Zodiak Odesláno 24. srpen 2010 Odesláno 24. srpen 2010 Ahoj pažouťáci. Minulý týden se mi stala nemilá věc, zmáčknu dálkáč a auto zamklo všechny dveře, kromě řidičových. Říkám si, jestli to nezamkne ani po otočení zámku na straně spolujezdce (tam je také ovládání centrálu) tak je v pytli buď BSI, nebo přechodka, ale v duchu jsem se modlil, aby to byl jen motorek v zámku. Jelikož se mi kdysi podobná věc stala s feldou a byl to motorek, pravděpodobnost, že je to motorkem byla vysoká. Vskutku, bylo to tak, pro zájemce uvedu postup opravy. Nejdřív se musí sundat tapec: - stáhni okénko až na doraz - sundej vnitřní kryt u zpět.zrcátka - jde to lehce odloupnout, ani k tomu mimo rukou není potřeba jiný nástroj - to samé udělej s lemováním vnitřní kliky dveří - mám el.stahování okénka, tak sundavání kliky neřeším - odšroubuj torxem držadlo v tapecu a vyndej - odšřoubuj torx pod vnitřním krytem zrcátka a další torx asi 40cm pod torxem u zrcátka - tapec pak už drží jen přehybem u skla a na plastových čvončích na své spodní straně, vejlepší věc na jejich vyloupnutí z dírek je trojúhelníková plastová šktabka-stěrka na skla - po sundání tapce opatrně odloupni horní stranu pěnové mezivýplně - vysuň sklo okna zpět až nahoru - opatrně přitlač vnitřní kliku ke dveřím a táhni směrem dopředu a vyndej ji z upevnění - opatrně kliku vyprosti z táhla - odpoj konektor napájení motorku centrálu - opatrně vycvakej plastové pojistky z táhel - jsou celkem tři - odšroubuj tři torxy přímo u zámkového mechanismu dveří - hrábni dovnitř pootoč zámek s mechanismem o 90 stupňů a vytáhni ho ..... Tak to je to nejlehčí - práce na 10 minut, jsi li průměrně zručný/á. A teď rozebrání mechanismu, stačí na to ostrý plochý šroubovák a trpělivost. To elektrické se nachází pod šedým plastem, který je nalisován na ten černý. Ostrým plochým šroubovákem jej opatrně oddělte od černého. Bohužel, asi je to fabricky myšleno, jako nerozebíratelný spoj, ale když to nerozbijete, a začistíte otřepy ostrým nástrojem, dá se to pak slepit kvalitním vteřiňákem (ne sračkou za 10,-Kč ze supermarketu), běžte do nějaké spolehlivé drogerie a vyžádejte si kvalitní vteřiňák na dva rozdílné termoplasty. Já bych doporučoval tohleto: http://www.automax.cz/zbozi_detail.php?item=295[code] Motorek a přepínač se dá snadno vytáhnout z uložení. Ten motorek se dá koupit v každé modelářské prodejně, stejně tak vám v té prodejně ze starého motorku sundají pastorek a přidělají ho na motorek nový. Já měl kliku dvojnásobnou, stačilo motorek rozebrat a očistit kartáčky a komutátor. No a teď už jen složit v opačném pořadí. Pokud by někdo chtěl návod z knihy \"Jak na to\", pište PM. [upravil dne 24/8/10 Zodiak] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.