Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdarec riešiem tečenie serva cez vrchný semering na tzv.krčku riadenia...volal som do peugeotu

a chlap mi poslal obrázok rozkresleného serva, a nie som si istý či je č.6 na obrázku pretešňovacia sada na ten krčok riadenia...sa mi to zda dake divné, neriešil to už dakto?

post-0-14109612695498_thumb.jpg

Odesláno

na řemenu je čerpadlo posilovače řízení (serva)...,na obr. je řízení s posilovačem (servem)--je zvláštní,kolik lidí nazývá čerpadlo servem :(:)

[upravil dne 8/9/10 ozzy56]

Odesláno
Původně zaslal: Šepleta

zdarec riešiem tečenie serva cez vrchný semering na tzv.krčku riadenia...volal som do peugeotu

a chlap mi poslal obrázok rozkresleného serva, a nie som si istý či je č.6 na obrázku pretešňovacia sada na ten krčok riadenia...sa mi to zda dake divné, neriešil to už dakto?

Neviem čomu hovoríš krčok riadenia ale zrejme orbitrolu. To je hore na riadení a idú do toho rúrky a volantová tyč.

Pozícia 6 je zostava tlačítka hrebeňa a výmena určite nepomôže pri tečení oleja.

[upravil dne 8/9/10 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: Šepleta

Neviem čomu hovoríš krčok riadenia ale zrejme orbitrolu. To je hore na riadení a idú do toho rúrky a volantová tyč.

Pozícia 6 je zostava tlačítka hrebeňa a výmena určite nepomôže pri tečení oleja.

[upravil dne 8/9/10 pastorek]

áno to mám na mysli....

Odesláno

já jsem to řešil, ale co mne zabiješ já si už přesne nepamatuji co jsem kupoval, ale každopád tá 6 se mi zdá divná a kroužek B je málo. byly tam tuším dvě těsnení :myslim

Odesláno
já jsem to řešil, ale co mne zabiješ já si už přesne nepamatuji co jsem kupoval, ale každopád tá 6 se mi zdá divná a kroužek B je málo. byly tam tuším dvě těsnení :myslim

sú tam tri O krúžky a jeden semering....dakedy davno som menil len semering na BX ale dlho nevydržal

• O 3 měsíce později...
Odesláno

potřeboval bych radu ohledně čerpadla řízení na řemenu u mého auta, již delší dobu jsem při stání na světlech pozoroval dost nepříjemný zvuk né nepodobný prasklému výfuku, je to ale mnohem intenzivnější :( (výfuk děravý není) Zvuk se ozývá jen, když jsou kola rovně nebo téměř rovně, jakmile je vytočím jedno na jakou stranu, zvuk zmizí. Z toho usuzuji, že je čerpadlo krátce před smrtí.

Jdou ložiska přelisovat nebo jde čerpadlo vůbec rozebrat? Má na to vliv kvalita hydraulického oleje? Degeneruje olej stářím (počítám, že 12 let je tam stále stejnej původní)

Je výměna-demontáž nějak obtížná?

Odesláno

když je problém s čerpadlem (nízký tlak, ložiska), tak ho nerozebírám, dávám repas nebo jiné z vraku...,když jsou ložiska v tahu, tak i ozubení samotného čerpadla stojí za prd--tím pádem nemá dostatečný tlak, nemá moc smysl jen ta ložiska měnit :myslim

zkoušel jsem dát náš hydraulický olej (kdysi), ale ten je moc hustý a čerpadlo nevyvine potřebný tlak a je hlučné, nejlepší je dávat doporučený olej (Dextron II)

[upravil dne 5/1/11 15:43 ozzy56]

Odesláno

výměna jednoduchá-povol řemen na napínáku, povol trubky na čerpadle (dávám kolem hadry), povol šrouby čerpadla, vyměn ho, dej zpátky trubky, dolij novým olejem (litr stačí a ještě zbyde) a s nastartovaným motorem zatoč párkrát pomalu z rejdu do rejdu, dej kola rovně a dolij po max. a je to

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...