shwaara Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Ahoj, stala se mi taková nemilá věc. Auto už má něco naběhané a volant byl ve své horní části trochu ošoupaný (neviděl jsem snad 607, která by měla pěkný volant). Protože jsem trochu pracoval a něměl jsem si kde umýt ruce, jel jsem domů s ne úplně čistými rukami a po příjezdu jsem volant utřel vhlkým hadrem. Bohužel, místo, kde byl volant lehce ošoupaný se rázem proměnilo na místo, kde je volant dost jetý Nevím, čím to je, ale vlhký hadr mu prostě nesvědčil. Pamatuju si, že si tu kdysi někdo nechával znovu obšít volant a výsledek byl moc pěkný (ale asi ne na 607). Bylo to někde v BA, tuším. Máte někdo nějaké tipy, ideálně úspěšně vyzkoušené? Cena a doba? Chápejte, nemám dva volanty, takže bych to potřeboval mít hotové ideálně tak za 2h s tím, že volant sami odmontují, namontují, nebude mě pak zlobit airbag a vyjde to celé bratru na 2.000Kč Citovat
funthomas Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 tiez som nad tym rozmyslal, ale nakoniec som tam supol taky ten hotovy potah, co sa bezne predava v tescu alebo v predajniach moto potrieb (sice dost dlho som hladal tu spravnu kombinaciu: cierna s pseudo-drevenou imitaciou), cena cca 15e samozrejme kvalitne obsity volant to nenahradi, takze pokial mas dost €€€ tak skus pohladat dobreho autocalunika, ja som nasiel v BA toto: http://www.attractive.sk/sk/interier.html a ked to budes mat hotove tak nezabudni publikovat fotky, urcite sa na to radi pozrieme ako to vyzera :o Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 65E je ještě přijatelná cena, kdyby to vyšlo do 2500 Kč, byl bych spokojený. Díky za link. Mám ale podezření, že tyhle společnosti volant nedemontují a znovu nenamontují Ale všimli jste si, že ačkoli zbytek auta může být super, tak volant je u 607 vždy jetý? A to ani nemusí mít tolik najeto.. Citovat
funthomas Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 kukni ich cennik, maju tam aj montaz/demontaz za demontáž a montáž dielov účtujeme: volant: -9.90 € radiaca páka -3.30 € ručná brzda -3.30 € a tu je link priamo na volanty http://www.attractive.sk/male_banerky/volantyflash.swf [upravil dne 15/6/10 funthomas] Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Je otázkou, jestli se víc nevyplatí sehnat někde zánovní jiný. Ale pěkný origo volant na old model bude asi problém. Tady je new za 1800, ale vypadá to na new model: http://www.autoviva.cz/priloha-dily/20090316101144 Citovat
Y2K Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Asi si myslel mna Ja to mam na 406 coupe a som nad mieru spokojny... Ale bolo to cez kamosa takze mozem sa jedine popytat, nemam nejaky kontak, trvalo to 1 den ale aj s cestou a cena 90 E Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Aha, super, nevšiml jsem si, díky! Citovat
Y2K Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Za malo Podla mna lepsie ako original, mohol som si vybrat aku kozu a aku nit, takze podla predstav Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Přesně tak, myslel jsem Tebe :-)) Poptej se mi pls, sice by 65E bylo příjemnějších než 90E, ale uvidíme. 1 den je docela dost, ale třeba to taky nějak vymyslím. Když by byla cena dobrá, nechal bych rovnou ošít i řadičku (holt manuál v praze). Jinak koukám, že máš taky tečkovanou kůži na boku - vypadá to fakt dobře. Citovat
Y2K Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 JJ...naboku som dal perforovanu a inak hladku...fakt s to podarilo Tak sa ho spytam ze ci je to este aktualne Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Když to tak vezmu, tak plno autočalouníků je i v Praze a okolí, což by pro mě bylo lepší, protože bych se bez auta den - dva klidně obešel. Ale na ně mi chybí pozitivní reference. Nechápu, že je pro ně takový problém nechat si udělat webovky a dát tam fotky své práce. A pokud je už někdo má, dělá veterány. To je pak těžký.. Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Třeba tady některé volanty vypadají dobře, ale jiné mojí dost velký šev, což origo volant nemá. http://www.autocalounictvi-horacek.wz.cz/Volanty-airbagy-%C5%99adic%C3%AD%20p%C3%A1ky/index.htm Dobře vypadá tohle: http://www.roudnicky.cz/podstranky/R_volanty09.htm Citovat
Budhas Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Jako jsou to nádherný prácičky...akorát nevím, co se ti na tom zdá velký šev..??Mě se to takhle líbí.....jo a mimochodem, docela ses trefil, já si dal takovej pěknej semišovej potah na volant s barvou interiéru a spokojenost...je tlustčí a líp mi sedne do ruky... Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 tim velkym svem jsem myslel ukonceni obsiti v dolni casti volantu. tam, kde se pruh spoji, vznikne takovy tlusti krouzek okolo volantu. nektere volanty na obrazku to maji, nektere ne. jak jsem posilal ten link tady z prahy, tak si rekli o 3000 za volant + 700 za radicku + 200 za demontaz volantu. to je docela palka, asi jsem v mailu s zadosti o kalkulaci nemel pouzit slova kvalitne, 607 Citovat
P607Olda Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Zkusil jsi ho vyčistit jarovou vodou? Mám zkušenost, že nános špíny časem není vidět, je hladký, ale jak ho namočíš, tak začne dělat šupinky a vypadá to hrozně. Jinak není důvod, aby vlhký hadr poškodil volant. [upravil dne 15.6.2010 P607Olda] Citovat
P607Olda Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Pokud to nepomůže, zkus ještě vosk na kůži, anebo dokonce bezbarvý vosk na boty. [upravil dne 15.6.2010 P607Olda] Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Hm, už asi nemám co zkazit Připisoval jsem to tomu, že se sešoupala svrchní lesklá vrstva a materiál podní zafungoval jako houba. Když jsem to lehounce přejel vlhkým hadrem, bylo vidět, jak se do toho vlhkost vpíjí. Ale zkusím to zítra trochu potrápit.. Citovat
shwaara Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Tak mi odepsali z toho linku v Bratislavě a udělali na mě dobrý dojem: Já psal jim: Dobrý den, rád bych si nechal kvalitně ‚znovuobšít‘ věnec volantu na svém voze a dostal jsem doporučení na Vaši společnost. Prosím o cenovou kalkulaci, na kolik by vyšlo znovuobšití věnce volantu na P607 old, nekvalitní foto posílám v příloze. Věnec se skládá z kůže o dvou různých vzorech, tak nevím, zda bych se vešel do 65E za obšití + 10E za demontáž + montáž. To samé bych potřeboval u řadicí páky, kde je obyčejná kůže rozdělená na čtvrtiny obvodu páky. Kolik času taková operace zabere? Chtěl bych samozřejmě, aby výsledek byl k nerozeznání od originálu. Děkuji. S pozdravem JS Oni mně: Dobrý večer. Do ceny za volant 65€ za obšitie a 10 € za demontáž a montaž platí aj pri takej kombinacii. Ak je volant a manžeta tak to trvá 7.hodin. S výsledkom budete určite spokojny. Na termíne sa treba vopred dohodnut. S pozdravom Zuzana Vargova Citovat
Benžík Odesláno 19. červen 2010 Odesláno 19. červen 2010 Dneska a včera jsem se trápil s timhle, kdybych věděl jak blbě to půjde, nedělal bych to. Doufam, že mi to nikdo nedá do lidskýho nevkusu. Můžete poradit, jak to ještě vylepšit. Je to z 406 old. Musel jsem to udělat ze tří kusů kůže, protože jsem neměl dost velkej kus na celej volant. [upravil dne 19/6/10 Benžík] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.