John_Ice Odesláno 18. červenec 2012 Autor Odesláno 18. červenec 2012 Tak můj deníčku....stojí to za.... 27.6.2012 dezinfekce a výměna filtrů a media do klimatizace Najeto 147 000km z toho 30 000km na LPG. Zatím jezdí a nic si nevýmýšlí krom toho,že mu bylo ublíženo. 7.7. 2012 rozbitý xenon v zahraničí (nějakej jouda neuměl couvat) naštěstí bylo havarijní pojištění, které skončilo 12.7.2012 a teď proč ho mít stále.... 14.7.2012 ... rozbité pření pravé boční okno, hodnota nového okna 11 400 kč ukradnutá navigace respektivě display LCD na RT3, hodnota 29 500 kč + zlomený rámeček 1 200 kč + přetrhané kabely.... kamera na předním skle cca 3 000 kč (škoda,že si ji všimli) a dnes prasklé přední sklo. takže až vše bude dopíšu celkovou škodu co a jak vyšla.... [upravil dne 18.7.2012 16:27 od John_Ice] Citovat
davidekcz Odesláno 19. červenec 2012 Odesláno 19. červenec 2012 To teda moc nepotěší :bojim:bojim Citovat
John_Ice Odesláno 3. prosinec 2012 Autor Odesláno 3. prosinec 2012 Ty můj deníku......už toho mám dost. Ta sranda mě stála 20 000kč a jen kvůli mé blbosti, protože jsem nemohl sehnat RT3 display, kterej byl funkční tak jsem skočil po jednom,kterej šel,ale bouhužel nepasuje mi do palubovky tak jsem se prodejce zeptal,jestli nebude mít nic proti,když mu ho vrátím,prý nebude ať ho přivezu,ale tohle mi potom řekl aspoň 20x a vždy když už jsem měl dorazit zavolal ať nejezdím,že je pryč,tak jsem už rezignoval. Tudíž mám RT3 display jeden navíc a mohlo by to být tím pádem levnější. No ,a aby nebylo všemu průserů konec....když se to sere se všechno, začal mi kapat automat .... škoda,že se to nedá dolejvat a kontrolovat jak u oleje v motoru. Takže bude opět další vydání z kapsy. .... Edit. Automat to není...z automatu se nic neztrácí, Je to mezi motorem a převodovkou, Takže motorovej olej. No a abych stále nebrečel,tak jinak jsem s Mazlíkem spokojen....průměrná spotřeba po městě 13 l a mimo město cca 10 l a zatím jinej neduh nenastal. Takže Vivat 407 [upravil dne 23.6.2014 12:12 od John_Ice] Citovat
John_Ice Odesláno 9. leden 2013 Autor Odesláno 9. leden 2013 shrnutí za rok 2012 140 - čištění klimy 145- vyměněn levý xenon 146-vyměněné pravé okno u spolujezdce (lepené),přední okno ukraden display RT3- výsledek...případ odložen (to jsem opravdu nečekal) display koupen a zprovozněn (Olomouc) [upravil dne 9.1.2013 09:31 od John_Ice] Citovat
John_Ice Odesláno 15. červenec 2013 Autor Odesláno 15. červenec 2013 (upraveno) 160 000- oprava čerpadla a řízení, (výměna) výměna předních destiček Upraveno 15. září 2015 uživatelem John_Ice Citovat
John_Ice Odesláno 29. červen 2014 Autor Odesláno 29. červen 2014 tak je na čase něco zase napsat do deníčku. 173 000 levá těhlice (i s čepem spodním a kloub řízení,na těhlici je jiná díra) a to byl už měněj při 160 000 čep... pravej spodní čep už mě opravdu serou ty čepy, kdo to vymyslel..... Citovat
John_Ice Odesláno 10. září 2015 Autor Odesláno 10. září 2015 (upraveno) tak je zas čas něco napsat...198000km po cca 60k km mi odešla baterie (vartablue)...no asi je to pěknej žrout a na popojížky cca 18k km/1rok nic moc...koupena nová exide.. takže za tu dobu co jsem nepsal tak se nic podstatě nezměnilo...každej rok vyměňuji spodní čepy, tohle mě teda pěkně jebe i když si koupím prý ,,pořádné,, stejně to nevydrží. Zareznul mi už konečně zadní stěrač...nechám to tak. Sem tam se mi zblázní diagnostika motoru ...rozsvítí se mi, potom mi přestane běhat ABS,EPS tím pádem tempomat...no a z ničeho nic se to zase ,,opraví,, třeba po 5tém nastartování a stává se to cca 2-3x/rok...bohužel,když přijedu k borečkovi aby to dal na dia, tak to je v pořádku a žádná chyba neskáče. Takže od výměny řízení, které vyteklo a zničení tím pádem servra nic moc náklady. Jen ty čepy a čepy a čepy... s LPG naprosto spokojenost,ještě jsem nebyl na žádné opravě a ani jsem neměnil filtr..LOL Upraveno 10. září 2015 uživatelem John_Ice Citovat
Charlie 1 Odesláno 10. září 2015 Odesláno 10. září 2015 Ahoj, Kdopak se tady ukázal...:-) Ty nemenis filtry LPG každý rok,já při nájezdu 15000/rok menším oba filtry... Citovat
John_Ice Odesláno 10. září 2015 Autor Odesláno 10. září 2015 No bylo třeba...deníček strádal... no nevím co čepuji za LPG a co mám za filtr, ale mě to prostě vůbec neškube a nějak neupozorňuje, že je filr špatnej.Takže dál jezdím...kdyby to bylo aspoň takhle s čepy,to by bylo něco. Citovat
John_Ice Odesláno 16. září 2015 Autor Odesláno 16. září 2015 Tak po x letech si sem něco napíšu a včera na parkovišti mě někdo trefil na bok dveří, respektive na prostřední sloupek, takže to odnesly přední i zadní dveře, není to tolik (cca 10cm na každých z nich),ale plechy jsou prostě nenávratně v čudu, to asi už nechám. Kurňa parkoviště velké jak kráva a kolem mě nikdo. naschvál vždy jezdím ,,daleko,, že tam nikdo neparkuje, no asi nějakej debil co se učil couvat. Citovat
Guest StibTo Odesláno 16. září 2015 Odesláno 16. září 2015 Predpokladam listecek za steracem "nic" ... Inu, jak CESKE Citovat
John_Ice Odesláno 16. září 2015 Autor Odesláno 16. září 2015 no lísteček by asi stejně byl k ničemu,druhej den by se mu to rozleželo a bylo by to k hovnu.... Citovat
John_Ice Odesláno 11. listopad 2015 Autor Odesláno 11. listopad 2015 (upraveno) takže jakmile jsem se po pár letech připíchnul už se to vrší... 199660km oprava startéru (porod pro mě byl jednodušší) - přední vnější těsnění-zadních dveří (oboje L/P)-těsnění vyrezlé až do půlky, sotva to drželo a dnes měrka,zkontroloval jsem olej a když jsem ujel 10km...zasranej motor..poslední kousek oranžové gumy se vydrolil a už to nestěsnilo, takže objednáno Upraveno 11. listopad 2015 uživatelem John_Ice Citovat
Guest StibTo Odesláno 19. listopad 2015 Odesláno 19. listopad 2015 vnejsi tesneni to myslis tu cernou gumu okolo dveri ? ... nebo co ti tam vyrezlo ? ja teda parkuju pres den venku, pres noc v garazi a mam 195.000 na tachometru a o zadne rzi nevim ... asi i u predchoziho majitele bylo auti garazovane pekne v teple Citovat
John_Ice Odesláno 20. listopad 2015 Autor Odesláno 20. listopad 2015 (upraveno) https://www.peugeot-club.com/topic/101847-tesneni-dveri-407ěsnění-dveří-407/?p=1701457 z teplem to rozhodně nemá vliv,to těsnění je prostě na ránu vnějších vlivu... Upraveno 20. listopad 2015 uživatelem John_Ice Citovat
John_Ice Odesláno 5. únor 2016 Autor Odesláno 5. únor 2016 205 000km výměna rozvodů ( tekla pumpa a to jak se ukázalo, byl prasklej plast, takže úplně celá nikoliv jen předek), výměna brzdové kapaliny, přetěsnění vršku motoru, jelikož kape a kape a stále kape, spodek.takže mě bude čekat vyndat motor-převodovka=přetěsnit. Citovat
John_Ice Odesláno 17. únor 2016 Autor Odesláno 17. únor 2016 no tak mi trochu začal zlobit ten mazlík. vím, že je to těžké, ale při startu ,,trochu,, zarachotí. a když jedu tak při 15-1900 otáček rachotí opět, ale při nižších a vyšších už vůbec, když ho vytočím i na 6, tak nic, jen zlobí v tomhle rozmezí a když stojí tak na min otáček, když dám trochu plynu tak opět nic. jasný, že je to hádání z křišťálové koule, ale kdyby někdo měl kloudnej nápad,bylo by to prima. Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. únor 2016 Odesláno 17. únor 2016 Mohli by to byt uvolněné přepážky ve výfukových svorech jestli jsou stejně jako u 1.8 rady motoru EW ale nevím jak jsou řešené... Citovat
John_Ice Odesláno 17. únor 2016 Autor Odesláno 17. únor 2016 Ještě upřesním, dělalo mi to i když jsem tam měl 4ku a začalo mě to podřazovat, tak mi to taky zarachotilo (děsnej zvuk- to je popisek,co)a časem mi to přestalo dělat při podřazení rychlosti, jen to rachotilo děsně nahlas. Po výměně rozvodů to nějak utichlo a děje se ten rachot, jak jsem popsal výše. Jednou ráno jsem to prostě nastartoval a jako kdyby to bylo k.o. motor v čudu (nevím jak je k.o. v čudu) prostě děsně zarachotil už při otočení klíčku a rachotil stále, jak vyčochtanej nafťák. Ale musel jsem, tak jsem to rozjel. a prostě po ujetí cca 10km, se trochu snížil hluk. Druhej den to už hučelo méně a zahučelo to právě nejvíc při podřazení na nižší stupně. časem (asi po ujetí 1000km) se ten hluk-rachot ustálil na těch otáčkách, po výměně rozvodů to více méně utichlo, ale je to stále slyšet. Připadá mi to, jak když jsem měl 2,1TD když odcházelo čerpadlo lucas, tam sice zarachotilo při náběhu(sešlápnutí plynu) ale ten zvuk byl podobnej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.