dolly1010 Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Tak se sešly dva roky se dvěma lety a já musím jít na svou první technickou Na co se mám připravit - co kontrolujou. Jaký jsou běžný výmluvy u 15 let starýho auta a tak? Dík Citovat
Kloub Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 300kč na předním sedadle hlavně čepy, brzdy, poviná výbava, celkové osvětlení Citovat
shark734 Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Původně zaslal: dolly1010 Jaký jsou běžný výmluvy u 15 let starýho auta a tak? 50€ ...tak zamaskovat hrdzu ak nejaka je, brzdy(musia brzdit sumerne)..ak ti svieti nejaka chybova hlaska tak vyber ziarovku , svetla a tak Citovat
brutall Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Musí sedět kola podle techničáku, popř. závěs zapsanej v TP. Citovat
Mišak Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Proč výmluvy? Zajedeš tam projdeš on ti napíše závady ty jsi je doma opravíš a za měsíc tam jedeš znova z již opravenými závadami.A peníze na sedačce taky někdy nepomůžou...Záleží na typu člověka. Citovat
Benžík Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Taky stav a správný rozměry pneu a disků. Folie na sklech a další tuning věci se nemusí líbit. Zaolejovaný motor, KO tlumiče a děravý výfuk by snad i mohl projít, pokud to máš . Asi neprojdou praskance na skle a na světlech. Nejlepší je dát auto nákýmu servismanovi, aby tam s tim dojel, pro něj je mnohem snažší se na stk domluvit tak, aby to prošlo. Taky to tak dělam. Aspon nevidim, jak na emisích týrají motor. Citovat
Mišak Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 špatné tlumiče nevím jak by zjistili...díra ve výfuku vadí už to že nezměří správně emise(víme víme ve většině případů se neměří ) zaolejovaný motor nevím zatím to nikomu nevadilo pokaždé mam v ačkach napsanou netěsnost motoru a převodovky. Nejduležitější jsou světla,blinkry,brzdy(ručka je taky velmi zajímá podle mě normálně ručkovala, ale pod válců prý ne) ,čepy, neměl by jsi mít díru v kastli, neprojdeš se sjetýma gumama(argument že už je máš koupené že si je hned vyměníš nefunguje) Citovat
Haryk Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Dolly 1010 poslal jsem Ti SZ [upravil dne 2/6/10 Haryk] Citovat
dolly1010 Odesláno 2. červen 2010 Autor Odesláno 2. červen 2010 Kola mám OK (minulej rok nový a podle TP), světla svítěj, stěrače stírají, klaxon troubí, lékárna nová, žárovky též Spíš se bojim těch brzd (sice mám minulej rok dávaný nový, ale jel jsem párkrát oktávkou (1.9 TDI) a ten brzdnej účinek se nedá rovnat), čepů (co to sakra je? ) a vejfuku (trošku to na posledním dílu v jednom místě profukuje) Jo a taky emise - myslím, že tohle moje auto nezná nejmíň už 5 let [upravil dne 2.6. 10 dolly1010] Citovat
godzila.01 Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Jo tak čeče v tomhle bych ti neporadil nikdy sem tam nebyl Citovat
Kloub Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 godzila: tak proč to vůbec píšeš?? ten výfuk si nech pro sichr někde trošku svařit. víš co, zajeď někam do servisu nebo ke známému který má valcovou zkušebnu brzd, nech si to prozkoušet a at ti zvedne auto a zkontroluje vůle v nápravách.... hotovo jinak na nějaké TK technik kontroluje i okna a pásy jestli fungujou:aut vinko, typ motoru atd je samozřejmostí jestli máš rok nové kotouče a jestli ručka brzdí tak tam by neměl byt problém i když ty zadní bych raději zkontroloval:myslim Citovat
godzila.01 Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 kloub: jen tak pro zajímavost nejlepší je to dát někomu známému a neřešit to co chtějí na technické,byl jsem jen jednou na evidenčce a to mně poučilo,vyhodil mně kvůli chybějícímu štítku motoru ..... Po této zkušenosti už na STK nikdy sám nepojedu:aut Citovat
NicolasB Odesláno 3. červen 2010 Odesláno 3. červen 2010 No mě se líbil výraz technika, když jsem mu odpověděl na to že je to tuhý, tak bodéť by ne když to za 11 let najelo cca 1500km. Citovat
AKCZ Odesláno 3. červen 2010 Odesláno 3. červen 2010 Jen tak ze zvedavosti.. kam pojedes na technickou? Citovat
lubikpo Odesláno 3. červen 2010 Odesláno 3. červen 2010 Niektore stanice STK, ako napriklad 1 u nas v Prešove ma stanovene dni, kedy mozes prist na prehliadku a ak mas, resp. ti najdu nejaku poruchu, tak neplatis poplatky s tym spojene, cize ako keby si tam nebol. Ak mas samozrejme vsetko ok, tak ti stk urobia bez problemov. Lebo ak prides na stk a ,,neprejdes\", poplatok musis zaplatit tak ci tak, a na opravnej opat. A este k tomu kazdu stredu nastavuju svetla zadarmo. A na stk kontroluju ako bolo spominane hlavne brzdy, ich ucinnky a samozrejme aj rucnu brzdu, tieto udaje sa nedaju zmenit ani keby si tam mal znameho, taktiez meraju kvalitu brzdnej kvapaliny a ak chcu aj poskodenie sedadiel a dalsie malickosti. ta tak Citovat
dolly1010 Odesláno 3. červen 2010 Autor Odesláno 3. červen 2010 Původně zaslal: AKCZ Jen tak ze zvedavosti.. kam pojedes na technickou? Asi do Ústí Citovat
P607Olda Odesláno 3. červen 2010 Odesláno 3. červen 2010 Zásadně záleží na náladě a povaze technika. Jde také o to, že servisáka, který tam každý den dá vydělat, nevyhodí, a soukromou osobu zbuzeruje. Vyzkoušeno. Citovat
Mišak Odesláno 3. červen 2010 Odesláno 3. červen 2010 Dal jsem auto servisákovi, aby mi prošlo na pohodu.Ze zásadních věci sem neměl špatné nic(brzdy,čepy,štítky) auto jsem měl akorát dva roky koupil jsem jej v bazaru kde dostalo čerstvou technickou. Světe div se pravé světlo bylo z anglického modelu nepomohl ani známý servisák a to mi to chtěli napsat do ceček nakonec to napsal do bečka.Nakonec to dopadlo tak že jsem musel zajet jinam kde jsem normálně prošel jak píše olda záleží jak se vyspí Citovat
Blizzard Odesláno 4. červen 2010 Odesláno 4. červen 2010 na zaolejovanej motor se vyprdni. je to úplně jedno, protože netěsnost motoru, převodovky píšou vždycky. na všech mých autech to tak bylo a motor byl suchej jak saharská poušť. na dotaz proč to tam napsali, když to není pravda odpověděla paní že u 10 let starých aut by vypadalo divně kdyby byly pez závady. zrovna tak teď na 607 mam napsanou netěsnost v&p a korozi karoserie (taky neopodstatněně). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.