Benžík Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 Nejspis to dela teploni spinac na telese termostatu, je tam snimac pro budik teploty, snimac teploty pro jednotku motoru a spinac, ktery se sepne pri prehrati a rozsviti tu stopku. Zkus najit ktery z nich to je a az se Ti to rozsviti, tak zkus jestli to pri odpojeni zhasne. Bud se to prehriva, nebo je ten spinac spatny. Na hladinu je chladici kapaliny je snimac jinde a asi ma i jinou kontrolku a ta se rozsviti spis pri studenym motoru pod je malo vody (studena ma mensi objem). Ta stopka se mi dvakrat rozsvitila kdyz byl spatnej silentblok motoru, nevim proc a urcite to nebude Tvuj pripad. Citovat
Guest StibTo Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 Benžík : diky to zni dobre akorat jak jsem rikal - stava se to vetsinou pro popojizdeni po meste v horku .. v kolonach ... sem zvedav az se to rozsviti co budou ostatni rikat na to az tam vyskocim z auta a zacnu se (uz tak v kolone) hrabat v motoru a blokovat pruh ne,kecam .. asi zjistim presne kde ty veci jsou a pak pujdu najisto (doufam) Citovat
pastorek Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 Ako to tu čítam tak mi to pripadá na vadné teplotné čidlo. Je hnedej farby a nájdeš ho na telese termostatu. 95 stupňov je málo na to aby zapínalo kontrolku ale dosť na to aby zapínalo vetrák. Preto by bolo vhodné skontrolovať kontakty na relátkach vetráku a ak máš klímu tak i na bitrone. Citovat
martin3200 Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 no tak to je pravda som skusal stlacat hadicu od chladica a presne mi nedrzi tlak ale som zistil ze tam nemam ziedne tesnenie nemalo bi na tej zatke nejake bit? Citovat
pastorek Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 Původně zaslal: martin3200 no tak to je pravda som skusal stlacat hadicu od chladica a presne mi nedrzi tlak ale som zistil ze tam nemam ziedne tesnenie nemalo bi na tej zatke nejake bit? Původně zaslal: martin3200 mne robi nieco podobne len s tym rozdielom ze mi vyhodi vodu a potom to uz blika ale ked dolejem vodu tak je zas pokoj a vodu mi vyhodi az ked to nestiha chladit v meste a tak a tiez s tim musim nieco spravit Na zátke určite musí byť tesnenie lebo iba potom funguje pretlakový ventil. Takže podľa všetkého máš problém v tom že ti voda začne vrieť a vytečie von. Ak to bude robiť i po výmene víčka tak sa zrejme jedná o vadné tesnenie pod hlavou. Citovat
whizz80 Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 Mne tiež cez víkend začala blikať stopka a potom aj zhasla. Na druhy den sa to stalo opäť ale pritom ako mi svietila tak pri jazde som počul ako pri takte motora mi niečo fučí, ale nie plynulo ale len pri určitom takte, potom mi začalo jemne niečo pískať. Potom sa to ukludnilo a STOPKA zhasla a kludne som došiel domov. Ako som prišiel domov tak som vypol auto a opät naštartoval a auto sa chovalo normalne. Potom som ešte mal nejakú jazdu aj dnes do práce a zatial nič nesvieti. Nevieto v čom by mohla byť chyba? Citovat
Guest servisman Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 a co dělala teplota motoru , někdy se rozsvítí STOP že je přehřátý motor Citovat
whizz80 Odesláno 6. červenec 2010 Odesláno 6. červenec 2010 práveže teplota bola v norme, len okolo 80-85°C Citovat
whizz80 Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 včera večer sa mi to zas stalo, na chvilu zasvietil, zhasla a zas zasvietila a zhasla. Teplotu mi ukazovalo okolo 80-85°C. Citovat
demi Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 pravděpodobně ti odchází jednotka chlazení a klimatizace(bitronic),je nad levým předním podběhem ta horní nebo kontakty.zkus hledání,o tomhle toho zde bylo psáno celkem dost.na 100% to poznáš,až se samy spustí oba ventilátory naplno bez důvodu [upravil dne 21/7/10 demi] Citovat
whizz80 Odesláno 22. červenec 2010 Odesláno 22. červenec 2010 dnes cestou z práce domov sa mi zapla sahara pri 80°C ale točila mi len jedna (majú sa točit obe?). Ked som došiel domov, tak som auto vypol a po 10 minutach som ho naštartoval a nechal ho na volnobeh zohriat. Teplotu stupla na 100°C ale sahary sa nespustili. Skúsil som potom pozriet tú elektronicku jednotku na chladenie, ktora je nad podbehom na lavom prednom kolese( Ak sa nemylim tak je to taky hranol) a ked som odpojil ten konektor tak na nom aj na svorkach tej jednotky bola ako nejaká silikónová biela vazelína. Nechápal som čo to tam vlastne robí a či to tam má byť. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.