Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
  • O 9 měsíců později...
Odesláno

môžno vám to pomôže....

hneď po kúpe môjho krásavca mi nešlo repro v ľavých zadných dverách, čo som si všimol po príchode domov.

Nejako som to zozačiatku neriešil až nedávno, ked mi syn vravel že mu to vadí :D

Išiel som na Vaše rady na origo test a tam napisalo že treba premerať repro a kabeláž.

Na teste opípalo všetky repro, okrem ľavého zadného.

Rozobrali mi dvere a repro aj výškové boli O.K

V sobotu ráno som šiel do garáže a kedže mám blízko k elektronike tak som sa do toho pustil sám::::

Ako to funguje / mám systém JBL / :

autorádio dáva signál do zosilovača

zosilovač má v sebe elektronickú výhybku a rozdeluje výšky, stredy, basy aj subbasy pod zadným oknom

Meral som / obyč jednoduchý meračik / výstupy so zosilovača a výstup na LZ repro bol hluchý

najprv som to chcel prepojiť s prednými dverami - avšak by nefungoval fader - ale repro by šlo.

Potom mi to nedalo a vymontoval som zosilovač, ktorý je vzadu za CD meničom.

Už pri vymontovaní som si všimol ako keby zatečenie zosilovača a tak som ho rozšruboval.

Je to veľmi jednoduché, zvládne to myslím každý po bokoch 2x po 4 torxy a spredu tiež4.

Potom vytiahnete celý zosilovač - na a po mojom vymontovaní som pozeral ako puuuk :roll

zosilovač bol na viacerých miestach ako keby zaoxidovaný / škoda že som to nepofoti - mobill off /,

na kontaktoch boli zaoxidované doslova hrčky bielej hmoty.

Tak som zo smutkom usudil, že preto je jeden kanál off a zdallo sa mi pri ranných zimných štartoch že hrá akosi horšie ako ked je teplo,

možno subjektívny pocit, no v duchu som si povedal - budeš musieť zohnať iný.

Kedže som niekedy zosiky aj staval a viem čo dokáže prechodový odpor a studený spoj pred poskladaním,

som si povedal že prečo neskúsiť ho aspoň vyčistiť.

Táákže zobral som Kontox na kontakty poriadne vystriekal a zo zubnou kefkou som ho celý prečistil.

Tuto procedurku som spravil 2x no a výsledok bol aspoň opticky veľmi sľubný - celý plošák vyzeral ako nový,.

Potom som ho poskladal a už som chcel rozpojiť zadné repro a prepojiť ho s predným, keď ma napadlo

skúsiť to - či náhodou čistiaca kúra nepomohla, nakoľko som nič nemeral / bol som v garaži a nemam schemu /

No čuduj sa svete po zapojení začal hrať LZ repro a podľa môjho usudku sa celkovo zvuk celej zostavy zlepšil,

syn prekvapený ako to hráá.

Po poskladaní som poobede šiel na cestu cca 300km a muzička si hrala suuuper. :), poviem Vám ten JBL hrá slušne,

konečne to viem posúdiť.

Sorry, že som to takto rozpísal, no nemam foto a snáď to môže niekomu helfnúúť.

všetkých pozdravujem... :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...