Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

U mě je to taky aktuální téma, ale mám verzi bez fapu a bojím se, že by to pak čudilo jako střelený... máte s tím někdo zkušenosti? Přema psal, že by mi z toho lítaly brikety :bacha

Nějaký ten NM navíc by se hodil, stejně tak alespoň pár KW

Odesláno
Původně zaslal: Kawa

Taky sem přemýšlel o chipu a taky mám strach mu nacpat dalších 21kw.

21KW z 1,6tky......Hmmmm to se potom s tímto motorem fakt rozluč a o spojce ani nemluvím........a už to tu píši po několikáté.....u tak těžkého auta jak 407 je, je důležitější krouťák(Nm) než Kw......něčím tu váhu potřebuješ rozhýbat a to Kw moc nepomůžou.......

Odesláno
Původně zaslal: brade

Přema psal, že by mi z toho lítaly brikety :bacha

Vím jak mírně dýmí 407 2.0 HDI bez Fap, bez chipu....tak si umím představit jak bude dýmit s chipem......

Odesláno

Mám chip, dle Vin kódu bez FAPu (dle servisu tam FAP je) a dýmí to opravdu trochu víc, hlavně pokud si nedám pozor a přidám víc plynu v hodně malých otáčkách ( cca 1500), tak za mnou zůstane takový tmavší oblak. Na druhou stranu se podstatně zvedl kroutící moment a je to dost znát, dokonce v oblasti otáček cca 1800-2100 je krouťák tak velký, že občas má spojka problém to přenést a na 5ku nebo 6ku proklouzne (ne vždy, záleží na počasí). Na nižší stupně to tímhle kritickým polem projde tak rychle, že si toho nikdo nevšimne. Mám s chipem najeto cca 130 000 km bez problémů, na dálnici v podstatě neřadím i do kopců to na 6ku zrychluje. Maximálku s chipem nevím, testoval jsem v Německu na 3 proudé dálnici u Chemnitz a vždy jsem musel ubrat při tachometrových cca 235, protože mi někdo vjel do pruhu a tak nevím na kolik by to nakonec vylezlo. Od 210 už to moc zrychlovat nechce, ale 180-190 je po Německu moje normální cestovní rychlost, při níž šestka slušně akceleruje a máte pocit, že máte rezervu výkonu a pojede to ještě o hodně víc.

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Původně zaslal: Kawa

Taky sem přemýšlel o chipu a taky mám strach mu nacpat dalších 21kw.

21KW z 1,6tky......Hmmmm to se potom s tímto motorem fakt rozluč a o spojce ani nemluvím........a už to tu píši po několikáté.....u tak těžkého auta jak 407 je, je důležitější krouťák(Nm) než Kw......něčím tu váhu potřebuješ rozhýbat a to Kw moc nepomůžou.......

Ahoj:papa takze neodporucas chip?:myslim

Odesláno

Píši jen můj názor....já bych 1,6tku moc nechipoval......max. jen o trochu zvednout krouták(Nm) ale možná bych se i toho bál.....kamarád co dělá v servise Peugeot říkal že jim začalo jezdit na servis docela dost 1,6tek...ale nechci tady sýčkovat a strašit

Odesláno

Jasne-ok ja som mal tiez v plane to samozrejme neprehnat,ale to mi potom unika vyznam toho chipu, no nic uvidime...:myslim ale kazdopadne dakujem za podelenie sa so skusenostami:super

Odesláno

Tak sám PP205 mi napsal názor. A to je ten, že tenhle motor nemá sílu na chiptunning, mám to nechat tak, jak to je, jinak by šel do věčnejch lovišť. Uff, ještě, že jsem do toho nešel :)

Odesláno
Původně zaslal: brade

Tak sám PP205 mi napsal názor. A to je ten, že tenhle motor nemá sílu na chiptunning, mám to nechat tak, jak to je, jinak by šel do věčnejch lovišť. Uff, ještě, že jsem do toho nešel :)

no ja to tiez zvazujem... lebo chipnut som to chcel len tak s citom a na druhej strane to zdvyhne vykon len o kusok a za tie prachy sa to asi naozaj neoplati:myslim

a hlavne budem v klidku,ze si nedo...em Peugeot car:potlesk

a ked budem potrebovat citit pod zadkom silu - tak na to mam uz dohodnute leto 2010 v Brne na okruhu:potlesk jeden chalan tam ma \"ustajneny\" ten dual monopost - a uz sme sa aj dohodli:P:P:P:potlesk:potlesk:potlesk

dufam ze sa to podari!!! jooj ako sa tesim.....

[upravil dne 12/5/10 rado407sw]

• O 2 týdny později...
Odesláno

chalani znami ma ML-ko a vravim kolko krat som ho stretol furt plakal ze bol z niecim v servise no mozno je to tym ze tam tej elektriky ma asi troska viac nez ja

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...