Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hola hej :) Vcelku nedávno se ke mě dostala zajímavá věcička. Už dříve z doslechu jsem slyšel, že by raceland kit přímýho sání + kvalitní filtřík měl na standardním 16V 87kW motoru přidat něco okolo 6hp. Nicméně jak píšu, bylo to víceméně z doslechu typu \"jedna paní povídala\". No a pak sem narazil na následující povídání.

Převzato odsud. Překládat to nebudu, kdo nehoví angličtině nechť užije google translate. Jen vypíchnu \"nejzajímavější\" poznatky.

Hi,

Had a rolling road day at Alan Jeffreys in Plymouth yesterday. As ever, top notch service from them and it was a very interesting day

Third time we\'ve been to these rollers in the last 18 months and they\'ve always been very consistent. Anyway, results:

MK2 Polo 1.0 - K&N panel filter: 50.5Bhp

Mk3 Golf VR6 - Standard: 180.2Bhp

Mk2 Saxo VTS - Raceland induction kit andPowerflow cat back: 133.2Bhp

106 GTi - Raceland induction kit: 138.1Bhp

106 Rallye - 1.6 bottom end, PH2 Newmans cam, Raceland manifold, sports cat, Magnex cat back and R1 bike carbs: 108Bhp (was waaaaaay overfuelling. Made 121Bhp previously with same mods but without the carbs)

Now with my car I did a back-to-back test with a Raceland induction kit and then the OEM setup with a K&N panel filter.

MK2 VTS - Raceland induction kit, Raceland manifold, Magnex de-cat and Magnex cat back: 132.1Bhp @ 6500Rpm and 121lb/ft @ 4500Rpm

44932561.jpg

Red line is standard airbox with K&N.

Blue line is with Raceland Induction Kit and red filter.

With K&N panel filter: 127.6Bhp @ 6400Rpm and 118lb/ft @ 3500Rpm

Very interesting to say the least. 5.5Bhp gain from fitting a Raceland Induction Kit

Bearing in mind last time I went to these rollers I got 124.7Bhp but car needed a service, exhaust was blowing and filter was shagged. Friends DC5 only made 202Bhp on these rollers too so I don\'t believe they over-read.

Cannot get my head round the standard GTi! Makes no sense. Either way, they\'re only numbers and probably should be taken with a pinch of salt but 5.5Bhp from a Raceland induction kit, yes please!

Odesláno

asi tak nejak...samozrejme musis met ten filtr delany na miru tvemu autu,pokud ho tam jen tak nejak zbuhdarma bouchnes,nemusi to vzdy byt ku prospechu veci...najlepsi je koupit sportovni vlozku do tveho filtrboxu,tam neni co posrat...anebo zainvestovat a koupit filtrbox novy od k&n...kazdopadne pri koupi obyc sport.filtru,kde to napojis bud primo na klapku,anebo nekam vyvedes nemas nikdy jistotu toho,ze tam nebude prilis horky vzduch z motoru...

Odesláno

jelikož anglicky moc nerozumím, beru že toto: Magnex de-cat and Magnex cat back, bude něco o výfuku protože nic jinýho jako exhaust tam nevidím. jinak já mám K&N filtr, kterej je delanej prímo na tu jednotku ze sem oddelal veskerej plast od vzduchu a dal to tam primo, je to dle navodu, ale nejak mi neprijde ze bych mel lepsi vykon. ale nemuzu videt rozdil treba mezi 60 konmi a 62 konmi to chapu.ale zvuk to ma hezkej coz jsem moc rad. taky me ten filtr vysel na 2,5k a jinak ted vymyslim jak to odstínit od motoru a dovest k tomu nejak vzduch ale asi jsem uz neco vymyslel tak uvidim jaka bude realizace.

Odesláno

jj tohle to znam ale kdyz vy máte jinak privedenej vzduch nez já už v serii.

Původně zaslal: kujon106

No a to se zas obloukem dostáváme na začátek, neb Raceland induction kitem je myšleno samozřejmě toto:

[upravil dne 4/1/2011 17:09 Béďa]

Odesláno

Tohle sání pasuje i na 1.1, resp. viděl sem je, krom 1.5D, na všech motorech 106 mk2.

Anglicky nemusíš umět, stačí si přeložit v google translate toto:

Very interesting to say the least. 5.5Bhp gain from fitting a Raceland Induction Kit

Cannot get my head round the standard GTi! Makes no sense. Either way, they\'re only numbers and probably should be taken with a pinch of salt but 5.5Bhp from a Raceland induction kit, yes please!

Odesláno

jako ten raceland sem samozrejme myslel tim filtrboxem primo delanym na urcity vuz...proste ze je to nachystane presne tam,kde to ma byt a kde to ma dobry prisun vzduchu a je to izolovane od motoru...

Odesláno

no ale pro muj vuz se tenhle box proste nedela.pro muj typ sání já mám takovou tu placku nahore a velkou skatuly dolu za motor a kolem motoru se to vraci zas zpet nahoru prostenevim proc to neudelali vsude stejny.

snad to uvidite dle tohoto obrazku. sice to moc videt neni asi pujdu vyfotit do auta...

Odesláno

to je pravda nandal bych to tam ale vem si tu ztratu nez ten vzduch celym tim potrubim projde, na tom druhym obrazku uz je prave ta jina priruba a jde to pak primo. v tom prvnim pripade si myslim ze to bude mit max zvukovy efekt ale ne vykonovej. kdyz si predstavis ze tam neni ta placata plastova priruba ale hned filtr pridelanej na jednotce tak tak to mam ja

Odesláno

Ten vzduch jde napřímo (namísto toho aby šel x baňkama a potrubím), proto se to taky jmenuje PŘÍMÉ sání :D

No a věřit tomu nemusíš, to je tvoje věc. :)

Odesláno

kujone, ta poslední fotka nebyl zrovna dobrej příklad, když už je to vícebodý vstřikování, leda že by jsi myslel, že má předělat komplet sání:D

jinak, díky grafu se už snad konečně rozhoupu a taky to raceland sání objednam:mad:

[upravil dne 5/8/10 Jeny]

Odesláno

já to chápu že je to přímé sání že to právě že neprochází několika baňkama, ale na te prvni fotce to právěě přes tu rozpěrnou tyč pořádně není vidět jesli tu baňku má vyndanou nebo jí tam má stále danou. baňka po původním filtru a před ní dát ten kit raceland by bylo zbytečné ne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...