Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

pomaly sa zžívam so svojim autom a dnes ked poprsalo som isiel na pumpu a z tej pumpy je taky vyjazd do kopceka cez hrbol. Trochu viac som pridal, zahrabali kolesa a ozval sa taky silny zvul \"vrrrrrrrrrrr\", podobny ako ked mixujete orechy :D. Auto vyrazne spomalilo a zvuk trval pocas celeho blikania kontrolky ESP. Ked som ubral, tak to prestalo blikat a \"vrcat\" a normalne zacalo zrychlovat. Trochu mi to nedalo, tak som to isiel vyskusat na taku strkovu cestu a vzdy ked zacalo blikat ESP, tak to vydavalo takyto zvuk.

Som sa az normalne zlakol, ze sa mi vysypal automat, pretoze na P307 r.v. 2002 co som mal predtym toto ESP nikdy nerobilo.

Tak ma teraz napada ci to nieje odchadzajuce nejake cerpadlo ESP alebo nieco podobne :myslim. Alebo je to normalne?

[upravil dne 16.8.10 DanculD]

Odesláno

Hm, ste ma trochu ukludnili aj ked nechapem, ze na predoslej 307 ESP nebolo vobec pocut.

Ale ako potom ESP zvysi tlak v brzdovom systeme (ked potrebuje pribrzdit nejake koleso) ked nema ziadne cerpadlo?

Odesláno

Esp je prepojene s abs cerpadlom. Na predchadzajucej si pravdepodobne nemal protipresmykovy system. U tohto modelu mas protipresmykovy system ktory je v ESP systeme a ten sa ti aktivoval lebo si sa snazil zahranbat s kolesamy.

Odesláno

Praveze protipresmyk bol aj na predchadzajucej. Bolo to krasne na snehu, ked zacalo blikat ESP a zaberalo raz jedno a raz druhe koleso a zrychlovalo. Ked som ho vypol, tak to len hrabalo. Podla mna ESP bez protipresmyku ani neexistuje. Akurat na starom aute som nepocul vobec ziadny zvuk. O funkcii ma informovala iba blikajuca kontrolka.

Na tomto aute nemusim ani pozerat na kontrolku a viem, teda pocujem, ze ESP zareagovalo :D

Inak, pocut ten zvuk aj pri smyku napr. do strany? Nemam to kde zatial vyskusat a sneh je este v nedohladne (chvalabohu). :D

Odesláno

Pri smyku do strany to nie je pocut. Robi to iba pri presmykovani kolies a ten zvuk vydava automaticka prevodovka-teda tlakove ventily co su v prevodovke. Proste pri presmykovani ako keby priplo,odoplo, priplo, odoplo prevodovku.

Nejazdil som auta s manualom s esp tak neviem, ale s automatom to tak robia vsetky.A je jedno ci peugeot, citroen, mercedes, toyota,....

Odesláno

Aha, takze nakoniec ten zvuk isiel predsa len z prevodovky. No, to bude v zime \"zabava\". :(

Prislo mi to aj take ine ako na manuale s ESP. Na automate mi to prehrablo a nasledne vyrazne klesol zatah az kym som trochu neubral. Je to moj prvy automat, takze sa este len ucim co a kedy to robi a nasavam vsetky informacie.

Na manuale sa to chovalo tak, ze sice ubralo plyn ale nie az tak razantne a ten tah mi pripadal väcsi.

Odesláno

Ja som bol tiez v prdeli s toho ze auto netaha, ked to chcelo hrabat. Ale cez zimu to je ina sranda. Pridavas a nic, len si to hrabka pomaly.

Odesláno

No automat ma take ine specifika. Napriklad ked ides z kopca a das nohu z plynu rychle tak auto sa snazi udrzat rychlost a brzdi motorom.Ak das nohu z plynu dole pomaly tak auto sa chova ako keby si zaeadil neutral. vyskusaj a uvidis. Dalsia rada nerad z kopca dole neutral. Ak by sa ti podarilo predsa dat neutral tak sa odporuca zastavit a potom pri stojacom aute dat D.

Odesláno

Ano ,to s tym plynom som uz zistil, ze ked rychlo dole, tak brzdi a ked pomaly tak \"neutral\". Potom aj jemne citit, ze ked to akoze vyradi do \"neutralu\", tak pri jemnom pridani plynu trosku cukne (ale naozaj veeelmi jemne) ked zaradi rychlost. Taktiez ked stojim na krizovatke, mam D, tak po chvili cca. 10 sekund o dost ustane tah a ked pustim brzdu tak opät veeelmi jemne cukne a sametovo sa rozbehne. Ked tam naopak cez sekvenciu necham zaradenu jednotku, tak taha stale a pri pusteni brzdy sa okamzite pohne. Takze si to zije svojou inteligenciou :roll

To s tym vyradovanim do N som cital vsade a samozrejme nerobim to, ved naco by mi bol automat, keby som musel stale kvedlat pakou :D. Avsak neviem ako sa ku tomu spraval byvaly majitel (uz to ma 173 000km). Kazdopadne v stredu idem do Kaps na vymenu oleja

Este by ma zaujimalo ci to cez zimu vydava tiez take zvuky, ved to musi byt strasne. :(

Ked je napr. zasnezena cesta tak to teda nejako extra nezrychluje? Lebo na manuale s ESP som bol uneseny ako to taha aj na takej ceste. Naopak ked som ho vypol, tak pri razantnejsom pridani zacali kolesa smykat a zatah bol v prdeli. Kdezto pri zapnutom ESP som slapol plyn na podlahu a ono si to samo regulovalo a islo to v maximalnom moznom tahu. Samozrejme, ze takto normalne nejazdim ale bolo to velmi dobre napr. pri predbiehani, ked sa striedal suchy povrch so zasnezenym. Vtedy mi to pripadalo, ze sa povrch ani nezmenil.

A vydava ti to take zvuky a sprava sa aj pri \"rucnom\" radeni?

PS: Mimochodom, tiez som zo Ziliny :papa

Este raz dakujem za informacie.

Odesláno

Neboj. Cez zimu budes uneseny tiez. Uplne v pohode to jazdi na snehu. ESP je funkcne aj pri rucnom radeni. Zas ten zvuk neni taky hrozny, len je to nezvyk. Ja sa zasek vzdy zlaknem ked zareaguje ABS, ze ako to kope do pedalu.

Inac ta prevodovka co mas ty tak ma viacero adaptativnych programov a prisposobuje sa stylu jazdy. Ked jazdis na automate tak sa nestaraj o nic a vsetko nechaj na automatiku.

Odesláno

Ono ten zvuk mozno nieje hrozny v takej 607-micke ako mas ty lebo si tam viac odizolovany od vonkajsich zvukov. Ale v 307 je toho pocut daleko viac :D dokonca aj to turbo \"hvizda\" celkom hlasno. Takze pravdepodobne o dost viac pocujem aj ten zvuk. Mi to pripadalo ako keby sa vysypali vsetky koliecka v prevodovke :D alebo ako ked zena zapne mixer s orechami alebo mlyncek na kavu. :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...