sefi79 Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 Zdravím všechny.Prosím o radu na co se nejvíc zaměřit při kontrole před dovolenou.Serváce (dle data koupě) 406,2.0hdi,80KW,r.v.06/99,new model,najeto cca 200 000km,jsem koupil před cca 2 měsíci od 83letého vitálního důchodce(měl ho cca 8let).Měnil jsem provozní věci,jako kapaliny,filtry,atd.Rozvody doloženy fakturou.Byl jsem i na diagnostice a byly tam nějaké staré chyby.Po vymazání,startování,prošlápnutí a různém zkoušení to nic nepsalo.Zatím jsem za ty 2 měsíce najel cca 4000km.Auto nekouří,jde pěkně za plynem:)Jediná hláška je:Málo brzdové kapaliny?Ale té je dost.Bylo mi zde na fóru řečeno,že je to stálá chyba.Spínač ruční brzdy.Je to moje první tak dlouhá vzdálenost cca 1600km-jih Itálie.Tak děkuji všem z rady:super Jo a píská při řazení a odlehčení.Asi setrvačník.Ale to by nemělo mít snad nějaký vliv ne??Spojka se dere při zařazení jako o život..... [upravil dne 28/6/10 sefi79] Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 když ho máš krátce tak kukni na brzdy (obložení),určitě jsi vymenil náplně (oleje),před výjezdem zkontroluj všechny kapaliny pod kapotou,řemen na altík,nafoukej pneu,natankuj, vem bank.kartu a jeď Citovat
Chepp Odesláno 28. červen 2010 Odesláno 28. červen 2010 presne jak riak ozzy.. pokud te nic netrapy tak jen dodelat ty provozky.. popr. bych asi vymenil palivovy, vzduchovi a pylovi filtr... vzhledem k tomu ze u more je pisek a pokud uz mas ted ty filtry dlouho tak ti je dodelaji.... ja preci jen rad dycham.... a nikdy nevis co tam natankujes tak abys mnel filtr v co nejlepsi kondici.... Ale ot co sem napsal je na zvazenou.. asi bys to delat nemusel... ale ja to udelam nez vyjedu. Citovat
sefi79 Odesláno 29. červen 2010 Autor Odesláno 29. červen 2010 Hmm,díky za rady.Udělám ještě ten palivový filtr.Brzdy byly dělaný... Citovat
martis Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 nemam co k tomu dodat,len to vsetko skontroluj co bolo pisane,nieco aj by som mal,rezervu si skontroluj,keby nahodou sa chytil defekt a nezabudni lano!! Citovat
sefi79 Odesláno 29. červen 2010 Autor Odesláno 29. červen 2010 Jojo.Právě ta rezerva.Dík,že jsi připomněl.Musím sehnat zatím 4 krátké šrouby,protože tam mám elektrony a na plecháče jsou dlouhý.Kolik za to může někdo chtít?? Citovat
martis Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 a mas original plechace? ja zase co mam na zimu original elektrony tak sruby mi presne pasuju aj na plechac.su tam take cudne sruby z dlhou hlavickou na kluc neviem ti to opisat. skoda ze si az z prahy ja mam doma 12ks srub original z peugeot aj bezpecnostne original,akurat nemam na to klucik [upravil dne 29/6/10 martis] Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 martis až teď jsem si uvědomil,že nevozím s sebou origo šrouby na plechový disk rezervy :o:o hned si je v garáži vemu, díky za upozornění Citovat
Guest Ludweek Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 do italie vyrazim letos taky. pro jistotu kontroluji taky lekarnicku jestli neni prosla a reflexni vestu davam primo k ruce, krome tech veci, ktere uz popsali kuci, pac jiny kraj jiny mrav a policajti jsou svine vsude me ceka serizeni rucni brzdy jinak jsem taky vymenil rozvody, filtry, naplne a proveril klimu Citovat
sefi79 Odesláno 8. červenec 2010 Autor Odesláno 8. červenec 2010 Původně zaslal: martis a mas original plechace? ja zase co mam na zimu original elektrony tak sruby mi presne pasuju aj na plechac.su tam take cudne sruby z dlhou hlavickou na kluc neviem ti to opisat. skoda ze si az z prahy ja mam doma 12ks srub original z peugeot aj bezpecnostne original,akurat nemam na to klucik [upravil dne 29/6/10 martis] Martis:Já mám jen elektrony na léto.Plechy nemám vůbec,jen na rezervě.Jinak škoda no,jsi hodnej:super Citovat
martis Odesláno 8. červenec 2010 Odesláno 8. červenec 2010 ja som mam original elktorny peugeot na zimu a tam su tie original sruby a tie iste sruby mi z elktornov mi pasuju na plechovy disk,pokial je tiez original,ten plechac tam kde ide sruba ma taku ako keby podlozky na tu srubu. Citovat
sefi79 Odesláno 8. červenec 2010 Autor Odesláno 8. červenec 2010 OK.Dík.Plecháč je origo.Zkusím je sehnat.Na tej dovolenke přeci jen ...? Citovat
sefi79 Odesláno 6. srpen 2010 Autor Odesláno 6. srpen 2010 Zdravím všechny.Tak jsem se právě vrátil z té Itálie.Auto jelo super,absolutně žádný problém.Najel jsem celkem cca 3400 km.Spotřeba při rychlosti mezi 110-130km/h,byla 5.4l.Dálnice krásný,skoro všude samá rovina.Akorát v těch alpách pár kopců.I nafta tam na dálnicích byla levnější než u nás.V přepočtu za 29.60kč.Podtrženo-sečteno,pěkná dovolená Citovat
h4wk3y Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 tak gratuluju... a sup zase do pracovniho procesu Citovat
sefi79 Odesláno 6. srpen 2010 Autor Odesláno 6. srpen 2010 No ani mi to nepřipomínej:D.Nejradši bych tam zůstal:super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.