Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Ahoj, vy všichni, kteří máte 5008 sedmimístnou, nevíte náhodou, jestli by teoreticky nešlo to sedmé místo vymontovat, že by tam pak jakoby bylo 6 míst a to sedmé by byl normálně kufr? Pořád zvažujem, jestli objednat 5008 sedmimístnou, přičemž my bychom potřebovali tu 7místnou verzi jen občas a ještě navíc by nám stačilo jen to 6. sedadlo, to sedmé už nám není vůbec k ničemu... Spíš by se pak hodilo místo na věci.

Do sedadla je vytažená elektrika kvůli kontrole připoutání a nějaké to váhové čidlo - takže si myslím, že to svépomocně rozhodně nebude řešitelné a v servisu to myslím odmítnou udělat... Moje žena také prosila o sedm míst, že se to bude občas hodit - slíbil jsem jí, že dám 16. tis příplatku za ty sedačky stranou a kdykoliv bude potřebovat ty další místa - ať si z těch peněz zaplatí taxíka... Máme auto víc než rok a 16. tis. stále na účtu... ;) Naproti tomu si žena moc pochvaluje odkládací prostor pod podlahou místo těch sedaček...:super

Na žádné dlouhé ježdění to stejně není - jsou to sedadla stěží pro děti, ale tomu zase odporuje, že jsou tak zastrčená vzadu, že mají hlavu cca půl metru od zadního skla bez jakékoliv bezpečnostní ochrany pro náraz zezadu - a to bych s ohledem na \"kvalitu\" a věnování se řízení kamioňáků na našich cestách rozhodně neriskoval...

Nicméně... Naše příští auto bude něco jako 5008 nebo renault GS v sedmimístné variantě (2 elton - motor 2.0 HDi, už jsi spokojený :bacha ) Mezitím se totiž objevilo smysluplné uplatnění pro tuhle variantu... Jezdíme na dovolenou s rodiči mé ženy - my dva - dvě děti...

Tchánojc jezdí svým obytným autem, my budeme jezdit s karavanem (proto ten dvoulitr) - no a na výlety do okolí kempu se bude tahle varianta hodit - krátké cesty, využití čtrnáct dní v roce... Do té doby si budeme platit ty taxíky...:D

jl

Odesláno

Johny, s dvoulitrem jsem maximálně spokojený a neměnil bych (jedině za 2,2hdi). Proč se ptáš? Spokojený jsem od začátku.

[upravil dne 2/6/11 11:18 elton]

Odesláno

2 elton: to jestli jsi spokojený nebyl dotaz na motor, ale ve smyslu: \"tak jsem se konečně přesvědčil, že budu muset koupit dvoulitr jak mi už dávno říkal hodný strýček elton, snad už je spokojený s tím, že mi to konečně došlo...\":P

Že jsi spokojený s dvoulitrem o tom ani na okamžik nepochybuji, je to skvělá volba...:D

I my jsme spokojeni s 1.6 HDi, jen na karavan už stačit nebude - navíc nemůžu pominout rozdíl maximální možné váhy brzděného přívěsu...:roll

jl

[upravil dne 2.6.11 11:49 JohnyLee]

Odesláno
:D:D:D 1,6 hdi jsem měl ve 407mě a proto bych jej už nechtěl. Byla doprá, ale dvoulitr je dvoulitr. Jinak jak jsem teď na srazu jezdil s 2,2hdi v 508mě, tak ten motor bych velmi chtěl. Snad jej v budoucnu začnou dávat do nástupce 5008 jinak budu muset jít do 508my.
Odesláno
:...s 2,2hdi v 508mě, tak ten motor bych velmi chtěl. Snad jej v budoucnu začnou dávat do nástupce 5008 jinak budu muset jít do 508my.

Ty to píšeš, jako by snad přechod do 5O8my byla nějaká ZNC...:D:D:D

jl

[upravil dne 2.6.11 12:16 JohnyLee]

Odesláno

Moc jsem chtěl sedmimístné, ale zatím jsem ho využil jednou a jen na cestu do restaurace. Je fakt, že když máš ještě 7 kabátů a nějaké deštníky, tak je není kam dát, a ta zadní místa jsou opravdu dost nouzová. Spíš by se hodilo to místo pod podlahou, na stálé vybavení - vercajk, deka, voda, bunda atd.

Odesláno
2 elton: to jestli jsi spokojený nebyl dotaz na motor, ale ve smyslu: \"tak jsem se konečně přesvědčil, že budu muset koupit dvoulitr jak mi už dávno říkal hodný strýček elton, snad už je spokojený s tím, že mi to konečně došlo...\":P

[upravil dne 2.6.11 11:49 JohnyLee]

Můžu ti na to říct: JÁ TI TO ŘÍKAL:aut:aut:aut:D

Odesláno
Ahoj, vy všichni, kteří máte 5008 sedmimístnou, nevíte náhodou, jestli by teoreticky nešlo to sedmé místo vymontovat, že by tam pak jakoby bylo 6 míst a to sedmé by byl normálně kufr? Pořád zvažujem, jestli objednat 5008 sedmimístnou, přičemž my bychom potřebovali tu 7místnou verzi jen občas a ještě navíc by nám stačilo jen to 6. sedadlo, to sedmé už nám není vůbec k ničemu... Spíš by se pak hodilo místo na věci.

6té a 7mé sedadlo jsou separátně vymontovat, je tam jeden konektor ke každému, který je potřeba rozpojit, ale překvapive auto nic chybějícího nehlásí a nikde nic nesvítí. My to zatím využíváme- prostor navíc se hodí hlavně na převoz klasického velkého kočárku (a současně kola pro děti a postýlky a ....), až nebude potřeba, tak tam asi taky nomontuji zpátky jen 6té sedadlo a tu prohlubeň po sedmém využijeme na trojúhelník, nářadí (zvedák na auto mám v kufru tak aby byl po ruce), atd. Navíc to má tu výhodu, že se takhle člověk dostane k mechanismu spouštění rezervního kola i když má plný kufr - normálně by musel kufr vyložit, sedadlo vysunout a pak teprve spustit rezervu...

Odesláno

Kladivo je jediný univerzální nástroj na opravu auta :) Nicméně abych vás trošku probudil... chtěl jsem minulou sobotu udělat dobrý skutek a pomoci nastartovat rodičům auto přes kabely, ale po otevření kapoty a odklopení jakéhosi krytu baterky jsem našel jen jeden kontakt a druhý byl patrně někde neidentifikovatelno kde... už jste na to koukali?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...