max_payne Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Ja mam chip, s rozumom urobeny zo 110 k na 130k, krutiaci moment isiel slusne hore. Turbo ma zaťah od najnizsich otacok, spotreba v meste na klime 6,5l, mimo mesta 5,8. Ale nepozeram na cenu nafty, ale na dobru jazdu. Olej pouzivam LiquiMoly Toptec 4100 5W40 so servisnym intervalom 30 000km, ale menim ho po 15tis. Jazda s rozumom a zohriatym motorom je super, Oktavky a Passaty sa nechytaju.... Citovat
max_payne Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Ja osobne chip odporucam, ale s \"rozumom\". Osobne mam pozitivne skusenosti. No budik plniaceho tlaku turba nespustam z oci:D:D Citovat
max_payne Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 Nieje problem z 80Kw motora urobit 103kw, ale ako sa tym vyrovna samotna konstrukcia motora a hlavne vodic, je neiste. Citovat
Petr Mazour Odesláno 12. květen 2011 Odesláno 12. květen 2011 Ahoj. Dnes jsem byl na chipu u firmy AutoChip.eu v Brně a musím zatím říci, že naprostá spokojenost. Provedený chip na HP: 142, NM na 320. Auto nyní jede úplně suprově. Jen to chce opravdu nehonit a výkon využívat např. jen opravdu při předjíždění, atd. Citovat
Fieldy-cz Odesláno 15. květen 2011 Odesláno 15. květen 2011 Nejsem žádným odborníkem, ale podle toho jak se tak občas bavíme s kolegama nebo co takhle čtu, tak motory mívají většinou rezervu, co se výkonu týče. Jsou konstruovány na větší výkon než co jim je dán při výrobě. Při chipu se pouze navýší výkon, který je pořád v mezích. Logicky bych ale hádal, že i když je motor stavěnej na vyšší výkon, než co aktuálně běhá, tak se chipem nejspíš opravdu sníží životnost některých součástí... Už jen třeba ta výše zmiňovaná spojka. Určitě je rozdíl, jestli přenáší 66 KW nebo třeba 80 KW. I 80 určo vydrží, ale ne tak dlouho co těch původních 66KW. A tak bych řekl, že to bude i ostatních dílů a součástí. Asi to nebude snížení životnosti kdo ví jak drastické, ale bude tam. Záleží na tobě, ale osobně bych si hodně rozmýšlel, jestli mi těch pár kobylek navíc a ušetřený možná půllitr na stovce stojí za něco, čím si nejsem stoprocentně jistej. Já bych do toho asi nešel, ale je to jen můj názor lajka, tak mě tu za něj doufam neukamenujete Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.