Luccas Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Zdravím všechny nadšence. Potřeboval bych poradit koupil jsem 306 a koupil jsem si nové rádio Panasonic, ale mám problémy s upevněním v palubovce, bohužel majitel přede mnou asi nějaký blázen vytáhl originál rádio a ustříhnul konektory takže nevím, který drát od čeho je a nechce se mi pídit po celém autě - nevíte o nich něco . A ještě si asi vzal celý ten \'šuplík\', ve kterém bylo uchyceno pravděpodobně to origoš rádio - tak to vidím já, protože mi zůstala jen díra v palubovce a v Peugeotu mě řekli, že se takový šuplík vůbec nedělá a že pro svoje rádio si musí nějak vyrobit vlastní držák. Nemáte s tímhle nějaké zkušenosti. Moc bych uvítal nějakou radu, protože se mi moc nezdá to, že by se do 306 nedaly dát jiná než originál rádia. Za odpovědi dík!!! Citovat
Fusion Odesláno 20. listopad 2004 Odesláno 20. listopad 2004 určitě tam jde dát jiný, brácha v 306 má Panasonica. Jediná nevýhoda je, že origo má takovej tvar kastle, který jiný rádio nenahradí, ale to nečemu nevadí (rv97). zkusím to vysvětlit nějak laicky, nejsem elektroman, snad si to pamatuju spravně. ty dráty: 3 tlustý dráty (tluštší než ostatní) - černej mínus, červenej plus, žlutej určuje jestli se rádio zapne podle klíčku, nebo se nezapne dokud to neuděláš ručně na rádiu. Všechny ostatní jsou na repráky, plánek by se asi k tomu našel ale chce to zkoušet. Vždy platí barevnej a barevnej s bílou jsou dohromady jeden reprák (+, -). Takže by jich tam mělo být 8. Ještě tam může být svazek pro zapojení ovládání za volantem, nevím o něm nic jinýho, než že funguje asi jenom s origo rádiem. Někdo předemnou to taky tak vykuchl, musel sem to všechno prozkoušet, napojit čokoládou. 100% platí to, že červenej, černej a žlutej budou spojený se stejnýma od rádia. Reprákový můžou být jinak, to nevím. Ty repráky pokud se zapojí vždy + a - můžou teoreticky jít kamkoliv ale pak bude špatně fungovat nastavení v rádiu: zesílení pravá, levá a předek, zadek. Já sem to zjistil následovně - po zapojení rádia do elektriky sem v rádiu nastavil zvuk úplně vpravo a úplně vpředu, pak to tam zkoušel dokud ten reprák nehrál. Snad se to dá pochopit co sem napsal =). Pokud sem se v něšem sekl, opravte mě. Citovat
mk405 Odesláno 20. listopad 2004 Odesláno 20. listopad 2004 originál kabeláž stojí většinou zaprd, takže bych se naní vykašlal a natahal nové kable, alespon k repru a čím větší průřez tím lepší. mk:papa Citovat
Luccas Odesláno 20. listopad 2004 Autor Odesláno 20. listopad 2004 Díky za rady. Určitě to zkusím zapojit, ale ještě nevíte něco ohledně toho upevnění samotného rádia v palubovce - v čem drží jaký je to držák a jestli se dá kouit. Ale za rady díky moc. Citovat
jiri.wolf Odesláno 21. listopad 2004 Odesláno 21. listopad 2004 Tak já tam taky ten držák neměl, ale byl v balení přímo u nového rádia (takový plechový šuplíček). Jinak jak píše Fusion ten tvar kastle se dá pořídit např. na www.autodoplnky.cz. Píšou tam rámeček pro montáž autorádia, ale jak to přesně vypadá nevím. Můžeš tam koupit taky \"originál\" ISO konektory, je u nich i schéma zapojení a je to rozhodně lepší než čokoláda. Citovat
Fusion Odesláno 21. listopad 2004 Odesláno 21. listopad 2004 jiri.wolf: ty ISO sem kupoval za 150kč, čokolády tam musím mít mezi ISO a červenýma velkýma co jsou schovaný kdesi vzadu protože to někdo rozrýpal. Ale zapoměl sem ho do popisu napsat. ten ISO je teď stejnej snad na všechny rádia, a asi bych se zblázil kdybych musel pokaždé pro vytánutí rádia odpojit 11 drátů... ale než sem koupil ISO tak sem to tak měl. Ad šuplík - ten by se měl dát koupit taky za pár korun. Tydle věci kupuju v InCaru (www.autoradia.cz). [Editován dne 21/11/04 Fusion] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.