Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vas vsechny,

jde o P 405 GRD r.v.93. Mam problem se startovanim, kdyz auto stoji 1 den bez hnuti, tak nemohu nastartovat dokud nenapumpuji balonkem naftu. Kdyz uz nastartuji po 3 - 5 startovani. Tak to hrozne skube s motorem a ze zacatku to bezi na tri valce. A posledni tyden se mi stava to, ze kdyz to nastartuje, tak to asi po 20 sekundach chcipne. Take jsem si vsiml, ze kdyz pumpuji naftu, tak u nadrzky na palivovy filtr mi vyteka nafta nejakym spodnim kohoutem. Tak vas prosim o radu.

Diky, Petr

Odesláno

Co se týče startu já bych začal tím že prozkuším žhavky a kdyžtak koupím nový a co se týče padání nafty tak bych vyměnil hadičky a všechno znova přetěsnil koukám že máš 93 tak tam asi máš i ten balonek a ten bejvá pěkná svině. :papa:papa

Odesláno

Vitam Te do meho klubu,ja jsem vymenil co se da a nakonec (dnes mi to budou delat) to vypada o cem mluvis ty - palivovy filtr. Kdyz jsem ho vyradil vse funguje OK.

Odesláno

Palivový filtr neobchazejte odrovnáte si čerpadlo! chce to prostě čas od času filtr vyměnit, nádobku vyčistit. Na 405 jsem měl problém, že mi nevyzpytatelně chcípal motor, už jsem to tu jednou popsal a tak při jedné z oprav jsem celou nádobku palivového filtru vymontoval rozebral vyčistil, vyměnil těsněníčka, smontoval z5 a namontoval a pro jistotu ještě předřadil takový ten malý filtřík co se prodává u pumpy za 30,-Kč, nebo? je průhledný abych to mohl občas zkontrolovat co mi tam vlasně teče a bylo hotovo. Porucha byla někde jinde, a jediný výsledek byl, že mi přestala svítit a problikávat kontrolka vody v naftě.;):o:cool::papa

Odesláno

Ahoj lidi, díky za rady. Uz jsem vyndal celou nadobku s palivovým filtrem a celou vykoupal ve vodě a osusil. Palivový filtr jsem vyměnil (po cca 1500km). A vrátil spět do auta. Uz to startuje, ale musim tím balonkem pumpovat naftu, třeba i po 8 hodinovým stání. Asi mám neco s čerpadlem. Jo a svíčky mám nové, ale 2 jsou od Bosche a 2 od Mayle producte (11V N3), tak jestli tady nebude taky problém? Jo a abych nezapoměl po vyčištěbí filtru to auto dostalo sílu aspoň o 20% a ani se mi tak nehřeje motor při vyšší rychlost.

Odesláno

U těhle typů filtrů (integrovaný na tělese termostatu) jsou dva problémy:

1. netěsný zpětný ventilek v pumpovacím balónku - řešitelné leda výměnou balónku

2. netěsnost samotného tělesa filtru. To těleso je z hodně křehkého plastu, a k tělesu termostatu je přichyceno jen jedním šroubem, uvnitř uprostřed. Těsněno je to jen gumovým kroužkem po obvodu - takže dřív nebo později to začne přisávat. řešením je to přetěsnit . v krajním případě odmastit a podlepit... Nic si z toho nedělejte, mně to dělá taky. Když napumpuju dotvrda, dokonce tam prolíná nafta...

Odesláno

nechci být škodolibej, ale jsem rad, že nejsem sám a na druhou stranu tě lituji stejně jako sám sebe každé ráno pumpovat nic moc...:-)

Ale bál jsem se toho, že budu muset nechat předělávat čerpadlo a to by stálo pěkné prachy. V jednom servisu kousek od Kladna mi povidali něco o nějakém gumovém kroužku v čerpadle, které prý pouší tu naftu s čerpadla do přepadu. a oprava 8000,-. Podle toho co píšeš stačí jen pořádně utěsnit palivový filtr a vyměnit balonek? To by byla maličkost...Díky za radu, brzo to rozeberu znova.

Odesláno

22Petr Pise: \"Take jsem si vsiml, ze kdyz pumpuji naftu, tak u nadrzky na palivovy filtr mi vyteka nafta nejakym spodnim kohoutem. \"

No ten spodni kohoutek je vypousteci ventil filtru a pokud ti to tece tama tak ho nemas zavrenej.

Odesláno

No jen buď v klidu, i tím čerpadlem to může být. Nicméně, já čerpadlo řeším jedině v případě, že teče, že by neteklo a takhle blblo jsem nezažil. Jinak já nepumpuju, mně to sice přisává, ale celé neuteče, tak na to kašlu...

Pokud jde o tu cenu, tak asi upadli???

Co máš za čerpadlo, Bosch nebo Lucas? Bosch - komplet přetěsnění + seřízení na stolici 1500-2500 - u Křížka, K&S Diesel čerpadla, Praha - Slivenec, V Lipkách nevímkolik (například, to máš blízko, jinak třeba Pejchar na druhé straně Prahy...).

Lucas je horší, většinou za něj chtějí pálku, nicméně repasi tohoto čerpadla řešil nedávno Wasabi, taky cca za 2000, někde snad okolo Roudnice??? tak se zeptej jeho.

Odesláno

Ahoj ODDIE zdravím z5.:papa Já jsem nedávno řešil netěsnost u lucase. Sáklo mi to klem toho táhla plynu a nakonec jsem ještě zjistil že i v tom spoji mezi kroužkem a čerpadlem. Když to rozdělal tak byly nakonec chycený i i ložiska takže mě to nakonec přišlo na asi 4000. Jinak co se týče repase tak to mi ten typ řekl přesně prej na celkovou repasi můžeš zapomenout to by tě přišlo i na 30tis. a prej je jedno co máš za čerpadlo. On to dělá na obě zhruba za stejnou cenu. Prej v tom není tak velkej rozdíl. Jinak jsem si to nechal udělat na Sychrově je to u Turnova:papa:papa

Odesláno

Me uz na tom delaji pekne dlouho a pri pretesneni filtru, se to chova nasledovne: Hned to naskoci ale cca 1-2vteriny skube nekdy chcipne, tak musim startovat vickrat. Kdyz natahnu balonkem tak pohoda. Taky mi to dela jiz po par hodinach. Balonek vyndali a zkusili zpatky profouknout ale nevypada ze by propoustel (novy stoji 500,-), samozrejme to neni zadna jistota, ale jeste za nej dali nejaky umely pruhledny filtr, ktery by take nemel propoustet, tak kdyby pry propoustel balonek, tak tenhle nepropusti.

Odesláno
Napsán autorem tomasm

22Petr Pise: \"Take jsem si vsiml, ze kdyz pumpuji naftu, tak u nadrzky na palivovy filtr mi vyteka nafta nejakym spodnim kohoutem. \"

No ten spodni kohoutek je vypousteci ventil filtru a pokud ti to tece tama tak ho nemas zavrenej.

Já si taky myslím, že je špatně zavřenej, ale mám tam jen takovou vrtulku a nevým do které polohy bych tento kouhoutek měl dát. Tak jsem do toho foukal pusou a když už s toho nešel žádný vzduch tak jsem to tak nechal. (samozřejmě to bylo rozebrané a vymyté...:-))

Odesláno
Napsán autorem oddie

No jen buď v klidu, i tím čerpadlem to může být. Nicméně, já čerpadlo řeším jedině v případě, že teče, že by neteklo a takhle blblo jsem nezažil. Jinak já nepumpuju, mně to sice přisává, ale celé neuteče, tak na to kašlu...

Pokud jde o tu cenu, tak asi upadli???

Co máš za čerpadlo, Bosch nebo Lucas? Bosch - komplet přetěsnění + seřízení na stolici 1500-2500 - u Křížka, K&S Diesel čerpadla, Praha - Slivenec, V Lipkách nevímkolik (například, to máš blízko, jinak třeba Pejchar na druhé straně Prahy...).

Lucas je horší, většinou za něj chtějí pálku, nicméně repasi tohoto čerpadla řešil nedávno Wasabi, taky cca za 2000, někde snad okolo Roudnice??? tak se zeptej jeho.

Mě se to čerpadlo zdá být dobré, je všude kolem sucho a je krásně naleštěné, ale jestli je to Lukas, nebo Bosch to nevým. Jak to zjistím? Na štítku mám nějaké Německé psaní. Jinak ta cena co píšeš to je hodně velký rozdíl, dám si pozor podle tvé rady. Díky.

Odesláno
Napsán autorem MMMMM

Me uz na tom delaji pekne dlouho a pri pretesneni filtru, se to chova nasledovne: Hned to naskoci ale cca 1-2vteriny skube nekdy chcipne, tak musim startovat vickrat. Kdyz natahnu balonkem tak pohoda. Taky mi to dela jiz po par hodinach. Balonek vyndali a zkusili zpatky profouknout ale nevypada ze by propoustel (novy stoji 500,-), samozrejme to neni zadna jistota, ale jeste za nej dali nejaky umely pruhledny filtr, ktery by take nemel propoustet, tak kdyby pry propoustel balonek, tak tenhle nepropusti.

Ten pruhledný kus je dobrá věc, podle toho by mohlo být vidět jestli je tam vzduch a to by znamenalo, že už to zlobí před filtrem.

Odesláno

Kdyz napumpuji tak ten pruhledny filtrik je 3/4 plny a prijdu za hodinu a je plny asi polovina, ale to se muze ztracet jak pred tak za. ...

Odesláno

Pamatuju že mě to na jaře taky zlobilo když jsem vyměnil filtr.Pak to začalo kuckat atd. Do tý doby vše ok.Dal jsem i novou gumičku pod víko a stejně nic, ale bylo mi divný když jsem to rozdělával že spodek i pod víkem nádoby to bylo ještě utěsněný silikonem no tak jsem to udělal taky a hele vono to přestalo dělat chytlo na cvrnknutí a ani si nekuck přesně jako za starejch časů.:papa:papa

Odesláno

Wasabi mluvis o nadobce palivoveho filtru? Z toho filtru vedou tri vyvody, jeden do cerpadla, talsi je zaslepen a dalsi nevim kam vede.

Ale vcera jsem zkousel toto:

NAsal jsem balonkem do tvrda a sledoval na pridanem pruhlednem filtru hladinu nafty, ktera hned zacala klesat ne o moc a balonek do par minut zmeknul. Nikde nic neteklo, tak ta nafta tekla bud zpatky pres balonek a nebo kde dal by mohla vytekat zpet do nadrze.

A jeste by me zajimalo, jestli kdyz vy napumpujete do tvrda balonek a nechate stat jestli vam do nejake doby take zmekne. Diky

Odesláno

Jak poznam kod cerpadla, mam tam:

BOSCH

0460 494 382

R 601-1

XUD BP02

382293

015 662

Odesláno

Ano mluvil jsem o tom černým plastovým kalamáři co v něm je filtr:D Já si myslím že by bylo dobrý to celý znova přetěsnit a dát všude nový pásky a ne ty čuriny co tam jsou originál. Taky bych měnil asi i ty hadičky protože můžou bejt tvrdý a pak se to blbě těsní. myslím si že když to všechno znova přetěsníš včetně tý nádoby na filtr(tu nádobu zkus silikonem) a vyměníš ty hadičky tak to musí bejt o 100 lepší :papa:papa

[Editován dne 23/11/04 Wasabi]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...