blacksmith Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Dobrý deň, mám problém s prevodovkou, vyskakuje mi 1 a 2 stupeň. Servisák vravel že mi to je schopný opraviť, ale známy má jeden vrak zo 106ky rv 1998 s funkčnou prevodovkou (motory identické, 1.4i 55kW). Dal by mi ju za dobré slovo, len sa teda pýtam či sadne do toho môjho staršieho modela? Ďakujem za odpovede. Citovat
blacksmith Odesláno 14. květen 2010 Autor Odesláno 14. květen 2010 Prípadne by som vedel zohnať aj prevodovku zo starého modelu 306ky, tiež rovnaký objem a výkon. Upozorňuje, že mi nejde o to či bude sedieť rozloženie stupňov čo sa týka otáčiek, to v pohode prežijem ak to bude troška posunuté. Ide mi len o to aby tam tá prevodovka fyzicky sadla. Citovat
blacksmith Odesláno 14. květen 2010 Autor Odesláno 14. květen 2010 Hľadal som na serviceboxe, prikladám screen- to je tá čo tam mám teraz a potrebujem ju vymeniť. Ináč nechápem čo v to znamená \"Hipoidná prevodovka zadnej nápravy...\" sa mi to akosi nezdá A prosím už mi tu niekto niečo napíšte nech sa nerozprávam sám so sebou :-) [upravil dne 14/5/10 blacksmith] Citovat
comm Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 ked ti vskakuje rychlost konkretne 1,2, skus najprv vymenit olej ale taky co tam ma patrit ja som mal podobny problem na 309 a ked som skusil vymenit olej tak uz bolo vsetko v pohode. je pravda ze ten co som vylial z prevodovky tak bol pekne hnusny a husty. vyskusaj to a ak mas mat prevodovku za dobre slovo tak ju ber do rezervy sa ti vzdy zide. Citovat
blacksmith Odesláno 14. květen 2010 Autor Odesláno 14. květen 2010 No olej som menil hneď na začiatku keď to začalo robiť. Subjektívne sa to troška zlepšilo ale stále to vyskakuje. Ten servisák o tom začal čosi splietať, ale nemal moc záujem objasniť mi čo presne s tým podľa neho je, len mi povedal že mi to opraví. Mne sa ale viac pozdáva tá výmena, predsa len najviac roboty je vôbec vytrepať ten motor von z auta a keď už bude von tak to len prehodiť a bude dúfam pokoj. Citovat
ozzy56 Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 možná by bylo lepší se domluvit s tím mechanikem:myslim--možná seřídí táhla řazení a bude po problému...,je to jednodušší práce než měnit převodovku...,jinak motor se nevytahuje--naopak se vytahuje jen převodovka Citovat
blacksmith Odesláno 14. květen 2010 Autor Odesláno 14. květen 2010 Aha, to som nevcedel že motor nejde von. No dobre teda. Mechanik mi povedal že mi to opraví za 150€ a vymení za 100€ s tým že mu pochopiteľne donesiem druhú prevodovku ktorú mi tam dá. Ten kamoš mi tú jeho prevodovku nechá za pivo (pre moje vlastné dobro by mi radšej nechal tú z 306ky, lebo tá 106ka bola búraná a nerobil s ňou odvtedy nič tak mi nevie zaručiť že je prevodovka v 100% stave). Čiže by bolo pre mňa lacnejšie ju vymeniť za tých 100€ a tú starú dať prípadne potom opraviť a predať ju. To by som určite nejako zvážil aby ma to vyšlo čo najlepšie. Ja len teraz potrebujem vedieť, či vôbec môžem rátať s tou možnosťou že by som tie prevodovky vymenil. To je všetko. Potom by som sa už zariadil podľa situácie. Citovat
573v0 Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Riešil som niečo podobné, mne zase pri radení do dvojky šlo cez zuby. Dolial som olej a zlepšilo sa to. Teraz sa to zase zhoršuje ale idem meniť celú prevodovku. Tá z 306ky by mala sadnúť. Ale odporúčam ako tu už bolo spomenuté najprv doliať olej a uvidíš.. [upravil dne 14/5/10 573v0] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.