Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Konektor vstr.cerpadla Epic edit:20.6.11 spotreba 5.8l/100km

Recommended Posts

Odesláno

to presne neviem ale podla mojho dedukovania problem zacal na hyd.tiahle presuvnika vstreku kde sa zlomil kolik ktory sa zasuva do snimaca.Tam zacal problem samozrejme diagnostika zacala hlasit chybu snimaca ktory bohuzial nemal co snimat ked ten kolik stal. Ako som pisal kolik sa zlomil, stalim narazanim sa zacal odstepovat a v cerpadle sa zacali nachazdat prve ulomky kovu ktore uz pokracovali v destrukcii cerpadla. inak si to vzsvetlit neviem. Inak s tim cerpadlom sa jazdilo do poslednej chvile. Je dine stastie bolo ze sa uplne nezakuslo inak rozvod by bol KO.

Odesláno

Ako pisal byvali majitel cerpadla nabehane to malo cca 210tis.km

190tis.km v taliansku

20tis.km na slovensku+aditiva ktore lial sam majitel

p1070009f.jpg

Tu ja skor vidim problem kde toto vsetko zacalo.

• O 3 týdny později...
Odesláno

No mam nove poznatky dokonca som aj upravil cerpadlo len musim doladit par veci co je smola ze nemam diagnostiku.(zatial)

Viem si zivo predstavit co by sa dialo keby som dosiel do peugeotu a poprosil by som ich aby to napichli a ja by som si este nieco porobil. Predpokladam ze by ma vyhnali ako dobytok :D

Odesláno

Principovo su rovnake a konstrukcne sa moc od seba nelisia. Je to novsia generacia cerpadiel s rovnakymi ventilmy a snimaci.

Popis co ti to cerpadlo robi, bo teraz nemozem najst kde si popisoval tvoj problem.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Zdarec, tak jsem se dostal taky k měření čerpadla viz:http://www.peugeot-club.com/topic/62724-21td-12v-po-zahrati-zdecha/

a naměřil jsem tohle:

2 a 3 230 Ohm

2 a 4 280 Ohm

2 a 5 326 Ohm

2 a 6 6,12 kOhm

3 a 4 51 Ohm

3 a 5 97 Ohm

3 a 6 5,9 kOhm

4 a 5 47 Ohm

4 a 6 5,86 kOhm

5 a 6 5,91 kOhm

12 a 13,11,10,9 29až30 Ohm

7 a 8 2,548 kOhm

na čerpadle je:

R8640A102A

měřeno za studena , teplota okolí asi 2st.C

z toho jsem usoudil, že mám špatné asi čidlo teploty paliva (všechny hodnoty k pinu 6 jsou asi o 4,7kOhmu vyšší)

Nevíte jestli se dá někde sehnat jen to čidlo teploty (nebo nahradit jiným - ještě jsem čerpadlo neměl rozdělané), nechce se mi dělat celou repasi čerpadla - jinak se zdá dobré a ani neteče.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

To Comm, prosím tě poraď co s tím přívodním kabelem. Když ho chci opravit tak se izolace rozpadá dál. Dá se někde sehnat nový kabel s konektorem, pokud ano tak kolik stojí? Díky za odpověď.

Odesláno

Novy kabel stoji nie cez 7500KC bez DPH.

Opravit sa da ja som ho ucvakol cca 10cm pred za konektorom a odtial narobil nove kable hlavne dodrz prierez vodicov co ovladaju cievky(aktuatory) a nezabudni na tienenie dost podstatna vec ak ho nedas manis signal.

Odesláno

Díky moc Comme, vypadá to že jsi mě zachránil od velké investice, postupoval jsem podle tvých rad a zdá se, že se mi to podařilo - předělal jsem kabel k čerpadlu a vypadá, že zase šlape jak má (doufám, že to nezakřiknu). Asi už to někdo zkoušel opravit přede mnou - zapatlal to nějakým gumo-tmelem (viz přiložený obrázek - tak vypadal konec kabelu v čerpadle před opravou) a asi to na nějakou dobu pomohlo, ale teď jsem to předělal a šlape. Díky moc za pomoc.

post-35358-14109616880358_thumb.jpg

Odesláno

peta tak ti gratulujem a ta cierna guma teda tmel je original ale je dost mozne ze sa do toho niekto hrabkal bo original je to pekne cele zaliate.

Inak ked tak pozeram pekne znicena izolacia takto vyzerala aj u mna.

Odesláno

Taky gratuluju.

Pokud by se mi takle zacal kazit kabel cerpadla, byly by videt popraskany dratky i pod plastovym deklem na cerpadle? Koukam jsem pod nej a vypadaji ok.

[upravil dne 25/4/11 21:10 Benžík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...