Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

antipolution fault, 2.0 benzin 2002, v zatacce, zustala svitit kontrolka motoru

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, neska se mi v zatacce rozvitila kontrolka motoru, a pocitac napsal antipolution fault, dojel sem na nejblizsi benzinu, kontrola oleje, jediny co me pri ty zatacce a naklonu auta napadlo, bylo to na spodni rysce, dolil sem litr, je to cca v pulce, hlaska stale problikne pri startovani, a sviti kontrolka motoru. netusite nekdo prosim zda to ma zmiznut samo, nebo je to potreba smazat?

je to novy model, pri otoceni kolicku na 1 pred startovanim ukazžuje ty ctverecky kolik je oleje, je to cca v pulce.

Odesláno

Ak sa zavada odstranila, tak po 5tom nastartovani a absencii tejto zavady to zmizne same. Ak to chces prec hned, tak diag, staci aj ELM 327.

Ale, ak zavada pretrvava tak samo to nezmizne a po zmazani chyby sa to po par km znova rozsvieti.

No pochybujem ze tuto hlasku ti sposobil olej, je to velke mnozstvo emisii vo vyfukovych plynoch. Moze to sposobovat milion veci, takze tazko poradit co to je u teba.

Odesláno

v současnosti řešim stejnej problém u 2.2benzinu,byl jsem na diagnostice a v mým případě je to údajně vadnej snímač plynovýho pedálu...

Odesláno

ONO není moc pochybná...jsou i pochybnější :-) Na druhou stranu už prosákly nějaké nestrovnalosti jako: v Dolních Měcholupech prodávala 19. února benzin Natural 95 s příměsí nafty...příjde se na to ale z důvodu, že jsou začleněny do systému řízení kvality. To všechny benzínky říci nemohou a např Shell Hradec v tomto systému není (za kvalitu si u Shell zodpovídá každý koncesionář sám). Ono s kvalitou je to prostě v ČR na pováženou. Tvůj motor není zas až tak náchylný a tak i když to mohlo být tím, tak si spíš myslím že to bude dlouhodobějším zanášením systému paliva!

Odesláno
:( no smazal sem to i podruhe, a v pondeli jdu na vycisteni co mechanik zvladne, ale obavam se ze druha tryska bude muset nekam kde maj cisticku nakou tu specialni.
Odesláno

Není ta hláška \"secondary air injection failed\"- porucha čerpadla sekundárního vzduchu? Tomu by odpovídalo číslo kódu protože všechny chyby týkající se emisí (antipolution fault) mají kód 4--. V tom případě se nejedná o vstřikovače paliva ale o čerpadlo které vhání vzduch do výfuku, to je systém na snižování emisí podobně jako EGR.

Odesláno

Taky jsem měl vadný snímač plynového pedálu. Při plném plynu mi občas auto silně škublo. Občas se hláška sama zmazala a při škubnutí se opět rozsvítila. Po výměně snímače už několik tisíc km klid ;)

Odesláno

Fosil: diky za napad, kouknem na to v pondeli, moc dik.

shwara: me to blbne jen dyz mam nizky otacky, jednou do zatacky, a pak pri opravdu veelmi klidnem rozjezdu na krizovatce, opravdi na 1200 otacek, proste rad jezdim pomalu no ...

Odesláno

no takle, me to uz dloooho, cca rok a pul dela to, ze pri nastartovani studeneho motoru to pri jakemkoli prvnim slapnuti na plyn chce chcipnout, takze nastartuju, necham cca 3 - 5 min bezet na volnobeh aby se to ohralo, pak proslapnu na 3 - 4 tis otacek, a dobry, pak uz to neudela, a ted se k tomu pridalo todle s tim fault a secondary injection system. takze jak pise schwara to bude asi nejake cidlo nebo to cerpadlo co vhani ten vzduch. v pondeli se mi na to mechanik kukne, je fakt ze dyz sem to koupil, cistili jsme klapku vzduchu od bordelu nevidaneho ...

dam zejtra vedet jak jsem dopadl.

diky za napady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...