klidně šel, kdybych potřeboval další.... :super

Květon: Kde si přišel na to že AMD víc topí a má větší spotřebu ? Parametrově stejný procesory AMD vs. Intel jsou od sebe výkonově cca 20% ale cenově o něco víc.... :)

EDIT: atom je něco jinýho to ale není procesor, ale šidítko... sice na tom běhá kuřetovo server, ale taky zdaleka není tak výkonej jako moje servery....:) Zase na druhou stranu nemá takový pálky za eletriku... :D

[upravil dne 4/10/10 od godzila.01]

Odesláno
Ale.... :) Takové pomluvy, máte špatný chlazení.... :D Já problémy s tím že by to nějak topilo nemám.... :bojim

jj, mas pravdu ale malo kdo ma doma akvarko cca 1000L aby uchladil AMD:aut

Odesláno
Ale.... :) Takové pomluvy, máte špatný chlazení.... :D Já problémy s tím že by to nějak topilo nemám.... :bojim

jj, mas pravdu ale malo kdo ma doma akvarko cca 1000L aby uchladil AMD:aut

To nevím já to chladím vzduchem a stačí to bohatě... :) Nejvíc ze všeho topí ten 750W zdroj...

Odesláno

Vem si že tu X4 mám přetaktovanou a větráky v bedně jsou na \"U.L.N.A.\" aby bylo naprostý ticho (5,6dB), hladič na CPU běží jen tak ze zvyku a ostatní taky... Nejvíc je slyšet zdroj (údajně až 21dB).... Stejně teploty na procáku jsou okolo 40 stupnů....

Odesláno
Vem si že tu X4 mám přetaktovanou a větráky v bedně jsou na \"U.L.N.A.\" aby bylo naprostý ticho (5,6dB), hladič na CPU běží jen tak ze zvyku a ostatní taky... Nejvíc je slyšet zdroj (údajně až 21dB).... Stejně teploty na procáku jsou okolo 40 stupnů....

a ted tu o snehurce ...:super

Odesláno

a ted tu o snehurce ...:super

:myslim

Odesláno

Je to tak, AMDčka jsou sice levnější, ale do notebooku bych preferoval Intel.... v HTPC mám třeba Athlona II X2 250e (45W) za cca 2000 a tam mi staci, utahne vse co od nej potrebuju... i hry.

Acer jde v poslední době kvalitou zpracování do sebe, daj se najít povedený modely, ale servis je asi pořád mizérie...

Na multimedia, domácí použití bych volil HP (možná i ten Asus), na práci Lenovo, Toshiba, Dell....

Kromě těch dražších modelů Lenovo, jsou to všechno už spotřební plasťáky....

Odesláno

takze jsem stale student, takze pocitac bude vyuzivan na nejaky ten bezny office (world, excel), prohlizeni webu, hru si taky rad zahraju, koukani filmu, rysovani v proecku a v CADU. jinak max velikost 15,5 a rad bych, kdyby byla soucasti numericka klavesnice. nejprve jsem koukal na lenovo a hp,ale prostedo me cenove relace sem nic pekneho nenasel, tam bych s cenou musel jit vejs aspon na tech 20. jinak ja mam asus s amd turionem uz 4 roky a naprosta spokojenost. nikdy nic, jedine mate pravdu asi s tou teplotou,pac vetrak bezi porad na plno..

Odesláno

Asi dobrá volba. Jen tě upozornim že pokud pojedeš z baterie tak vykon ty grafiky bude na nějakých 30%, to kvuli uspoře energie, při připojeným adapteru pojede na 100%. Dá se to zapnout i při baterii, ale vydrž rapidně klesne

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...