Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Netyka sa to sice peugeotu, ale dospel som v skladani motoru do fazy motaze vackoveho hriadela a tu je moja dilema:aut

Pred demontazou som si zapamatal, ze v prvom valci mam vonku sacie ventily a v poslednom mam vonku vyfukove ventily, v 2 a 3 valci komplet zatvorene...

No a dnes som nahodil hriadel a na to som supol vahadla, pritiahol som na skusku par skrutiek, ale moj stav sa mi ani po 3 pokusoch nepodarilo dosiahnut:myslim ... mal som otvorene sacie v 1 a vyfukove v 3 :roll ... nechcel som s tym tocit, kazdopadne by som chcel vediet, ci mam c hriadelom proste po montazi otacat kym nebudu ventily v polohe ako pri demontazi, alebo ci je na to nejake kuzlo, ktore ja este nepoznam:D

Je to takyto 16V, diky za postrehy:mad:

Odesláno

pokud si pootočíš motorem z horní úvratě tak pak s vačkou můžeš otáčet jak chceš. Ovšem pokud nemáš nějaký důvod neotáčet klikou

Odesláno

Ja mam hlavu dole, takze s klukou este nehybem, takze podla teba mam proste tocit s vackovym pokial nebudem mat polohu ventilov ktoru potrebujem? äto by bolo super :roker )

Odesláno

Rozvody spravit viem, aj motor nastavit, len mi proste vrta hlavou ulozenie toho hriadela, resp. to, ze si pamatam polohu ventilov, ale teraz tu polohu neviem dosiahnut :D

A preto sa pytam, ci ju mozem dosiahnut tym, ze budem proste tocit hridelom dovtedy, kym ju tam nebudem mat:myslim

[upravil dne 31/5/10 Qcko]

Odesláno

mozes nim tocit kym to tak nebude, ale nie vtedy ak je hlava nahodena a pisty v ornej uvrati

ale ked nastavis motor na rysky, (prip. zaistis vacku aj klukovku) tak ako ked s a robia rozvody tak to prostemusi byt spravne:myslim

Odesláno

Dakujem, to som presne potreboval vediet... ja som motor rozobral komplet do poslednej skrutky a teraz ho skladam, blok mam uz nastrojeny, dnes som skladal hlavu, na tomto som sa zastavil, este ich v kope nemam, az ked si budem isty spravnou polohou, tak nahodim tesnenie a zmontujem hlavu a blok dokopy :)

...kazdopadne diky za potvrdenie, ze s tym mam tocit:super

Odesláno

Fosil: to ja vsetko viem, ale ja som proste mal hlavu kompet rozobratu (ventily, gufera, vahadla, vsetko...lapovalo sa, brusilo sa, rovnalo sa :D) a teraz to skladam ;)

Odesláno

Qcko, to je fuk v akej polohe je vačka až do okamžiku montáže na blok. Môžeš s nimi točiť ako chceš, dokonca by si mal aby bola istota že sa voľne otáča. Nastavenie na rysky alebo zaaretovanie je dôležité až pri montáži na blok kedy i kľukovka musí byť v správnej polohe.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...