Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mapy mám vypálené 2 rychlostně na CD-R Verbatim s ochrannou vrstvou AZO. Ještě tedy vyzkouším jiné média.

Jinak jsem zkoušel tam opět dát to CD s firmware, ale systém pozná, že je na stejné verzi a CD vysune.

Dále mně zarazila jiná věc. Po předchozím majiteli jsou v \"Directory\" určité cílové destinace (třeba Praha 1), které když vyberu, tak mi cestu k nim vypočítá správně. Jak jsem už ale psal, chci-li cílové město zadat sám, tak to buď nejde, nebo jen první 4 znaky. To je na tom to zvláštní. Taky jsem nepřišel na to, jak uložené místa z \"Directory\" vymažu.

Odesláno

Já zkoušel 3 druhy Verbatimek a jediné, které spolehlivě fungují jsou ty LS jak už jsem psal...

S Verbatim AZO jsem měl podobné problémy jako ty, nechtělo mi to načíst mapu ani hledat cíle.

Asi to chce zkoušet co zrovna té které mechanice líp chutná. :-)

Odesláno

to VIP3R: předpokládám, že máš také vypálené mapy. Pokud máš Eastern Europe NW.iso (2008-2009) mohl bych Tě požádat o zaslání kontrolního součtu (třeba MD5)? Chtěl bych to porovnat, zdali tam opravdu nechybí nějaká data, jak psal Milhaus65.

Moje image:

MD5: 80c54c5f9618e6662521b70f2512f4ee

SHA1: aa2ff284944e53cf4f143b1acf76a088f9819f9d

pro výpočet můžeš použít freeware program HashCalc (třeba zde)

Díky.

Odesláno

Eastern Europe NW.iso (2009-2010)

image:

MD5: c0d2bb34da42626973709e9eb930967e

SHA1: 50994abc967ebc740edb8190e4568ef660c51048

iso: 515 MB velikost

[upravil dne 16/6/10 kajvet]

Odesláno

Ahoj,

měl jsem podobný problém s cédéčky. Koupil jsem lepší Sony a vyzkoušel asi 4 různé programy na pálení a nakonec to nejlíp vyšlo z Nera. Teď to jede parádně. Podezříval jsem taky mechaniku, že je příliš zašpiněná čočka. Některé audio cd (výpalky) nechce načíst stále, takže se pustím asi i do čištění.

Teď když jsem měřil dobu na načtení trasy je to cca 17 vteřin, což je v porovnání s Iphonem asi stejné. Můžete někdo napsat jak dlouho trvá výpočet ve vaší 407?

Někde jsem se dočetl, že Navteq mapy jsou vlastně stejné jako pro Navigon v Iphone akdyž jsem porovnal s navigací v autě, je to fakt skoro stejné. Všechny hlasové povely přichází +- 1 vteřina stejně. Co mě trochu vadí, že Navteq sveřepě trvá na zadané trase a i kdyý jedete jinudy, neustále Vás nutí se obracet a jet podle něj. Tohle Iphone (Navigon) umí líp a jakmile zjistí že jedete jinudy, trasu hned přepočítá a vede po nové trase.

Jaké jsou vaše zkušenosti s navigací v RT3?

Odesláno

Tak už jsem mapy vypálil na tyto CD-R média:

Imation, Emtec Gold, Verbatim AZO, Verbatim LightScribe, Philips. Vše 1x nebo 2x rychlostně. Vypáleno buď pomocí ImgBurn nebo Ashampoo Burning Studio (správné vypálení ověřeno kontrolním součtem MD5).

a zatím bohužel se chyba nevyřešila. :fnuk

Byl by zde prosím někdo z Prahy, kdo má mapy vypálené na CD a fungují mu v RT3?

Odesláno

A čočku jsi zkoušel čistit? Já když auto koupil, tak nepřečetlo vůbec nic, musel jsem RT3 vyndat, rozebrat, vatovou tyčinkou namočenou v lihu jsem přejel čočku a od té doby to čte celkem dobře - i když jak jsem už psal, nejlíp jsou na tom LS Verbatimy...

Odesláno

Nic jsem nečistil, ale v tom problém asi nebude. Všechny výše uvedené CD-R mi to přečetlo. Některé pomaleji,, některé rychleji. Problém je jen v určitém zoomu map a při zadání cílového města.

Odesláno

....ono ti ti CD přečte ale když měníš zoom, tak si RT3 musí načíst data pro nové zobrazení z CD a protože je čte pomalu, nedokáže zobrazovat informace tak jak má. Myslím že vyčištění čočky lejzru tento problém vyřeší.

Pro správnou funkčnost je důležité:

kvalitní CD-R ( třeba Verbatim ) , pomalé pálení (rychlost 4x, mám skušenost s NEREM ), čistá čočka lejzru.

Pokud bude jedna věc špatně, nebude to fungovat jak má....

Odesláno

Na čistící CD zapomeň, je to k ničemu.

Raději vyndej rádio a očisti čočku vatovou tyčinkou namočenou v lihu nebo lépe v isopropylalkoholu. Demontáž je jednoduchá - do dvou děr v RT3 strčíš torx, povolíš 2 šrouby co jsou v těch dírách a další postup máš TADY... :papa

[upravil dne 18.6.2010 VIP3R]

Odesláno

jo, zní to jednoduše, ale nějak se mi to nepodařilo. Tak dlouhé torxy nemám a tak jsem k povolení použil malé ploché šroubováčky. Šrouby se mi povolit podařilo, ale vysunout rádio už ne. Je na to nějaký speciální grif?

Odesláno
Původně zaslal: yaakop

Tak už jsem mapy vypálil na tyto CD-R média:

Imation, Emtec Gold, Verbatim AZO, Verbatim LightScribe, Philips. Vše 1x nebo 2x rychlostně. Vypáleno buď pomocí ImgBurn nebo Ashampoo Burning Studio (správné vypálení ověřeno kontrolním součtem MD5).

a zatím bohužel se chyba nevyřešila. :fnuk

Byl by zde prosím někdo z Prahy, kdo má mapy vypálené na CD a fungují mu v RT3?

Taky jsem laboroval s pálením na různá media a jediný na čom mi to jede je CD-RW od verbatimu:myslim

Odesláno

V mém postu výš máš link na PDF, kde je návod jak sundat předek z RT3, pak už se někudy k čočce tyčinkou dostaneš (jsou tam různé otvory v pleachu)...

Odesláno

tak už jsem ji snad našel.

Čočka vyčištěna isopropylalkoholem. Rádio zpět namontováno. A hle, stále stejná situace. Nepomohlo to. :(

Tak ještě zkusím ty CD-RW, případně jiná CD-R média, ikdyž jsem už vyzkoušel snad vše, co se teď dá koupit. Jestli ta chyba nakonec bude v té image, tak mně jebne.

[upravil dne 19/6/10 yaakop]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...