Patris406 Odesláno 3. květen 2010 Odesláno 3. květen 2010 Zdravíčko peugeoťáci.... Měl bych zájem o toto vozítko... A chtěl bych nějaké informace o tomto vozu, nějaké klady a zápory, poruchovost, motor?spotřeba atd...... Bylo by to moje první auto... tak něco k tomu říci, poradit.... a jak jste vy samy spokojeni.. Pokecat.... ďaka .. [upravil dne 5/5/10 Patris406] Citovat
maverick.petr Odesláno 4. květen 2010 Odesláno 4. květen 2010 nazdar, no záleží na tom co od toho auta očekáváš. Pokud chceš pohodlí, spolehlivost, pěknej vzhled a rozumnou spotřebu tak jsi na správný adrese. Já osobně jsem se pro P406 rozhodl na ukor octavie 1gen. a hned jsem věděl, že jsem udělal mooc dobře. Hlavně co se týče vnitřního prostoru a pohodlí, tak je to uplně jiná třída. Co se týče poruchovosti.. záleží jako u všech aut na stylu jízdy a na udržbě kterou mu věnuješ. Já osobně ho mám 2 roky a nikde mě to auto nenechalo, že bych nedojel, měnil jsem spotřební věci, ložiska, rozvody atd.... Určitě i 406 má pár bolestí, který ale ze začátku vychytáš a máš klid... třeba kontakty na přístrojovce (padající budíky atd.) ale to jsou v podstatě detaily Citovat
Patris406 Odesláno 4. květen 2010 Autor Odesláno 4. květen 2010 maverick.petr : co od auta očekávám? že dojedu kam chci za přijatelnou spotřebu(student) bude tam to místo no, auto bude vypadat pěkně... a aby sem nemusel každej měsíc něco kupovat... tak nějak no.... čakom: no, hezký... takže stejně moc nevim co teda.... zase nějakej 2.0... to je více povinného ručení... na auto budu mít tak 40000 .... takže tak.... Citovat
pasy Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 Ahoj, můj názor je když naftu a nechceš \"dražší variantu\" HDi myšleno v případě oprav, údržby atd, vzal bych 2.1TD 12V, ten motor je k autu mnohem vhodnější ( alespoň z mýho pohledu to jede mnohem líp, a i ta 2.1 je schopná se vejít do velice rozumných 6,5L při klidný jízdě... ) viz t řeba sprit monitor .de a hlavně moje zkušenost.. ta 66kW je na to podle mě zbytečně slabší... povinný za tu 2.1 neni extra drahý je to rovných 80kW, nad 80kW je vyšší kategorie, takže pořád to padá do tý nižší.. jinak samo ideál 2.0HDi 80kW, při vyšších rychlostech stále točí pěkně nízký otáčky , klidnější chod.. Citovat
trebor Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 jestli máš na auto 40tis kup si něco jiného, a určitě bych nešel do nafty, sic staré 1,9Td není až tak náročný ale stačí aby odešlo těsnění pod hlavou a pod. a máš problém , jestli si student a nechceš platit vysoké povko kup si něco menšího v benzínu, 206,106,nebo felicii a krom koroze budeš mít klid když nekoupíš nějakou vraždu.nezapomen že koupí auta to jen začíná ...+ investice aby to bylo vše ok., tedy felcka , rozvody řetězem , ND za hubičku.... Citovat
pasy Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 hlavně to chce zohlednit, zdali si budeš věci dělat sám ( máš šikovné ruce jednoduše řečeno, a s příručkou v ruce, případně někym zkušenym za zády ) nebo prostě seš třeba i studovanej mechanik pak je to taky o něčem jinym .. Citovat
comm Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 Ja si myslim ze ta 1.9td staci ked to clovek nechce tolko prehanat je pravda ze je to slaby motor ale na sedena to staci v pohode ale urcite nie pre break verziu tam by som volil 2.1td. Dlasia vec je ta ze ked kupujes ojetinu tak kupujes macku vo vreci tak ze nikdy nevies co kupujes treba si hlavne podctivo vyberat a zbytocne sa neponahlat aby si potom nelutoval aku sunku si si to kupil ako moj kamarat a potom nadaval na 406 ze aky je to nepodarok a tak dalej inac ma 2.0Hdi za zazracne malo penazi tak ze vysledok nekomentujem Citovat
Patris406 Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 - Takže se za 2.1 80kw platí stejný povinný ruč. jako na to 1.9 66kw? Kdyby tomu tak bylo, tak je určitě vhodnější ten silnější motor no.. - Já vím že to není moc peněz.... ale prostě felicii atd nechci,, to bych radši chodil snad pěšky\" A nechci malé auto... nic se tam nevejde, málo místa, líbí se mi auto s prostorem a kufrem... viz P406... - A stěma opravama, tatík autum rozumí a nějací známý taky dyštak jsou..... co by něco sehnali a popřípadě udělali.... Nejlepší by bylo sehnat něco od nějakého známého no, něco zachovalého... a že by se mi chtělo od p406 odstupovat, to se mi moc nechce..... prostě se mi líbí ! :roker [upravil dne 5/5/10 Patris406] Citovat
pasy Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 jezdil sem s obojím, 2.1 jezdí lepšejc, spotřebu má pořád dosti slušnou, ideálně vem mechanickej Bosh než Lucas.... mnozi budou určitě souhlasit... víceméně bez údržbovej, kdyz menis olej filtry, žhavičky.. startoval sem i v -15 a zhavkama v pohode chytal pekne... velkej objem je dost příjemnej pěkně od spodu jinak pojisteni je stejny, udelal sem ti vypocet, orientacne, na cloveka z Prahy, nulovej bonus pro obje auta AXA- mohu doborucit, urcite ber pripojisteni skla... z pripojisteni sem uz jedno sklo menil, zavolal sem, za dva dny prijeli , vyfotili, dali papir, zasel sem vymenit, poslal fakturu za 2 tydny prisly prachy na ucet a spokojenost:) zde 66kW Citovat
pasy Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 sám sem přesedlal z feldy... tedy upřímně, nesrovnatelny :D nelze ani popsat... felda = auto za dost penez na to co je to za třídu, az na par vyjimek s ele oknama a klimou , totál sociš třída, podvozek taky nic moc, ale levný díly... desičky německý meile 200kč, spojka komplet cca 1400 atd... ale ten komfort ? děs... ale dá se a hnijou , hnijou a hnijou.. pekny kousky poslednich serii co nehnijou tolik stojej desny prachy.. luxus feldy kolem 30-40litru.. to si radsi doplat na 406... nebo si vem misto nafty 406 s LPG... po netu se jich da taky obcas par najit, ac vyber se dost zuzuje.. h ledal sem nenasel sem, koupil sem benzinaka, prestavel a sem spokojenej ac je to rozdil, s prestavbou a foliema na skla abych byl komplet spokojenej 79000Kč... ale zaplatí se mi to, jezdim dost... přestavěný auta lze videt od 40tis.. samo je to dost o stavu, roku výroby.. ale zas když se práce nebojíš... auto kerymu cinkaj kosti atd se prodá o dost min nez tip tom stav, pricemz matros vyjde na rozumny prachy a zbytek udelas dom .. mas li doma flexu a podobny veci tak to vsecko udelas doma, nebo nekomu reknes jak rikas ze to mas v rodine tak o to lip p.s. kdyz ted sednu do feldy, tak je to hrůůůza pripadam si tam trosku stísněně [upravil dne 5/5/10 pasy] Citovat
Patris406 Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 No stejně to je docela dost... Taky žádný bonusy nic no, asi normál... ale na nevydělávajícího nevim nevim.. - Ale možná bych mohl mít napsaný auto na dědouše... ten má firmu, cca na něj tak 7 aut... takže u něj by to mohlo být třeba za polovic? To už by se nechalo tak za 3000-4000kč... ? Citovat
Patris406 Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 No dyť felda... radši se nebavit.... - a LPG? No nevim... to se mi nějako nezamlouvá, a kde se to vůbec tankuje? U každý benzinky? Jen tak pro zajímavost... flexu atd... doma máme Ale snad auto řezat vejpůl ani ne Citovat
pasy Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 no před tejdnem sem musel řezat matky na předních stabilizatorech, ale to se reze snad na vsech autech, kdyz to menis po nejakym tom roce... zarezne to, vnitrek imbusu to nevydrzi, nebo bys ohnul imbus a stejne to nepovolilo na felde sem zas musel autogenem nahrejvat zezadu takovy matky u brzdicu abych vymenil kotouce LPG pohodicka.. i u nas na vesnici mame lpg u robinoilu.. lpg nacerpas temer vsade, posledni dobou je to luxus.. na stanicich kam jezdim casto me nechaj obslouzit se sam... normos tam je tlacitko prijde oblsuha reknes ze chces plnout, natankujou ti jen zajdes zaplatit, ale kdyz nechces cekat , zeptas se a nekde to dovolej, nacerpas si sam nahodou luxus, plna nadrz 50L za 730Kč... ujedu s tim cca 500km, po zajetí a serizeni doufam ze spotreba klesne... felcka 1.3 jezdila za 8 a to s lehkou nohou takze s 406 i kdyby jezdila za 10 tak pohoda podle ceny 1) lpg 2) nafta 3) benzin plynu netreba se bat... viz youtube.com: vidis ze celej pozar plyn prezije... kdyz se nadrz hodne zahreje, upousti plyn, kerej dela malej planem, nadrz nebouchne.. driv bouchne benzinova... a dale auto s lpg ma pri nehode pravo prednostniho vyprosteni, hasici pak strikaj vodu na nadrz cimz ji udrzujou chladnou... nebal bych se... opotrebeni motoru taky ne... je par aut ( nekery focusy, hondy ) kde je potreba mazat sedla ventilu, ale jinak problemy nejsou ani po stovkach tisic km... cena je lepsi u dedy a bonusu bude sleva klidne i 50% jestli ti to je ochotnej pojistit zas jestli delas treba u mekace na polovic nebo tak tak zas tak malo penez se vydelat neda da se delat pekne po odpoledni a tak.. no asi to znas tankovani zjednodusene.. v CR to musi delat obsluha - teda mela by [upravil dne 5/5/10 pasy] Citovat
Patris406 Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 Bych to viděl spíš na tu naftu asi LPG snad ani ne a benzín to zase žere... No snad na dědouška... už jsem se s nim o tom bavil trošku.... ona na něj má i matka auto, tetka a strejc.... (jeho děti) ... takže snad jo... a vim že nějako strejc má renaulta lagunu 2.0 a nějako u dědouška že platí cca 3500kč..... A teďka jsem byl v Genneralli pojišťovně... zrušit pojistku na moto... a tam měli ppapír na stole... oběmy a ceny pojištění.... a bylo tam nějako 1850-2000ccm... nějako 8000 a potom nad 2000 nevim do kolika tak 8500 bo jak.... ( bez bonusu) nejlepší by to bylo zatím na toho dědouše no Citovat
pasy Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 moderni pojistovny berou podle výkonu... ne podle objemu takze Citovat
Patris406 Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 A zatim co tak koukám, sežene se nějaký to Hdi 2,0 80kw ccaza 40 000kč? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 za 40,aby tě vozilo bez problémů,abys do něho nevrážel prachy--taková naftová 406ka asi neexistuje:myslim, kup něco jiného Citovat
Patris406 Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 A co třeba? Když mě se 406 líbí Tak nemyslel jsem jako úplně bez investic, tak nějako normálně no, že se 1-2 něco do roka posere třeba bo tak... ale aby to nebylo pořád a drahé věci:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.