Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám P206 1,1 rv 1998

při zapnutí klimatizace se občas ozve plechové drnčení z prostoru motoru (dle zvuku asi ložisko), nevíte někdo kde by to mohlo být a zda se dá vyměnit svépomocí? Případně cena v servisu? Je to určitě na klímě, když ji zapnu a vypnu tak to někdy přestane.

předem dík Jara

Odesláno

Keď zapnem klímu, tak to plechovo cvakne, čo je ok. ale nič mi nedznčí. Každopádne musíš vybrať kompresor a potom uvidíš kde je problém. Keď si tam dáš iný drážkový remeň, tak môžeš auto používať a doma sa hrať s kompresorom.

Ale keď chceš mať pokoj, daj to do servisu.

Máš v chladive mazacie aditívum?

Odesláno

Ložisko na kompresory klímy si vymeníš v pohode aj sám. Netreba dávať kompresor dolu. Číslo: 55x35x20, cena: od 12eur.

[upravil dne 1/5/10 tabak]

Odesláno

pro JuloI,

mazací aditivum nevim zda mám, nic takového mě při doplňování nenabízeli. myslíš že to má vliv na ložisko?

Jinak nemyslím to cvaknutí při sepnutí, to chápu, ale vyložene při běhu klimatizace to rachotí plechově, když klímu vypnu a znovu zapnu tak to přestane. (občas)

Odesláno
Původně zaslal: tabak

Ložisko na kompresory klímy si vymeníš v pohode aj sám. Netreba dávať kompresor dolu. Číslo: 55x35x20, cena: od 12eur.

[upravil dne 1/5/10 tabak]

no ale to pohodlie pri práci bude určite veľké

Odesláno
Původně zaslal: Jara51

pro JuloI,

mazací aditivum nevim zda mám, nic takového mě při doplňování nenabízeli. myslíš že to má vliv na ložisko?

Jinak nemyslím to cvaknutí při sepnutí, to chápu, ale vyložene při běhu klimatizace to rachotí plechově, když klímu vypnu a znovu zapnu tak to přestane. (občas)

mne keď plnili klimatizaciu chladivom, tak tam dali aj nejaké mazivo a aj látku ktorá svieti pod UV lampou, takže vidno prípadný únik.

Neviem presne ako je ten kompresor robený ale mýslím že ložíská su bezúdržbové a chladivo ich nemaže

Odesláno

Čo ty píšeš o pohodlí ? Nevydržíš ležať pod autom 10min.!!! Keď vyberie kompresor, tak mu vytečie náplň. Radíš mu servis, za čo zaplatí pekné eura. Dá sa doma v pohode vymeniť ložisko.

Odesláno

Když zapnu klimu slyším jemné syčení hrčení kovové, s otáčkami ventilátoru se nezvyšuje. když ventilátor vypnu, tak na nulu, tak to taky vypne. v motorovém prostoru nic neslyším (kromě motoru) ale venvitř to slyčím jako zepředu od motoru. jetam ještě nějaký ventilátor?

Díky

Odesláno

pro mmmb:

myslím, že tam další ventilátor není, ale pokud vypneš ventilátor na nulu, tak pokud se nemýlím tak se kompresor klimatizace vypne a proto to přestanou i ostatní hluky spojené s klimatizací.

Odesláno

Aha tak to by mohlo být tím. Takže řemen se točí pořád, sahara ten zvuk nedělá, ventilátor taky ne, takže to vypadá na ten kompresor někde vevnitr když sepne. Dá se do toho nějak dostat?

Může tam být problém s jeho spojkoou, nebo jen ložisko? Znamená to otevřít systém, vypustit nový odvlhčovač??? nevím jak to vypadá a co to sebou nese za problémy.

Může na to mít vliv málo maziva v náplni? Měl jsem prázdnouklimu, tak jsem si ji nechal doplnit a doplnili mi R134a-0,705kg; olej-15ml. zústává tam olej ikdyž uteče chladivo?

Máte prosím nějakou radu? Dávat 14tis za nový kompresor dávat nechci, to se budu raději potit.

Odesláno

Dnes jsem zjistil, že mi klima nechladí, a to jsem ji měl před měsícem na opravě a nenašli žádnou netěsnost. žeby ten rachot byl z toho, že jede kompresor na prázdno a tím se přidřelo toložisko?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...