mmmb Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Ahoj, nemám bočníky, ani MUX verzi kde by to šlo aktivivat. Už sem si jendou vybil baterku. Chtel jsem jen dát jeno relátko na potkávašky a bylo by hotovo. Ale prý musí jako denní světla svítít i obrysovky, nechápu proč? Zezadu stejně nejde vidět jestli náš denní světla a nemají ti obrysovky svítit, nebo máš normální a mají svítit. Potřeboval bych poradit se zapojením a jaké jsou vhodnější součástky. Citovat
mmmb Odesláno 21. červen 2010 Autor Odesláno 21. červen 2010 tyk by vypadalo jen zalínání potávaček. utáhne to relé ten tenký drátek \"+\" z diagnostické zásuvky? Nebo jaké má relé požadavky? Citovat
mmmb Odesláno 21. červen 2010 Autor Odesláno 21. červen 2010 alternátor + zapnuté když alt. dobíjí [upravil dne 31.8.2010 mmmb] Citovat
mmmb Odesláno 21. červen 2010 Autor Odesláno 21. červen 2010 ještě mě napadlo přes 4 rele - jsem amater, tak nevím jak jinak to udělat. chci aby po nastartování se spustili dle vyhlášky parkovací a potkávací, alr nechci aby se stlumilo podsvícení hodin a radia. když zapnu páčkou tak chci aby vše fungovalo jako doposud. z F18 pojistky jde šťáva i do ocvětlení SPZ což by asi nevadilo? co? no a popelník osvětlený ve dne nepotřebuju. nevím jak by zvládal to ovládání relátek ten tenký drátek z diagnostické zásuvky kde je po startu +14, při zaplém zapalování 0,8V. Kablik 1074 viz výše. Nebo kde vzít to + z alternátoru? Citovat
mmmb Odesláno 21. červen 2010 Autor Odesláno 21. červen 2010 nebo kdyby ten drátek zvládl jen jedno relé, tak by to mohlo vypadat takto, ale ještě přidat diodu a ostatní relé napájet z obrysovek Teď mě ještě napadlo, že k té páčce by nemuselo být relé, ale stačila by dioda ať tam nejde proud při atomatickém zapnutí. Ale vůbec nevím co je lepší zapojení, jestli by se to moc hřálo, nebo by tam byly velké ztráty... prosím poraďte jak to udělat co nejlépe. [upravil dne 21.6.2010 mmmb] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.