zolco Odesláno 31. srpen 2010 Odesláno 31. srpen 2010 Čaute!Začalo mi kvapkať servo.Dajú sa zohnať do serva semeringi a ložiská?Robil to už niekto??? [upravil dne 31/8/10 zolco] Citovat
Fosil Odesláno 31. srpen 2010 Odesláno 31. srpen 2010 Návod na Xantia klubu: http://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2006012501 Citovat
zolco Odesláno 31. srpen 2010 Autor Odesláno 31. srpen 2010 Ďakujem,je to výborná stránka!Ja som myslel na servočerpadlo,to som tam nenašiel. Citovat
trebor Odesláno 1. září 2010 Odesláno 1. září 2010 servočerpadlo tuším nelze repasovat .. musí se koupit nové , jiné starší ? Citovat
pastorek Odesláno 1. září 2010 Odesláno 1. září 2010 Napríklad v Elit-e sa dá kúpiť i repasované asi za 150€. Citovat
Šepleta Odesláno 8. září 2010 Odesláno 8. září 2010 zdarec riešiem tečenie serva cez vrchný semering na tzv.krčku riadenia...volal som do peugeotu a chlap mi poslal obrázok rozkresleného serva, a nie som si istý či je č.6 na obrázku pretešňovacia sada na ten krčok riadenia...sa mi to zda dake divné, neriešil to už dakto? Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. září 2010 Odesláno 8. září 2010 mělo by tak byt , jen toto je řizeni , servo je na remenu Citovat
ozzy56 Odesláno 8. září 2010 Odesláno 8. září 2010 na řemenu je čerpadlo posilovače řízení (serva)...,na obr. je řízení s posilovačem (servem)--je zvláštní,kolik lidí nazývá čerpadlo servem [upravil dne 8/9/10 ozzy56] Citovat
pastorek Odesláno 8. září 2010 Odesláno 8. září 2010 Původně zaslal: Šepleta zdarec riešiem tečenie serva cez vrchný semering na tzv.krčku riadenia...volal som do peugeotu a chlap mi poslal obrázok rozkresleného serva, a nie som si istý či je č.6 na obrázku pretešňovacia sada na ten krčok riadenia...sa mi to zda dake divné, neriešil to už dakto? Neviem čomu hovoríš krčok riadenia ale zrejme orbitrolu. To je hore na riadení a idú do toho rúrky a volantová tyč. Pozícia 6 je zostava tlačítka hrebeňa a výmena určite nepomôže pri tečení oleja. [upravil dne 8/9/10 pastorek] Citovat
Šepleta Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 Původně zaslal: Šepleta zdarec riešiem tečenie serva cez vrchný semering na tzv.krčku riadenia...volal som do peugeotu a chlap mi poslal obrázok rozkresleného serva, a nie som si istý či je č.6 na obrázku pretešňovacia sada na ten krčok riadenia...sa mi to zda dake divné, neriešil to už dakto? Neviem čomu hovoríš krčok riadenia ale zrejme orbitrolu. To je hore na riadení a idú do toho rúrky a volantová tyč. Pozícia 6 je zostava tlačítka hrebeňa a výmena určite nepomôže pri tečení oleja. [upravil dne 8/9/10 pastorek] áno to mám na mysli.... Citovat
Ericce Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 já jsem to řešil, ale co mne zabiješ já si už přesne nepamatuji co jsem kupoval, ale každopád tá 6 se mi zdá divná a kroužek B je málo. byly tam tuším dvě těsnení Citovat
Šepleta Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 já jsem to řešil, ale co mne zabiješ já si už přesne nepamatuji co jsem kupoval, ale každopád tá 6 se mi zdá divná a kroužek B je málo. byly tam tuším dvě těsnení sú tam tri O krúžky a jeden semering....dakedy davno som menil len semering na BX ale dlho nevydržal Citovat
Šepleta Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 takže žiadna pretesňovacia sada sa nedá objednať (po telefonáte do peugeotu, ani podla VINka) nevie niekto rozmery toho semeringu? Citovat
zolco Odesláno 10. září 2010 Autor Odesláno 10. září 2010 MYslim že aj ložiská tam musia byť!? Citovat
Šepleta Odesláno 10. září 2010 Odesláno 10. září 2010 je tam aj ložisko ale to sa do pretesňovacej sady nedáva Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 potřeboval bych radu ohledně čerpadla řízení na řemenu u mého auta, již delší dobu jsem při stání na světlech pozoroval dost nepříjemný zvuk né nepodobný prasklému výfuku, je to ale mnohem intenzivnější (výfuk děravý není) Zvuk se ozývá jen, když jsou kola rovně nebo téměř rovně, jakmile je vytočím jedno na jakou stranu, zvuk zmizí. Z toho usuzuji, že je čerpadlo krátce před smrtí. Jdou ložiska přelisovat nebo jde čerpadlo vůbec rozebrat? Má na to vliv kvalita hydraulického oleje? Degeneruje olej stářím (počítám, že 12 let je tam stále stejnej původní) Je výměna-demontáž nějak obtížná? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 když je problém s čerpadlem (nízký tlak, ložiska), tak ho nerozebírám, dávám repas nebo jiné z vraku...,když jsou ložiska v tahu, tak i ozubení samotného čerpadla stojí za prd--tím pádem nemá dostatečný tlak, nemá moc smysl jen ta ložiska měnit zkoušel jsem dát náš hydraulický olej (kdysi), ale ten je moc hustý a čerpadlo nevyvine potřebný tlak a je hlučné, nejlepší je dávat doporučený olej (Dextron II) [upravil dne 5/1/11 15:43 ozzy56] Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 ozzy díky, mám tu jiné z vraku, jak je složitá výměna? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 výměna jednoduchá-povol řemen na napínáku, povol trubky na čerpadle (dávám kolem hadry), povol šrouby čerpadla, vyměn ho, dej zpátky trubky, dolij novým olejem (litr stačí a ještě zbyde) a s nastartovaným motorem zatoč párkrát pomalu z rejdu do rejdu, dej kola rovně a dolij po max. a je to Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.