Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

mam problem s padanim nafty na mym mazlikovi (P309, rv 91, 1905ccm, 47kW, cerp. BOSCH - jezdim na 1/3 nafta, 2/3 RO)....

Kdyz nastartuji po stani, tak po ujeti 50 - 100 metru prestane motor tahnout a pak chcipne... Musim ho cca 15 - 30 s tocit (v zavislosti na tom, jak dlouho stojim), nez naplno chytne - pote uz vse jde jak ma!

Oprava 1)

Nejdriv jsem si myslel, ze by za to mohl naftovy filtr - vymenil jsem ho, zalil, a pak uz jsem neodjel (i kdyz jsem tam naftu pumpoval) - musel jsem tam dolit plnou, pro jistotu jsem dal uplne komplet jiny filtr (z auta co mam na dily) a profouknul naftu az k cerpadlu pres hadicku v nadrzi...

Pak se na chvili zdalo, ze je problem vyresen, ale zaclo to po ujeti cca 200 - 300 km delat znova...

Oprava 2)

Vsiml jsem si, ze na cerpadle, jak je pripojen plyn trosku uchcava nafta - vymena O- krouzku v cerpadle- nafta jiz netece, ale zavzdusnuje se porad....

Pod autem nikdy nebyla zadna louzicka (max obcas kapne olej - jinak nic), takze me uz nenapada, cim by to mohlo byt... Poradite nekdo na co se zamerit / co zkontrolovat?

Odesláno

kedže je vzduch redší ako nafta tak si ho prisaje namiesto nafty.

jednou možnosťou je že ti nedržia ventilky vo filtri na tej pumpičke.

ja som to riešil balonikom na doťahovanie nafty stal ma asi 250 sk a potom som mal pokoj. nasiel som aj netesnost a to tak že som fukal vzduch do hadičky ktora išla od nádrže k čerpadlu

• O 10 let později...
Odesláno

Auto už nemám, ale problém byl způsobený tím, že se v nádrži tvořil podtlak, tzn. předpokládám, že se nějakým způsobem ucpala hadička, která má vyrovnávat tlak vzduchu mezi nádrží a okolním prostředím - proto dotankování na chvíli pomohlo... Zjistil jsem to tak, že jsem otevřel nádrž a bylo slyšet pšouknutí, jak se tlak vyrovnal - od té doby jsem jezdil s pootevřenou nádrží a vše šlapalo. Co si tak pamatuju, tak mi to oddělalo těsnění na dvou naftových filtrech... Tak kdybyste někdo řešil podobný problém 🙂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...