Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Můžete mi doporučit nějakého prodejce/servis v Praze a okolí? Pár desítek kilometrů navíc není problém, s Mazdou jezdím po zkušenostech se všemi pražskými servisy do Příbrami.

Řešil jsem obdobný problém a také vyhrál servis Peugeot v Příbrami - kupoval jsem tu už dvě auta a servisuji pouze tam - co se týká nákupu auta je to otázka tvých vyjednávacích schopností - s tím ti neporadím - ale servis hodnotím velmi dobře, práce odvedená na jedničku, jsou rychlí a nejsou to žádní nafoukaní \"profíci\", klidně tam pošlu i svou ženu - vyslechnou a přeloží si do jazyka svého kmene i její hlášky typu \"nějaký permoník jakoby klepe kladívkem do zadní nápravy\", neudělají tam z ní nánu, ale s milým úsměvem převezmou auto na opravu - následně odeberou permoníkovi kladívko a opět vrátí v rozumném čase k užívání (mimochodem - pokud to čte někdo od Federálů - proto k vám nejezdíme a už nenakupujem, moje žena se od vás vracela s pláčem, že z ní pokaždé dělal technik skot, když mu nedokázala precizně definovat závadu když se po hodině čekání konečně uráčil přeptat co potřebuje, takhle ne - pánové a dámo, takhle ne) - také jsou velmi zruční v dalším prodeji doplňkového i neznačkového zboží - třeba zimní gumy a hlínoráfky na zimu mám také od nich za cenu, kterou nenabídl žádný webshop. Jen nedávají náhradní auto - tím mi trochu krkají, ale je zase fakt, že jsem o něj nikdy nijak zásadně neusiloval - tak nevím. Jinak jako náhradní vozidlo tam jezdí moje 206SW - kterou jsem jim dával protiúčtem při koupi 5008:D Hodně štěstí při výběru prodejce - výběr auta máš, zdá se, zdárně za sebou...:papa

Odesláno

S FC jsem udělal podobnou zkušenost, bohužel díky firemnímu rozhodnutí máme auta přímo do nich. Nicméně první garančka tam proběhla a už mám našlápnuto do AV Caru. Tam jsem jezdil se 406 dlouhá léta a bylo to v poho. Náhradní auto jsem potřeboval jen jednou a to minulý týden. A všichni ví co jsem dostal :)):roker

Odesláno

Tak jsem vyzkoušel co dělá auto po montáži kol bez senzorů tlaku v pneu. Je to v pohodě, jen to po nastartování pípne a hodí hlášku ve smyslu, že tlak není sledován a pak si vzpomene za jízdy tak cca každých 100 km. Nijak to neobtěžuje, nechám to příležitostně v servisu vypnout.

Odesláno

K zajíždění motoru... Měl jsem tu čest mít několik nových služebních vozů: Ford Focus 1,6 Trend, Ford Mondeo 2.0, Toyota Rav4 2.0 a naposledy VW Passat CC 2.0 TSI Tiptronic jakož i několik nových soukromých vozů Peugeot 307 2.0 HDI, Renault Laguna 2.0 DCi a nyní Peugeot 1.6 THP. Naprosto pokaždé jsem se při instruktáži ptal na zajetí motoru. Ve všech případech mi prodávající dal v podstatě stejnou odpověď. Tzn. zajet prvních pár se km, rozhodně motor \"nepodtáčet\" držet střední až vysoké otáčky i za cenu vyšší spotřeby. Diskuse ve smyslu kam až k červenému poli otáčkoměru dopadla podobně...od toho je tam ten omezovač. Pán z VW a na mnoha fórech, když jsem se po té informaci pídil abych si to potvrdil, mi ostatně řekl, že motor je zajet na motorové brzdě již v motorárně. Dalším zajímavým argumentem byl ten, že vůz je v záruce, a pokud se projeví nějaká závada na motoru, převodové ústrojí nebo kdekoli... je lepší když je to spíše dříve nežli později. Čili ze zkušenosti vím, že pánové měli pravdu. S drtivou většinou aut jsem najezdil desítky tisíc km a ještě další desítky tísíc km tato vozidla zcela bez problémů složila dalším řidičům ve firmě, kteří vozidla podědili. Co se týče nových soukromých aut, tak ta nám v rodině jezdí dodnes. Peugeot (250 tis najeto) Renault (110 tis) bez jakékoli ujmy na zdraví. Podotýkám, že všechny motory opatřené turbem jsme načipovali!

Takže mě netrestejte podmračenými obličeji a nečastujte posměšky, vycházeje nejen ze svých zkušeností jsem 5008 zajel na hranici 1000 km, jezdí skvěle...

Tímto nechci spouštět vášnivou debatu ohledně zajíždění motoru, to nechť si každý zváží sám, přikládám jen postřehy a zkušenosti.

Odesláno

Hmm.. U me garancka,u thp, zakladno sazba nejakych 3400,plus pripadne pylovy filtr. Stalo to celkem 4400. No..za diesel chcou asi vic...

Garančka paušálně na 1,6 thp 3600 včetně dph.

Odesláno

otackomer si vsimnes a najazdene km nie? :myslim

Měl najeto 1660km, prostě sýrový motor:D

Tak je to jeho auto... ale divne no... Premyslim jestli si natacet zrychleni u techto aut ma smysl;) kdo si z toho sedne na prdel?:)

Tak na prdel nikdo...ne u tohoto typu auta...ale da se tím dobře dokumentovat případný rozdíl v pružnosti a zrychlení po chiptuningu. Čistě praktická věc. Někdo na youtube nedá nic, někdo tohle... každý se přece může podívat na co chce. Někomu to radost udělá, jiný si z toho sedne na prdel a někomu to u prdele je. Toť vše.

[upravil dne 29/10/11 17:02 od anonymizer]

Odesláno

K zajíždění motoru... Měl jsem tu čest mít několik nových služebních vozů: Ford Focus 1,6 Trend, Ford Mondeo 2.0, Toyota Rav4 2.0 a naposledy VW Passat CC 2.0 TSI Tiptronic jakož i několik nových soukromých vozů Peugeot 307 2.0 HDI, Renault Laguna 2.0 DCi a nyní Peugeot 1.6 THP. Naprosto pokaždé jsem se při instruktáži ptal na zajetí motoru. Ve všech případech mi prodávající dal v podstatě stejnou odpověď. Tzn. zajet prvních pár se km, rozhodně motor \"nepodtáčet\" držet střední až vysoké otáčky i za cenu vyšší spotřeby. Diskuse ve smyslu kam až k červenému poli otáčkoměru dopadla podobně...od toho je tam ten omezovač. Pán z VW a na mnoha fórech, když jsem se po té informaci pídil abych si to potvrdil, mi ostatně řekl, že motor je zajet na motorové brzdě již v motorárně. Dalším zajímavým argumentem byl ten, že vůz je v záruce, a pokud se projeví nějaká závada na motoru, převodové ústrojí nebo kdekoli... je lepší když je to spíše dříve nežli později. Čili ze zkušenosti vím, že pánové měli pravdu. S drtivou většinou aut jsem najezdil desítky tisíc km a ještě další desítky tísíc km tato vozidla zcela bez problémů složila dalším řidičům ve firmě, kteří vozidla podědili. Co se týče nových soukromých aut, tak ta nám v rodině jezdí dodnes. Peugeot (250 tis najeto) Renault (110 tis) bez jakékoli ujmy na zdraví. Podotýkám, že všechny motory opatřené turbem jsme načipovali!

Takže mě netrestejte podmračenými obličeji a nečastujte posměšky, vycházeje nejen ze svých zkušeností jsem 5008 zajel na hranici 1000 km, jezdí skvěle...

Tímto nechci spouštět vášnivou debatu ohledně zajíždění motoru, to nechť si každý zváží sám, přikládám jen postřehy a zkušenosti.

Mohu potvrdit, že motory jsou zajeté už z výroby. :) Sice bych to nečipoval, ale rozhodně to nešetřim :)

Odesláno

Tak abych dneska všechny potěšil, zvláště pak příznivce firmy Federal Cars. Ráno jsem tam zavolal, že mám problém, že mi cosi svítí na přístrojovce. A odpověď? Okamžitě to přivezte a my se na to v pátek podíváme. Na mojí otázku zdali to tam jako bude do pátku stát na nádvoří, mi sdělili, že ANO. Že bohužel dříve nemá diagnostik čas... tak jsem je poslal kam?, do pr***.

post-33900-14109620480092_thumb.jpg

Odesláno

Dobrý den všem, minulý týden jsem objednal skladovou 5008 2.0HDI ve verzi Allure (preminum pack) v červené perleti. Měla by být zítra nebo ve středu. Už se nemůžu dočkat :)

Původně jsem už po špatných zkušenostech nechtěl francouze, ale tento peugeotek mě moc zaujal. Nejvíc se těším na motor a skleněnou střechu

Odesláno
Takže diagnostika ukázala zvýšený tlak na vstřikování, patrně špatná nafta... njn Verva Diesel z Benziny na Bílé Hoře, Praha 6 :)

...dia za jeden den? Buď se u FC hnula zem - nebo jsi zajel do nějakého servisu, kde tam zákazník není pro dealera, ale (správně) naopak...:super

Odesláno

Včera odpoledne jsem zavolal do AV Caru a dneska v 7.45 jsem tam zajel. V 8.45 byla hotova dia včetně papírování a protokolu. Do FC už nepojedu ani na příští garančku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...