Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Podivný zvuk od předních kol

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mě z toho auta fakt trefí.

Koupil jsem 13\" ALU kola (ET 17) s letními pneu 165/70R13, nechal je vyvážit, nasadil, dofoukal na 2,4 a vyjel.

Od obou předních kol (od zadních buď ne, nebo to neslyším) začal vycházet podivný zvuk - představte si \"rozprašovač\" vody na stadionech nebo na trávě.

Začíná to zhruba v 20-30 km/h a zrychluje zároveň s autem.

Je fakt, že už mám trochu starší a rezlé kotouče/destičky, může to být tím? Sundat, obrousit, vyčistit?

Nebo čím to proboha je?!

Už mě to vážně sere... nejdřív problémy se zápisem větších kol a teď, když dám další prachy za přesná kola i gumy, to dělá tohle... a to nemluvím o spojkovém lanku a lamele za 2500.

Uvítám jakoukoliv radu / názor... dík pánové.

Odesláno

Nedřou sedí tam dobře, místo je. A brzdy jsou v pořádku, aspoň teda co jsem to rozebíral a díval se na to... vážně mě nenapadá co tom může být.

Ještě mě napadlo - když to vyvažovali, předělávali závažíčka na kolech... můžou o destičky dřít ty? Není to hovadina?

Odesláno

no to asi bude hlupost ale skus ich dat dole alebo ak mas este tie kolesa co si tam mal predtim tak prehod a prejdi sa mozno je chyba tam....

a k tomu ze s tym autom stale nieco mas to je tak ked to ma 10rokov a viac a vsetko je tam od vyroby :D ja som auto kupil pred 2rokmi za 105 000sk a a uz som donho dal skoro 2000eciek .....i ked najviac mi zozrala letna, :grrzimna obuv a elektrony skoro 1000eciek dokopi

Odesláno

Je to tak. :D Stejně to auto mám rád. Je fajn že aspoň funguje, startuje bez problémů, žádné podivné zvuky od náprav se neozývají... musím to zaklepat.

Zítra zkusím nachvíli sundat ta závažíčka a uvidím. Zkusím i sundat přední kola a obrousit destičky / kotouče...

Odesláno

Asi se na to přišlo, jsou to fakt ta závažíčka. Bohužel to nemůže chlap vyvážit tak, aby nedrhly o destičky - musí se nejdřív dát nové a zjistit, jak to bude sedět. A pak vyvažovat. Takže další tisícovka pryč.

No co, aspoň se nebudu muset strachovat o účinnost brzd.

Odesláno

Jo, bylo to tak. Ne o destičky, ale o třmeny. Dal mi tam nové destičky, kola převážil, závažíčka dal jinam a už je to v pohodě. Akorát se mi zdá že teď mají brzdy nějakou horší odezvu - jak dlouho trvá než se destičky \"zajedou\"?

Odesláno

Páni, môžem trochu OT? Máte 1,4ky...to 165/70 R13 sú origo??? Ja mám 185/65 R14, vyzerá, že origo...

A aké to máte motory? Jednobody, či viacbody? Spotrebu máte akú? A spokojnosť? Napíšte:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...