Qcko Odesláno 31. květen 2010 Odesláno 31. květen 2010 Netyka sa to sice peugeotu, ale dospel som v skladani motoru do fazy motaze vackoveho hriadela a tu je moja dilema:aut Pred demontazou som si zapamatal, ze v prvom valci mam vonku sacie ventily a v poslednom mam vonku vyfukove ventily, v 2 a 3 valci komplet zatvorene... No a dnes som nahodil hriadel a na to som supol vahadla, pritiahol som na skusku par skrutiek, ale moj stav sa mi ani po 3 pokusoch nepodarilo dosiahnut:myslim ... mal som otvorene sacie v 1 a vyfukove v 3 ... nechcel som s tym tocit, kazdopadne by som chcel vediet, ci mam c hriadelom proste po montazi otacat kym nebudu ventily v polohe ako pri demontazi, alebo ci je na to nejake kuzlo, ktore ja este nepoznam:D Je to takyto 16V, diky za postrehy:mad: Citovat
Capy Odesláno 31. květen 2010 Odesláno 31. květen 2010 pokud si pootočíš motorem z horní úvratě tak pak s vačkou můžeš otáčet jak chceš. Ovšem pokud nemáš nějaký důvod neotáčet klikou Citovat
Qcko Odesláno 31. květen 2010 Autor Odesláno 31. květen 2010 Ja mam hlavu dole, takze s klukou este nehybem, takze podla teba mam proste tocit s vackovym pokial nebudem mat polohu ventilov ktoru potrebujem? äto by bolo super ) Citovat
farky Odesláno 31. květen 2010 Odesláno 31. květen 2010 ako chces vobec ten motor funkcne poskladat a spravne nastavit casovanie ked nevies ako ma byt vacka? Citovat
Qcko Odesláno 31. květen 2010 Autor Odesláno 31. květen 2010 Rozvody spravit viem, aj motor nastavit, len mi proste vrta hlavou ulozenie toho hriadela, resp. to, ze si pamatam polohu ventilov, ale teraz tu polohu neviem dosiahnut A preto sa pytam, ci ju mozem dosiahnut tym, ze budem proste tocit hridelom dovtedy, kym ju tam nebudem mat:myslim [upravil dne 31/5/10 Qcko] Citovat
farky Odesláno 31. květen 2010 Odesláno 31. květen 2010 mozes nim tocit kym to tak nebude, ale nie vtedy ak je hlava nahodena a pisty v ornej uvrati ale ked nastavis motor na rysky, (prip. zaistis vacku aj klukovku) tak ako ked s a robia rozvody tak to prostemusi byt spravne:myslim Citovat
Qcko Odesláno 31. květen 2010 Autor Odesláno 31. květen 2010 Dakujem, to som presne potreboval vediet... ja som motor rozobral komplet do poslednej skrutky a teraz ho skladam, blok mam uz nastrojeny, dnes som skladal hlavu, na tomto som sa zastavil, este ich v kope nemam, az ked si budem isty spravnou polohou, tak nahodim tesnenie a zmontujem hlavu a blok dokopy ...kazdopadne diky za potvrdenie, ze s tym mam tocit:super Citovat
Fosil Odesláno 31. květen 2010 Odesláno 31. květen 2010 Na vačce a na klice musí být nějaké značky nebo zajišťovací otvory, které určují jejich vzájemnou polohu. Citovat
Qcko Odesláno 31. květen 2010 Autor Odesláno 31. květen 2010 Fosil: to ja vsetko viem, ale ja som proste mal hlavu kompet rozobratu (ventily, gufera, vahadla, vsetko...lapovalo sa, brusilo sa, rovnalo sa ) a teraz to skladam Citovat
pastorek Odesláno 31. květen 2010 Odesláno 31. květen 2010 Qcko, to je fuk v akej polohe je vačka až do okamžiku montáže na blok. Môžeš s nimi točiť ako chceš, dokonca by si mal aby bola istota že sa voľne otáča. Nastavenie na rysky alebo zaaretovanie je dôležité až pri montáži na blok kedy i kľukovka musí byť v správnej polohe. Citovat
Qcko Odesláno 31. květen 2010 Autor Odesláno 31. květen 2010 Same dobre spravy, hadam uz coskoro budem startovat:roker ...co by som bez vas robil:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.