Pata Odesláno 18. září 2010 Odesláno 18. září 2010 Chci se zeptat: jde v domácích podmínkách nastříkat jakž takž slušná metalíza? Mám k dispozici kompresor - 2 pístový, 11atm + regulace, 50l vzdušník a k tomu hobby stříkací pistoli s regulací vzduchu, množství barvy a kuželu. Bude ještě odlučovač Jde mi o 309tku, mám nové oba př. blatníky a starší masku v jiné barvě. K tomu je vytmelená kapota (zástřik). Půjde rozumným způsobem udělat jakž takž slušná barva, aby to nevypadalo jak stětkou? Jaký nejlepší pracovní postup? (barvu si nechám namíchat podle odstínu auta...) Díky [upravil dne 26/9/2010 od Pata] Citovat
farky Odesláno 18. září 2010 Odesláno 18. září 2010 uplne v pohode, mam v domacich podmienkach (na dvore pod holym nebom) metlaizou striekany naraznik, z dialky je na nerozoznanie od zvysku auta :D Citovat
Pata Odesláno 18. září 2010 Autor Odesláno 18. září 2010 farky: a postup? zkušenosti? popř. nejčastější chyby? Citovat
farky Odesláno 19. září 2010 Odesláno 19. září 2010 mal som popraskanu a odlupenu farbu na dvoch miestach, tak som nozom oskrabal co sa dalo, prebrusil, vygitoval, a znovu prebrusil suchym smirglom (nejakym hrubym, asi 50) potm cely naraznik prebrusil 1000 vodnym smirglom a poutieral s handrou namocenou v acetone, nastriekal plnic 2 vrstvy, nechal vyschnut, na druhy den zase prebrusil 1000 vodnym smirglom, poutieral hanrou namocenou v acetone a nastriekal 3 - 4 vrstvy farby, nechal uschnut na treti den farbu pretrel cistou hanrou a nastriekal asi 3 vrstvy cireho laku striekal som pistolou s 0,7 mm triskou, takze som musel davat viace vrstiev vsetkeho, s vacsou pistolou by mozno stacila 1 - max. 2 vrstvy, ale pri mensej triske mi aspon nestekala farba jedinu chybu som spravil ze som odflakol brusenie cital som predtym ze farba vsetko okopiruje, nejak som tomu nechcel verit a dufal som ze viac vrstiev plnica a farby male ryhy po bruseni zaleje, omyl, nezaleje, ale vsetko okopiruje a este zvyrazni Citovat
jofo Odesláno 19. září 2010 Odesláno 19. září 2010 Akurat som ti chcel napisat ze to brusenie by som este doladil smirglom 2000 pod vodou. Dalej by som sa snazil to striekat v uzavretom priestore a nie vonku. Toho prachu co je vo vzduchu a musiek je hodne. A stav sa ze ked nastriekas a budes spokojny ze nic ti nestieklo tak poleti nejaka svina a ti na to sadne. Staci ked si niekde urobis jednoduchu konstrukciu z dreva a zakryjes to igelitom. Pred striekanim pokropis vodou zem aby sa neprasilo a striekas. Len to nerob na prave poludnie a na slnku. Citovat
Dopiťák Odesláno 19. září 2010 Odesláno 19. září 2010 JJ nejlepsi je to rano kdyz padne rosa nic nelita a prach taky neni..Da se to striknou v poho i venku..otec si tet strikal celou audinu a ma to supr.. Jo a v dnesni dobe se uz nemusi ani brousit pod vodou..staci lepsi strikacak + smirek primo na strikacak a budes to mis pomalu jak s fabriky..jen doporucim dat dobrou davku laku aby se ti to po pul roce nezaclo loupat [upravil dne 19/9/10 od tommas11] Citovat
vendelinek Odesláno 21. září 2010 Odesláno 21. září 2010 farky a jak dlouho to máš nastříkaný? Ten lak se dává na barvu hned po zaschnutí barvy aby se to dobře spojilo,když si dal lak až druhej den,mohlo by se klidně stát,že se ti lak za čas bude loupat ten plnič se dává třeba ve třech vrstvách a zakreje docela dost velký škrábance ale je třeba ho dobře vybrousit a nechvátat na to a dvoutisícovka je docela zbytečná,stačí tisícovka,začni 800vkou a pak to přeleštíš tou 1000vkou,když budeš brousit jemně a kroužit rukou při broušení,tak konečnej výsledek je parádní Citovat
farky Odesláno 21. září 2010 Odesláno 21. září 2010 na druhy den som to striekal lebo uz bol vecer a nechcel som riskovat rosu a hlavne tmu, neviem,uvidim co to spravi po case, ak sa bude lupat, prebrusim a pojde do farby a do laku nanovo, aj tak to je nahovno teraz [upravil dne 21/9/10 od farky] Citovat
Pata Odesláno 22. září 2010 Autor Odesláno 22. září 2010 nikdo nic? nikdo se doma nepokoušel? Mám to v prvním plniči Citovat
godzila.01 Odesláno 22. září 2010 Odesláno 22. září 2010 Jo zkoušeli jsme to taky, zhruba se stejným vybavením a nikdy se mi to nelíbilo.... Prostě to pokaždý nedopadlo tak jak mělo, jednou to steklo, podruhý špatně seštelovaný, sem tam se to povede, je to jakž takž, ale na svý auto bych si to nedal.... Citovat
vendelinek Odesláno 22. září 2010 Odesláno 22. září 2010 akrylát dejme tomu jo, ale metlu doma ,to bych asi radši hledal někoho kdo má slušnou dílnu,dělat metlu doma,to by si musel vysmejčit komplet garáž včetně zdiva,namočit nejen podlahu ale i zeď aby se neprášilo a stejně tomu nezabráníš a nemluvim o odsávání,ventilátor neni průvan,je to prostě alchymie ,dá se doma udělat hodně ale u metly by si musel udělat velikej kompromis Citovat
ozzy56 Odesláno 22. září 2010 Odesláno 22. září 2010 kluci já to chci kvalitně :D udělat bypass srdce asi v garáži taky nepude Citovat
Pata Odesláno 25. září 2010 Autor Odesláno 25. září 2010 ozzy56: na pracovní káru jakou 309tka bude jde spíš o zalepení odřenin, než bypass Citovat
Pata Odesláno 26. září 2010 Autor Odesláno 26. září 2010 jaký \"aktivátor\" se používá na plasty? Může někdo dát link? díky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.