Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, stala se mi taková nemilá věc. Auto už má něco naběhané a volant byl ve své horní části trochu ošoupaný (neviděl jsem snad 607, která by měla pěkný volant). Protože jsem trochu pracoval a něměl jsem si kde umýt ruce, jel jsem domů s ne úplně čistými rukami a po příjezdu jsem volant utřel vhlkým hadrem.

Bohužel, místo, kde byl volant lehce ošoupaný se rázem proměnilo na místo, kde je volant dost jetý :( Nevím, čím to je, ale vlhký hadr mu prostě nesvědčil.

Pamatuju si, že si tu kdysi někdo nechával znovu obšít volant a výsledek byl moc pěkný (ale asi ne na 607). Bylo to někde v BA, tuším. Máte někdo nějaké tipy, ideálně úspěšně vyzkoušené? Cena a doba? Chápejte, nemám dva volanty, takže bych to potřeboval mít hotové ideálně tak za 2h s tím, že volant sami odmontují, namontují, nebude mě pak zlobit airbag a vyjde to celé bratru na 2.000Kč :)

Odesláno

tiez som nad tym rozmyslal, ale nakoniec som tam supol taky ten hotovy potah, co sa bezne predava v tescu alebo v predajniach moto potrieb (sice dost dlho som hladal tu spravnu kombinaciu: cierna s pseudo-drevenou imitaciou), cena cca 15e

samozrejme kvalitne obsity volant to nenahradi, takze pokial mas dost €€€ tak skus pohladat dobreho autocalunika, ja som nasiel v BA toto:

http://www.attractive.sk/sk/interier.html

a ked to budes mat hotove tak nezabudni publikovat fotky, urcite sa na to radi pozrieme ako to vyzera :o:o

Odesláno

65E je ještě přijatelná cena, kdyby to vyšlo do 2500 Kč, byl bych spokojený. Díky za link. Mám ale podezření, že tyhle společnosti volant nedemontují a znovu nenamontují :(

Ale všimli jste si, že ačkoli zbytek auta může být super, tak volant je u 607 vždy jetý? A to ani nemusí mít tolik najeto..

Odesláno

Asi si myslel mna ;)

Ja to mam na 406 coupe a som nad mieru spokojny...

Ale bolo to cez kamosa takze mozem sa jedine popytat, nemam nejaky kontak, trvalo to 1 den ale aj s cestou a cena 90 E ;)

Odesláno

Přesně tak, myslel jsem Tebe :-)) Poptej se mi pls, sice by 65E bylo příjemnějších než 90E, ale uvidíme. 1 den je docela dost, ale třeba to taky nějak vymyslím. Když by byla cena dobrá, nechal bych rovnou ošít i řadičku (holt manuál v praze).

Jinak koukám, že máš taky tečkovanou kůži na boku - vypadá to fakt dobře.

Odesláno

Když to tak vezmu, tak plno autočalouníků je i v Praze a okolí, což by pro mě bylo lepší, protože bych se bez auta den - dva klidně obešel. Ale na ně mi chybí pozitivní reference. Nechápu, že je pro ně takový problém nechat si udělat webovky a dát tam fotky své práce. A pokud je už někdo má, dělá veterány. To je pak těžký..

Odesláno

Jako jsou to nádherný prácičky...akorát nevím, co se ti na tom zdá velký šev..??Mě se to takhle líbí.....jo a mimochodem, docela ses trefil, já si dal takovej pěknej semišovej potah na volant s barvou interiéru a spokojenost...je tlustčí a líp mi sedne do ruky... :mrk

Odesláno

tim velkym svem jsem myslel ukonceni obsiti v dolni casti volantu. tam, kde se pruh spoji, vznikne takovy tlusti krouzek okolo volantu. nektere volanty na obrazku to maji, nektere ne. jak jsem posilal ten link tady z prahy, tak si rekli o 3000 za volant + 700 za radicku + 200 za demontaz volantu. to je docela palka, asi jsem v mailu s zadosti o kalkulaci nemel pouzit slova kvalitne, 607 :)

Odesláno

Zkusil jsi ho vyčistit jarovou vodou? Mám zkušenost, že nános špíny časem není vidět, je hladký, ale jak ho namočíš, tak začne dělat šupinky a vypadá to hrozně. Jinak není důvod, aby vlhký hadr poškodil volant.

[upravil dne 15.6.2010 P607Olda]

Odesláno

Hm, už asi nemám co zkazit :) Připisoval jsem to tomu, že se sešoupala svrchní lesklá vrstva a materiál podní zafungoval jako houba. Když jsem to lehounce přejel vlhkým hadrem, bylo vidět, jak se do toho vlhkost vpíjí. Ale zkusím to zítra trochu potrápit..

Odesláno

Tak mi odepsali z toho linku v Bratislavě a udělali na mě dobrý dojem:

Já psal jim:

Dobrý den, rád bych si nechal kvalitně ‚znovuobšít‘ věnec volantu na svém voze a dostal jsem doporučení na Vaši společnost. Prosím o cenovou kalkulaci, na kolik by vyšlo znovuobšití věnce volantu na P607 old, nekvalitní foto posílám v příloze. Věnec se skládá z kůže o dvou různých vzorech, tak nevím, zda bych se vešel do 65E za obšití + 10E za demontáž + montáž. To samé bych potřeboval u řadicí páky, kde je obyčejná kůže rozdělená na čtvrtiny obvodu páky. Kolik času taková operace zabere? Chtěl bych samozřejmě, aby výsledek byl k nerozeznání od originálu. Děkuji. S pozdravem JS

Oni mně:

Dobrý večer. Do ceny za volant 65€ za obšitie a 10 € za demontáž a montaž platí aj pri takej kombinacii. Ak je volant a manžeta tak to trvá 7.hodin. S výsledkom budete určite spokojny. Na termíne sa treba vopred dohodnut. S pozdravom Zuzana Vargova

Odesláno

Dneska a včera jsem se trápil s timhle, kdybych věděl jak blbě to půjde, nedělal bych to. Doufam, že mi to nikdo nedá do lidskýho nevkusu. Můžete poradit, jak to ještě vylepšit. Je to z 406 old. Musel jsem to udělat ze tří kusů kůže, protože jsem neměl dost velkej kus na celej volant.

[upravil dne 19/6/10 Benžík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...