Guest Scratch Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 peugeot09: radsi chleba od manzelky, kdy si dela mouku sama, nez z tesca sumavu, o chuti chleba za 4 dny ani nemluve...... lubko: kupovat zeleninu v zime v cechach ci u vas snad muze jen sebevrah.... Jinak jsem ted byl dele v chorvatsku, jedl jsem jen cerste ryby a mam o 7 kilo dole, v cechach kdyz si koupim rybu, tak me to jen financne zrujnuje, a jeste priberu..... Citovat
peugeot09 Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 Scratch: Dobrá, řeknu manželce, ať něco upeče. Jíst Šumavu dýl než den po koupi je vůbec odvaha, asi jsem měl možná \"štěstí\" na vadnej kus, ale mě se vždycky po dvou, třech dnech na chlebu utvořila plíseň. Citovat
chechet Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 nejim. http://hn.ihned.cz/c1-43505500-konec-ceskeho-chleba Citovat
Aluška Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 Je mi z toho na nic , sehnat opravdu dobrej chleba je za posledních pár let opravdu umění. V Holicích a okolí jsem ještě na žádnej dobrej nenarazila, když chcu chleba tak si koupím max. nějakej celozrnnej v kauflandu, to se ještě dá, i když ho stejně dělaj z mražených polotovarů, ale dá se jest i za 3-4dny. Druhá varianta je domácí pekárna. Vůbec nechápu rodiny, který nakupujou ve velkým ty hnusný velký bochníky alá šumava :blicismailik , když se objeví v akci, tak není problém vidět, tak to berou po 4-5kusech a pak to asi cpou do mrazáku, fakt hnus, tenhle chleba je to nejhnusnější, co může být, dá se jest max. jako topinka. Naštěstí aspoň v Brně lze ještě sehnat poctivej dobrej chlebík, kterej je i po 5dnech k \'\'sežrání\'\'. Kde jsou ty doby, co jsem jako malá holka chodila s babičkou na chalupě do vedlejší vesnice pro chleba, kterej pekly v jednom rodinným pekařství, cestou zpátky(asi 2km), kolikrát z chleba moc nezbylo :D . Citovat
ozzy56 Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 taky pamatuju jako děcko pekárnu, kde pekl starý pekař v peci na uhlí myslím, pak to vzal jeho syn,to sem tam jezdil ještě dlouho po vojně a pak to nějak skončilo a šlus Citovat
MirasCC Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 My si minulej tejden pochutnávali na chlebu tuším z Ubľaňský pekárny a ten byl teda eňo ňůňo. Fakt jsme si říkali, že tak dobrej chleba jsme už dlouho nejedli. A byl prudce jednej i třetí den (dýl neměl šanci vydržet ). Jen škoda, že je to tam drobet z ruky... Citovat
OK406 Odesláno 17. srpen 2010 Odesláno 17. srpen 2010 jj, máte pravdu, už to není ono. Když ještě bylila naživu babička, tak jsme si chleba pekli sami doma v peci. Ale později už i babička říkala, že už není mouka není co bývala. Bez kvalitný mouky nelze upéct dobrý voňavý s kůrkou chléb. A něco na tom bude. Holt stroje nejsou lidi. Takže bez kvalitný mouky + zákl. kvásku a lidské ,,ruku\" není dobrý chléb! Jinak v když jsem v Globusu, tak tam mají dobrý chleba, ale ten dlouho nevydrží. Jinak co zbyde, tak se suší a nebo se dá chleba do mrazáku. Jinak chleba jím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.