Přejít na obsah

burt.burt

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1996

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Ceske Budejovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

burt.burt's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. INFO: Problém je zřejmě i se studeným motorem - dnes jsem po nastartování popojel cca 200m ke křižovatce, kde mi to zdechlo, a už jsem nenatočil - netrápil jsem ho teda moc, vzhledem k tomu, že tam byl kopeček, tak jsem ho z něj pustil a naštěstí pokračoval v jízdě Zkusím to pročistit / vyměnit a uvidíme... Auto jsem koupil za pár korun, prakticky za cenu zánovních zimáků, co na něm byly, takže investovat nějaký peníze mimo samodomo opravy se mi nechce (dílů na zkoušení je dost ze starších aut - ostatně i on by měl sloužit jako dárce naší Peugeot flotile) - na druhou stranu odepsat ho hned mi přišlo škoda - má rok a půl STK, vypadá i po těch letech vcelku pěkně a nebýt těch problémů se startem, tak bych s ním byl na cestování z a do práce maximálně spokojenej ... Benzín pořeším pak, když čištění / výměna nepomůže... Jinak dík moc za tipy - každopádně budu informovat, jak pokračuju
  2. No, řeknu to takhle, ten benzín, co tam je už má nejlepší léta za sebou - asi ho vyndám ven a dám novej. Každopádně i na benzín se dá jet / startovat, i když to startuje / jede trochu hůř. Ale problém se startem za tepla platí pro obě dvě paliva (jak benzín, tak lpg)
  3. burt.burt

    P309 - Padajici nafta

    Auto už nemám, ale problém byl způsobený tím, že se v nádrži tvořil podtlak, tzn. předpokládám, že se nějakým způsobem ucpala hadička, která má vyrovnávat tlak vzduchu mezi nádrží a okolním prostředím - proto dotankování na chvíli pomohlo... Zjistil jsem to tak, že jsem otevřel nádrž a bylo slyšet pšouknutí, jak se tlak vyrovnal - od té doby jsem jezdil s pootevřenou nádrží a vše šlapalo. Co si tak pamatuju, tak mi to oddělalo těsnění na dvou naftových filtrech... Tak kdybyste někdo řešil podobný problém
  4. Ahoj, prosím o pomoc. mám problém s dědečkem Peugeotem 406 (benzin/plyn 1.8 LFY). Auto mám cca 14 dní a mám problémy s volnoběhem, ale hlavně se startováním. Auto startuje rovnou na LPG, ale musím mu trochu pomoct plynem (pán, od kterýho ho mám jinak nestartoval). Pokud se rozjedu a jedu, tak auto jede (občas studené na plyn na půl vteřiny cukne, rozsvítí oranžovou kontrolku zhasne, a jede dál). Studené auto má tendenci nedržet volnoběh, než se komplet zahřeje, pak celkem drží, ale taky trochu kolísá a má tendenci zdechat (mám zkusit dát víc LPG na reduktoru?). Jinak auto jede normálně, jde krásně za plynem. Předchozí by mi až tak nevadilo, ale co mě nejvíc točí, když jedu cca 40 km do práce, zastavím, chcípnu ho, tak z 90% už nenastartuju, motor točí a prostě nechytne (takhle bych mohl točit do doby, než vybiju baterku). Když pak jedu z práce zpátky (po 8 hodinách stání), auto nastartuje prakticky okamžitě. Ještě než jsem tenhle problém zpozoroval, tak jsem zůstal na LPG stanici, kde mě museli roztlačit, ale auto po roztlačení hned jelo. (vím, že se roztlačovat nemá, ale než shánět někde odtah, který stojí víc než auto?). Takhle je prakticky nemožné se na auto spolehnout a bojím se, že mi někde chcípne a já tam zůstanu. Pokud jedu kratší trasu, cca 10 km, tak je vše ok, taky startuju rovnou na LPG a když je lehce zahřátý na volnoběh drží po nastartování lépe. Nevím, jestli se jedná o jeden problém, nebo více oddělených, ale snažím se postupně zkoušet to, co jsem našel zde na fóru... (Bohužel nemám diagnostiku) CO JSEM ZKUSIL: Nápady: 1) Svíčky - svíčky byly marný, vyměnil jsem je za stejné BOSCH FR6DC, odtrh nastaven 0,7mm - NEPOMOHLO 2) Zapalovací lišta byla prý měněná (věřím tomu, je jak nová) - zkontroloval jsem na poškození a kontakty, zdá se ok - můžu si půjčit od kamaráda na zkoušku jinou, ale myslím, že to tím nebude... 3) Zelené čidlo teploty - proměřil jsem Ohmy plus minus sedí (nalezeno na fóru) dle teploty a i krásně klesá, když chladne - prostříknut konektor kontaktolem - NEPOMOHLO 4) Kontrola ukostření (u světla a u motoru) - pročištěno - propípáno - NEPOMOHLO 5) Kontrola autobaterie (dává 12,96V, kapacitně ok), póly pročištěny - NEPOMOHLO 6) Kontrola imobilizéru - je tam klávesnice, byla odpojená, v kroužku startéru není čidlo imo, tzn. není ani v klíčku - ASI OK 7) Kontrola startéru (zdá se, že točí jak má) - nevyndaval jsem zatím - pokud bych jej měl vyndat, tak co zkontrolovat? Připomínám, že normálně točí 8 ) Dál už mě napadá jen kontrola krokového motoru - lze proměřit nebo můžu jen vyčistit a modlit se? 9) Případně kontrola MAP senzoru - lze nějak proměřit? 10) Přerušená / nalomená kabeláž - asi to nejhorší k diagnostice. Nebo máte někdo nějaký jiný nápad, který tu nepadl, případně jsem ho na fóru nenašel? Auto: PEUGEOT 406 SEDAN Motor: 1.8 16 V 81 kW - LFY RV: 1996 Palivo: benzin / LPG (LPG je do sání - je tam LOVATO reduktor, nádrž, multiventil, elmagnety a to je vše)
  5. Ahoj, slo by poslat fotky rozborky, at vim do ceho jdu ? Dik
  6. Zdravim, mam problem s padanim nafty na mym mazlikovi (P309, rv 91, 1905ccm, 47kW, cerp. BOSCH - jezdim na 1/3 nafta, 2/3 RO).... Kdyz nastartuji po stani, tak po ujeti 50 - 100 metru prestane motor tahnout a pak chcipne... Musim ho cca 15 - 30 s tocit (v zavislosti na tom, jak dlouho stojim), nez naplno chytne - pote uz vse jde jak ma! Oprava 1) Nejdriv jsem si myslel, ze by za to mohl naftovy filtr - vymenil jsem ho, zalil, a pak uz jsem neodjel (i kdyz jsem tam naftu pumpoval) - musel jsem tam dolit plnou, pro jistotu jsem dal uplne komplet jiny filtr (z auta co mam na dily) a profouknul naftu az k cerpadlu pres hadicku v nadrzi... Pak se na chvili zdalo, ze je problem vyresen, ale zaclo to po ujeti cca 200 - 300 km delat znova... Oprava 2) Vsiml jsem si, ze na cerpadle, jak je pripojen plyn trosku uchcava nafta - vymena O- krouzku v cerpadle- nafta jiz netece, ale zavzdusnuje se porad.... Pod autem nikdy nebyla zadna louzicka (max obcas kapne olej - jinak nic), takze me uz nenapada, cim by to mohlo byt... Poradite nekdo na co se zamerit / co zkontrolovat?
×
×
  • Vytvořit...