MilanF1 Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Nedávno se mi stala taková blbina. Potřebal jsem něco odvést a vyndal jsem zadní plato s oválama. Jaksi jsem zapomněl, že ho mám venku v noci pršelo, druhý den koukám a repráky plný vody. Nechal jsem to asi týden v suchu, aby to vyschlo. Ovšem po zapojení se mi zdá, že to nehraje jako dříve. Takže dotaz na někoho znalého, stane se reprákům něco, když se namočí? Citovat
h4wk3y Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 predpokladam, ze jsou v haji ty membrany.... vetsinou jsou autorepraky vlhkuodolne, ale kdyz v nich stala voda, tak jsou asi v haji... Citovat
MilanF1 Odesláno 23. červen 2010 Autor Odesláno 23. červen 2010 Tak ani hrajou ... a pršelo na ně ze spoda, voda hlavně stála v tom gumovém závěsu. Repráky samozřejmě nemám papírový, je to snad polypropylen či co. Citovat
peugeot09 Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Pokud je to tak, tak by to vůbec nemělo vadit. Pořádně je vysuš fénem a uvidíš. Pokud se vlhkost dostane na papírovou membránu, tak je jasné, že je problém, ale polypropylen, guma, hliník či kapton, měď...to všechno jsou materiály které jsou více či méně vodou netečné. Citovat
Benžík Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Polypropylenovym by se nic stat nemuselo, gumovymu zavesu taky ne. Pokud v nich nechrapti, nic jim byt nemusi. Citovat
MilanF1 Odesláno 23. červen 2010 Autor Odesláno 23. červen 2010 Tak snad jsou OK. Mně přijde, že přední mi hrají lépe (16,5 cm a stály na aukru asi 250 Kč, ovály mě před dvěma lety stály 1500 Kč - u Conrada). Možná to bude tím, že ty přední mám napojené napřímo, bez těch peugeot konektorů ... zadní mám přes tu jejich praktickou otočnou zásuvku a ty žlutý konektory. Opravdu by zvuku hodně pomohlo, kdybych tam natáhl silnější měď a napřímo? Plus prosím ještě o radu, jak plato rychle odpojit, když ho budu chtít vyjmout. Napadá mě jedině čokoláda ... ale ta peugoet šroubovice byla OK. PS: Rádio mám Pioneer 4x40W, sice 10 let starý, ale vyšší třídy - velký vyklápěcí display. Citovat
MilanF1 Odesláno 23. červen 2010 Autor Odesláno 23. červen 2010 A ještě se na něco zeptám, trochu z jiného soudku. Mám doma měnič na CD (samozřejmě pioneer, aby to bylo kompatibilní s rádiem), ale nevím, kudy k měnu přivést štávu. Od pojistkovky, nebo přímo od baterky (ale kudy natáhnout kabel do kabiny)? Jo mám ještě malej sub pioneer, takovou želvu pod sedačku - šlo by to taky přes pojistkovku v autě? Citovat
peugeot09 Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Koaxy přes externí zesilovač s nikterak drastickým výkonem by přes pojistkovku rozhodně napojit šly, ale sub tam opravdu nedávej. Když nenajdeš průchodku (jako že asi určitě nenajdeš) tak stačí vrtačka, jenom u svýho hádéíčka budeš muset nejspíš sundavat nasávání vzduchu, kryt motoru, nebo co to tam všechno je (teď nevím z hlavy). U první otázky sis v podstatě odpověděl sám, k tomu vlastně není co dodat. Napojené ovály bez externího zesilovače, které využívají veškerý objem kufru...už několikrát jsem psal, že je to naprostá zhovadilost a vzhledem ke kvalitám a výstupnímu odporu koncového stupně to prostě přes rádio nebude NIKDY hrát nijak extra, to jen pár lidí si myslí, že jim to hraje dobře, ale ve skutečnosti jsou spokojeni, protože dosud neslyšeli pořádný zvuk. Sehnat bych si externí zesilovač jak na přední, tak na zadní reproduktory, už jsem osobně v několika případech vyzkoušel, že není potřeba mít v autě subwoofer. Stačí pouze opravdu dobrý externí zesilovač a adekvátně kvalitní ovály. Pak si na \"želvu\" pod sedačkou ani nevzpomeneš. Stejně je to ale celý blbě. [upravil dne 23/6/10 peugeot09] Citovat
MilanF1 Odesláno 23. červen 2010 Autor Odesláno 23. červen 2010 Trochu odpovídáš na něco jiného. Jde přes pojistkovku zapojit měnič na CD? Ten by mít velký odběr neměl. Co se týče oválů, tak ty jsem měl v P309 s novými kabely a na rádio Clarion 4x30W (15 let starý) a hrálo to dobře - lépe než nyní. Výrobce oválů uvádí sinusové zatížení 120W a max 300W (Mivoc) ... je jasné, že ten ponteciál jenom rádiem nevyužiju (pokud ty waty jsou pravdivé). Asi si dám prostě práci a natáhnu si alespon lepší kábel k těm oválům a napřímo, to bude pakárna ... hlavě jsem zvědav, jak se dostanu k rádiu ... u P309 to bylo v pohodě, vyhodil jsem boční kryt a rádio bylo dole, lišty vyskákaly skoro samy Citovat
MilanF1 Odesláno 23. červen 2010 Autor Odesláno 23. červen 2010 Jo ještě taková blbina ... řezat plato se mi nechtělo, tak jsem repráky přidělal zespoda na plato ... to jsem asi zvuku moc nepřidal, když to hraje přes tu původní plastovou mřížku a nesedí to pořádně na platu /příšroubováno na fest šroubky/. Citovat
peugeot09 Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Měnič si tam klidně zapoj. Těch bajvoko 10-15W nevadí ničemu. K ostatnímu se vyjadřovat nebudu, zbytečně bych tu ztrácel čas. Citovat
MilanF1 Odesláno 23. červen 2010 Autor Odesláno 23. červen 2010 OK, chápu, že to jsou blbiny z tvýho pohledu. Zatím tam zkusím natáhnout lepší káble a uvidíme, co to udělá. Pokud zbydou nějaké peníze, jako že nezbydou , tak bych se kouknul po nějaké zesíku. Citovat
MilanF1 Odesláno 28. červen 2010 Autor Odesláno 28. červen 2010 Káble nataženy, je to asi trojka nebo čtyřka, hraje to mnohem lépe. Trochu jsem se nudil, tak jsem tam zapojil i CD měnič. Napájení jsem vytáhl za ISO konektorem od rádia, byl tam volnej fous. Takže jsem nemusel hledat, která pojistka je v pojistkovce volná. Jenom by trochu problém najít kostru, nakonec je pod zadníma sedačkama. Už jsem s hudbou spokojen Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.