Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

peugeot09: radsi chleba od manzelky, kdy si dela mouku sama, nez z tesca sumavu, o chuti chleba za 4 dny ani nemluve......

lubko: kupovat zeleninu v zime v cechach ci u vas snad muze jen sebevrah....

Jinak jsem ted byl dele v chorvatsku, jedl jsem jen cerste ryby a mam o 7 kilo dole, v cechach kdyz si koupim rybu, tak me to jen financne zrujnuje, a jeste priberu.....

Odesláno

Scratch: Dobrá, řeknu manželce, ať něco upeče. :D

Jíst Šumavu dýl než den po koupi je vůbec odvaha, asi jsem měl možná \"štěstí\" na vadnej kus, ale mě se vždycky po dvou, třech dnech na chlebu utvořila plíseň. :blicismajlik

Odesláno

Je mi z toho na nic :grr , sehnat opravdu dobrej chleba je za posledních pár let opravdu umění. V Holicích a okolí jsem ještě na žádnej dobrej nenarazila, když chcu chleba tak si koupím max. nějakej celozrnnej v kauflandu, to se ještě dá, i když ho stejně dělaj z mražených polotovarů, ale dá se jest i za 3-4dny. Druhá varianta je domácí pekárna. Vůbec nechápu rodiny, který nakupujou ve velkým ty hnusný velký bochníky alá šumava :blicismailik , když se objeví v akci, tak není problém vidět, tak to berou po 4-5kusech a pak to asi cpou do mrazáku, fakt hnus, tenhle chleba je to nejhnusnější, co může být, dá se jest max. jako topinka.

Naštěstí aspoň v Brně lze ještě sehnat poctivej dobrej chlebík, kterej je i po 5dnech k \'\'sežrání\'\'. Kde jsou ty doby, co jsem jako malá holka chodila s babičkou na chalupě do vedlejší vesnice pro chleba, kterej pekly v jednom rodinným pekařství, cestou zpátky(asi 2km), kolikrát z chleba moc nezbylo :D :D .

Odesláno

taky pamatuju jako děcko pekárnu, kde pekl starý pekař v peci na uhlí myslím, pak to vzal jeho syn,to sem tam jezdil ještě dlouho po vojně a pak to nějak skončilo a šlus :(

Odesláno

My si minulej tejden pochutnávali na chlebu tuším z Ubľaňský pekárny a ten byl teda eňo ňůňo. Fakt jsme si říkali, že tak dobrej chleba jsme už dlouho nejedli. A byl prudce jednej i třetí den (dýl neměl šanci vydržet :)). Jen škoda, že je to tam drobet z ruky...

Odesláno

jj, máte pravdu, už to není ono. Když ještě bylila naživu babička, tak jsme si chleba pekli sami doma v peci. Ale později už i babička říkala, že už není mouka není co bývala. Bez kvalitný mouky nelze upéct dobrý voňavý s kůrkou chléb. A něco na tom bude. Holt stroje nejsou lidi. Takže bez kvalitný mouky + zákl. kvásku a lidské ,,ruku\" není dobrý chléb! Jinak v když jsem v Globusu, tak tam mají dobrý chleba, ale ten dlouho nevydrží. Jinak co zbyde, tak se suší a nebo se dá chleba do mrazáku. Jinak chleba jím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...