Wilgott Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Mohl by mi někdo poradit jak mám proskoušet relé žhavení jesli je v pořádku.PP2000 mi to hází trvalou chybu (relé žhavení před a po startu) tak myslim že to tam psalo.Auto přesto v pohodě startuje a v tomhle počasí se mi nerozvítí ani kontrolka žhavení. Nebo bych ho měl rovnou vyměnit. P406 2.0HDI rv 01 Citovat
Havelka406 Odesláno 14. srpen 2010 Odesláno 14. srpen 2010 Původně zaslal: Wilgott Mohl by mi někdo poradit jak mám proskoušet relé žhavení jesli je v pořádku.PP2000 mi to hází trvalou chybu (relé žhavení před a po startu) tak myslim že to tam psalo.Auto přesto v pohodě startuje a v tomhle počasí se mi nerozvítí ani kontrolka žhavení. Nebo bych ho měl rovnou vyměnit. P406 2.0HDI rv 01 motor HDI nezhavi v lete...jen v zime pri teplotě kolem 5 stupnu (a to jen na cca 3 sekundy) jinak je toho tady na foru napsane spoustu, pouzij hledáni:papa Citovat
qmysak Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 já žhavím i ted žhavení mě svítí asi 2 sekundy ted v létě mám akorát nové žhavící svíčky mohlo by byt relé žhavení ko??? Citovat
hugo.v.r. Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 Dovolte mi upřesnění - sám jsem se s tímhle patlal nedávno. I v létě relé kupodivu žhaví (myšleno při prvním startu), ale jen kraťoučkou dobu a kontrolka jen problikne. Ale když změříš napětí na výstupu relé, třeba žárovkou, vidíš, že relé žhaví dál i po natočení motoru, a to do doby, než má chladicí kapalina asi 20°C. Během téhle doby vypíná při přidání plynu, ale při poklesu zpátky na volnoběh zapne zase. Naměřil jsem to na jaře při teplotě vzduchu cca 20°C a podle tabulek, co jsem pak našel kdesi na webu, je to správně (aspoň u 2.0 Hdi 66kW rok 2001). (někde jsem to tu už vykecával - v sekci \"servis, Domanský\", kde mi nakonec od nich nikdo stejně neodpověděl a urobil jsem si tedy sobě sám ) Citovat
qmysak Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 a ještě jeden dotaz jak sem říkal mám nové žhavící svíčky a občas když je mokro nebo nějak vlhko tak na druhý den ráno tak dlouho svítí kontrolka žhavení napadá mě jen že se bud dostává vlhkost na některý ze žhavičů nebo se dostane vlhkost do relé žhavení mohlo by to tak byt nebo se pletu??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.