Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny.Prosím o radu na co se nejvíc zaměřit při kontrole před dovolenou.Serváce (dle data koupě:)) 406,2.0hdi,80KW,r.v.06/99,new model,najeto cca 200 000km,jsem koupil před cca 2 měsíci od 83letého vitálního důchodce(měl ho cca 8let).Měnil jsem provozní věci,jako kapaliny,filtry,atd.Rozvody doloženy fakturou.Byl jsem i na diagnostice a byly tam nějaké staré chyby.Po vymazání,startování,prošlápnutí a různém zkoušení to nic nepsalo.Zatím jsem za ty 2 měsíce najel cca 4000km.Auto nekouří,jde pěkně za plynem:)Jediná hláška je:Málo brzdové kapaliny?Ale té je dost.Bylo mi zde na fóru řečeno,že je to stálá chyba.Spínač ruční brzdy.Je to moje první tak dlouhá vzdálenost cca 1600km-jih Itálie.Tak děkuji všem z rady:super Jo a píská při řazení a odlehčení.Asi setrvačník.Ale to by nemělo mít snad nějaký vliv ne??Spojka se dere při zařazení jako o život.....

[upravil dne 28/6/10 sefi79]

Odesláno

když ho máš krátce tak kukni na brzdy (obložení),určitě jsi vymenil náplně (oleje),před výjezdem zkontroluj všechny kapaliny pod kapotou,řemen na altík,nafoukej pneu,natankuj, vem bank.kartu a jeď :papa

Odesláno

presne jak riak ozzy.. pokud te nic netrapy tak jen dodelat ty provozky.. popr. bych asi vymenil palivovy, vzduchovi a pylovi filtr... vzhledem k tomu ze u more je pisek a pokud uz mas ted ty filtry dlouho tak ti je dodelaji.... ja preci jen rad dycham.... a nikdy nevis co tam natankujes tak abys mnel filtr v co nejlepsi kondici....

Ale ot co sem napsal je na zvazenou.. asi bys to delat nemusel... ale ja to udelam nez vyjedu.

Odesláno

Jojo.Právě ta rezerva.Dík,že jsi připomněl.Musím sehnat zatím 4 krátké šrouby,protože tam mám elektrony a na plecháče jsou dlouhý.Kolik za to může někdo chtít??:roll

Odesláno

a mas original plechace? ja zase co mam na zimu original elektrony tak sruby mi presne pasuju aj na plechac.su tam take cudne sruby z dlhou hlavickou na kluc neviem ti to opisat.

skoda ze si az z prahy ja mam doma 12ks srub original z peugeot aj bezpecnostne original,akurat nemam na to klucik :)

[upravil dne 29/6/10 martis]

Odesláno

do italie vyrazim letos taky. pro jistotu kontroluji taky lekarnicku jestli neni prosla a reflexni vestu davam primo k ruce, krome tech veci, ktere uz popsali kuci, pac jiny kraj jiny mrav a policajti jsou svine vsude :) me ceka serizeni rucni brzdy jinak jsem taky vymenil rozvody, filtry, naplne a proveril klimu :super

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: martis

a mas original plechace? ja zase co mam na zimu original elektrony tak sruby mi presne pasuju aj na plechac.su tam take cudne sruby z dlhou hlavickou na kluc neviem ti to opisat.

skoda ze si az z prahy ja mam doma 12ks srub original z peugeot aj bezpecnostne original,akurat nemam na to klucik :)

[upravil dne 29/6/10 martis]

Martis:Já mám jen elektrony na léto.Plechy nemám vůbec,jen na rezervě.Jinak škoda no,jsi hodnej:super

Odesláno

ja som mam original elktorny peugeot na zimu a tam su tie original sruby a tie iste sruby mi z elktornov mi pasuju na plechovy disk,pokial je tiez original,ten plechac tam kde ide sruba ma taku ako keby podlozky na tu srubu.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Zdravím všechny.Tak jsem se právě vrátil z té Itálie.Auto jelo super,absolutně žádný problém.Najel jsem celkem cca 3400 km.Spotřeba při rychlosti mezi 110-130km/h,byla 5.4l.Dálnice krásný,skoro všude samá rovina.Akorát v těch alpách pár kopců.I nafta tam na dálnicích byla levnější než u nás.V přepočtu za 29.60kč.Podtrženo-sečteno,pěkná dovolená:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...