Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar mam problem prestal mi jit tachometr. Sundal jsem pristrojovku a zjistil ze tachometr je v poradku nejede ten nahon, nevite nekdo v cem by mohl bejt problem? Resp jak ho odstranit?

Mam peugeot 205 1,8D rok 1985

Odesláno

Možná skouknout ještě jak to vypadá na převodovce. Stačí vytáhnout z převodovky s ozubeným kolečkem náhonu, promáznout bowden a trošku povytáhnout směrem k přístrojovce aby ho chytnula oska mechanizmu rychloměru.

Jináč mně nic chytřejšího nenapadá ...

Za těchto okolností bx to mělo fungovat.

Odesláno

... nebo je to pretrzene. Ale to jenom teoretizuju.

Menil jsem to ted nedavno, a nesel mi taky hned na poprve. Bowden mi nezapadl presne do toho ctyrhranu ozubeneho kolecka na diferaku. Chvili mi to trvalo, delas to naslepo. Sak uvidis, je to pekna jebacka. :mad: Vyndej ho zespodu (je tam gumovej kolicek, ten vytahni) a zkus protocit ten bovden rukou. At ti nekdo rekne jestli se rucicka tachace hejbe. Novej stoji cca 300-400 Kc.

Odesláno

Super dik za info.

Je to v tej prevodovce nejak pridelany nebo jen zasunuty? Zkousel jsem to rukou vytahnout a moc to neslo, no ale zas moc jsem netahal nechtel jsem zaspinit hadry :D

Odesláno

Několikrát sem už náhon z motoru vyndaval abych ho pořádně promazal neb občas nepříjemně chrastil. Naštěstí se mi ho nepodařilo při ohýbání zlomit abych do bodenu mohl nalít olej a točil a točil.. az se dostal co možná nejdál. Tlačit ho tam druhým koncem -od palubovky- to nešlo, jde to ještě hůř demontovat.

Jinak jak říká dtyrkas: vytáhni ten gumovej kolík co je napříč a pak se pokus celý náhon nějak vysoukat směrem ven :)

Odesláno

.. na strane prevodovky - proste za to poradne zatahni (pridelany to neni, jen nasunuty), neboj se ;)

Odesláno

Takze diky fsem za rady:)

Tak mam provizorne opraveno.

1) vyndal jsem bovden z prevodovky a vyjela na me ta osicka ci jak se tomu nadava hnedle ven. Diagnostikovali jsme to jako pretrzeny, na jedny strane ctyr hran co de do prevodovky na druhe nic.

2)Objednal jsem novy dil, cena 330kc

3)Zjistil jsem ze to lanko co jsem vyndal ze stareho bovdenu je stejne dlouhe jako novej bovden takze jsem zacal mit pocit ze to neni zlomene.

4) Demontaz z palubky trifka, jen par sroubku.

5) Zkusil jsem zpet nasunout stare lanko a silou ho tam narazit a ouha slo to dost dobre nahon opet funkcni.

6) Montaz stareho lanka zpet, zkusebni jizda, bez problemu.

Takze ted mam novej nahon ve skrini a starej funkcni v aute zkusim to projet na nakej delsi trase a uvidim.

Proste to jen vypadlo z ty plastovy casti co je na konci bovdenu a strka se do pristrojovky. No za 330 kdo by to nebral ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...